- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Γλιτώσαμε! Η κλιματική κρίση είναι παρελθόν!
Το ότι η Γκρέτα η Τούνμπεργκ δεν ασχολείται πια καθόλου με το περιβάλλον είναι μια απόδειξη ότι τη σκαπουλάραμε
Η κλιματική ισορροπία έχει ήδη αρχίσει να αποκαθίσταται. Η Γκρέτα Τούνμπεργκ ασχολείται με άλλα θέματα.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η σημαντικότερη είδηση του αιώνα δεν υπάρχει σε κανένα σάιτ, δεν ακούγεται από κανένα ραδιόφωνο και δεν προβάλλεται σε κανένα δελτίο ειδήσεων. Η σωτηρία της ανθρωπότητας από την κλιματική κρίση δεν είναι μικρό πράγμα και τώρα που πετύχαμε να σωθούμε είναι ακατανόητο το ότι δεν γιορτάζουμε και δεν μιλάμε γι’ αυτό από το πρωί μέχρι το βράδυ: ΣΩΘΗΚΑΜΕ! Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ! Λέξεις και φράσεις που φοβόμασταν ότι δεν θα ακούγαμε ποτέ, τώρα μπορούν να ειπωθούν με απόλυτη βεβαιότητα.
Κάποιοι θα με ρωτήσετε πού το ξέρω (αφού η είδηση δεν παίζει πουθενά) κι αν έχω αποδείξεις ή έστω ενδείξεις. Ε, λοιπόν, έχω μια απόδειξη που φτάνει και περισσεύει, και ευθύς αμέσως τη μοιράζομαι μαζί σας.
Φαντάζομαι θα είστε (τουλάχιστον οι περισσότεροι από εσάς) άνθρωποι σύγχρονοι και προοδευτικοί. Άνθρωποι ευαίσθητοι και με έγνοια για τα προβλήματα του κόσμου. Πράγμα που σημαίνει ότι γνωρίζετε την Γκρέτα την Τούνμπεργκ, την πιο διάσημη και δυναμική ακτιβίστρια για το περιβάλλον. Τη γυναίκα που συνέδεσε την ύπαρξή της με τους αγώνες για αποτροπή της περιβαλλοντικής κρίσης. Και είμαι σίγουρος ότι κανείς από εσάς δεν αμφισβητεί την ειλικρίνειά της. Κανείς δεν αμφισβητεί το ότι οι κίνδυνοι από την κλιματική κρίση στ’ αλήθεια δεν την άφηναν να κοιμηθεί τα βράδια και ότι αυτοί ακριβώς οι κίνδυνοι, μαζί με την αγάπη για τον πλανήτη και τους ανθρώπους του, ήταν που οδηγούσαν την Γκρέτα στους αγώνες της.
Όταν μια τέτοια ειλικρινής αγωνίστρια, μια μαχήτρια που, με αυταπάρνηση και αυτοθυσία, σταματάει να ασχολείται με την κλιματική αλλαγή, πάει να πει ότι το περιβάλλον, και μαζί του οι άνθρωποι, δεν κινδυνεύουν πια. Το ότι η Γκρέτα η Τούνμπεργκ δεν ασχολείται πια καθόλου με το περιβάλλον και το ότι όλη της η αγωνιστική διάθεση έχει διοχετευτεί στην υποστήριξη της Χαμ… των Παλαιστινίων που ζουν στη Λωρίδα της Γάζας είναι μια απόδειξη ότι τη σκαπουλάραμε κι ότι η κλιματική ισορροπία έχει ήδη αρχίσει να αποκαθίσταται.
Το να σκεφτεί κανείς το αντίθετο σημαίνει αμφισβήτηση της σοβαρότητας ή της ειλικρίνειας της γενναίας Σουηδής. Σημαίνει αμφισβήτηση της αντίληψής της ή ακόμα και –ντρέπομαι και να το γράψω– αμφισβήτηση των αγνών της προθέσεων.
Για όλους όμως εμάς που θεωρούμε την Γκρέτα μια ειλικρινή και σοβαρή αγωνίστρια και όχι ένα έρμαιο των παρορμήσεων και της ημιμάθειάς της ή έναν άνθρωπο που απλώς θέλει να τραβά την προσοχή ή κάποια που ο ρόλος της είναι πιο σκοτεινός κι από τη σπηλιά του Μπάτμαν, δεν υπάρχει άλλος λόγος για την αντικατάσταση του περιβάλλοντος με την Παλαιστίνη: ο πλανήτης και η ανθρωπότητα σώθηκαν! Και μπράβο μας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.