- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ουγγαρία: Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης κατηγορεί τη Ρωσία για ανάμιξη στα εσωτερικά της χώρας του
Ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν την άνοιξη του 2026
Το κόμμα Tisza του Μαγιάρ προηγείται στις περισσότερες δημοσκοπήσεις του Fidesz του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν
Ο ηγέτης της ουγγρικής αντιπολίτευσης Πέτερ Μαγιάρ ζήτησε διασφαλίσεις από τη Ρωσία ότι δεν θα παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας του, τονίζοντας ότι δεν θα υπάρχει περιθώριο για ουσιαστική συνεργασία εάν η Μόσχα δεν σέβεται την εθνική κυριαρχία της Ουγγαρίας.
Η Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών (SRV) της Ρωσίας σε μια πρόσφατη έκθεσή της ανέφερε ότι ο Μαγιάρ είναι πιστός στις «ελίτ που προωθούν την παγκοσμιοποίηση» και ισχυριζόταν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο «αλλαγής καθεστώτος στην Ουγγαρία».
Το κόμμα Tisza του Μαγιάρ προηγείται στις περισσότερες δημοσκοπήσεις του Fidesz του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν την άνοιξη του 2026.
Σε ανοιχτή επιστολή του προς τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουγγαρία ο Μαγιάρ διερωτάται ποιες είναι οι συνέπειες της ανακοίνωσης της SVR. «Ζητώ σαφείς διαβεβαιώσεις ότι η Ρωσική Ομοσπονδία θα αποφύγει ενέργειες που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως παρέμβαση στην εσωτερική πολιτική της Ουγγαρίας, συμπεριλαμβανομένων και εκστρατειών παραπληροφόρησης, κυβερνοεπιθέσεων ή εκφοβισμού πολιτικών και πολιτών» ανέφερε σε αυτήν την επιστολή που δημοσιεύτηκε στο Facebook την Κυριακή.
Σήμερα, σε άλλη επιστολή που αναρτήθηκε επίσης στο Facebook έγραψε ότι ο Ρώσος πρεσβευτής του απάντησε ότι οι κατηγορίες του είναι «αβάσιμες» και ότι η Μόσχα δεν παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις καμίας ξένης χώρας.
Η ανακοίνωση της SVR για την ουγγρική πολιτική σκηνή «μιλά από μόνη της και δεν απαιτεί περαιτέρω εξηγήσεις. Το περιεχόμενό της είναι σαφές και κατανοητό από όλους», γράφει στην απάντησή του ο πρεσβευτής Εβγκένι Στανισλάβοφ.
Ο Όρμπαν, που κυβερνά την Ουγγαρία από το 2010, επικρίνεται από ορισμένους Ευρωπαίους ηγέτες για τις θερμές σχέσεις που διατηρεί με τη Μόσχα και επειδή αντιτίθεται στην αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία. Ο ίδιος κατηγορεί επίσης τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι σχεδιάζουν την ανατροπή του.
Ο Μαγιάρ από την πλευρά του λέει ότι η ανακοίνωση της SVR δείχνει ότι η Ρωσία προσπαθεί να αναμιχθεί ευθέως για να επηρεάσει τους Ούγγρους ψηφοφόρους ενόψει των εκλογών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Hard News: Πολύνεκρα πλήγματα στην Ουκρανία | Κατάρρευση της ναυσιπλοΐας στο Ορμούζ | Μαθητική εξέγερση στη Γαλλία | AI agents | Άγρια πανίδα
Τιμητικές διακρίσεις και σε πέντε ακόμα ανθρώπους της τεχνολογίας
Η Ατλαντική Συμμαχία ξεκινά γυμνάσια ετοιμότητας εν μέσω «αντιπαράθεσης» με τη Μόσχα
Η επίθεση σημειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Βασιλιάς Χαλίντ» στο Ριάντ
Το μέτρο θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 17 Οκτωβρίου
Δεν διευκρίνισε ωστόσο ποιες θα είναι οι συνέπειες για τους «παραβάτες»
Σοβαρά προβλήματα στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις
Νέο κάλεσμα για κινητοποιήσεις τη 13η Οκτωβρίου
Η επίθεση σημειώθηκε 2.500 χλμ. από το μέτωπο του πολέμου
«Δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει μόνιμη βλάβη», λέει ο δικηγόρος της
Πέθαναν με τον ίδιο τρόπο που είχε πεθάνει και η μητέρα τους
Η έξωσή της είχε πυροδοτήσει μαζικές διαδηλώσεις
Και οι δύο δηλώνουν αθώοι - Τον Ιούνιο του 2027 η δίκη
Η Νάλα Όμπρι κατέθεσε δήλωση στο δικαστήριο υπέρ της μητέρας της
Σχεδόν 1 στους 5 εργαζόμενους σε κρίσιμους τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση και οι τεχνικές εργασίες θα πρέπει να αντικατασταθεί. Οι επιπτώσεις είναι ήδη εμφανείς.
Υποδοχή ηρώων για το πλήρωμα του αεροπλανοφόρου, μετά από περίπου 300 ημέρες στη θάλασσα
Τι αναφέρει έκθεση ανεξάρτητου ιατροδικαστή
Οικο-λαϊκισμός «Καρπούζι», αντιαμερικανισμός και ανοιχτές πόρτες
Χιλιάδες πιτσιρικάδων υψώνουν τη φωνή. Άτεχνα ίσως, χωρίς σχέδιο ασφαλώς. Αλλά είναι μια κραυγή αυτογνωσίας και ένα σύνθημα συσπείρωσης.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.