- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τι έλεγε επί 90 λεπτά ο Τραμπ στον Ζελένσκι μετά τη συνάντηση με τον Πούτιν - Οι αποκαλύψεις από Axios
Τη Δευτέρα στην Ουάσινγκτον ο πρόεδρος της Ουκρανίας
Μετά την Αλάσκα - Τι έλεγε επί 90 λεπτά ο Τραμπ στον Ζελένσκι - Οι αποκαλύψεις από Axios
Νέα στοιχεία σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αποκαλύπτει το Axios, ενώ η Ουκρανία, οι ΗΠΑ και η Ευρώπη αναζητούν τρόπους να ανοίξουν ένα παράθυρο για ειρήνη μετά τη συνάντηση Τραμπ – Πούτιν στην Αλάσκα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ιστότοπου, ο Τραμπ ενημέρωσε τον Ζελένσκι και ηγέτες του ΝΑΤΟ ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «δεν επιθυμεί απλώς μια εκεχειρία, αλλά μια συνολική συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου». Ο δημοσιογράφος του Axios, Μπαράκ Ράβιντ, αποκάλυψε μέσω ανάρτησής του στο X ότι ο Τραμπ φέρεται να είπε: «Πιστεύω ότι μια γρήγορη ειρηνευτική συμφωνία είναι προτιμότερη από μια απλή εκεχειρία».
Η συνομιλία Τραμπ – Ζελένσκι διήρκεσε πάνω από ενενήντα λεπτά, με τη συμμετοχή και Ευρωπαίων ηγετών. Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο πρόεδρος της Ουκρανίας έκανε γνωστό ότι θα μεταβεί τη Δευτέρα στην Ουάσινγκτον για συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο.
«Η Ουκρανία επιβεβαιώνει την ετοιμότητά της να συνεργαστεί με όλες τις δυνάμεις της για την επίτευξη της ειρήνης. Ο πρόεδρος Τραμπ με ενημέρωσε για τη συνάντησή του με τον Ρώσο ηγέτη και για τα βασικά σημεία της συζήτησής τους. Είναι σημαντικό η δύναμη της Αμερικής να έχει αντίκτυπο στην εξέλιξη της κατάστασης», σημείωσε ο Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι είναι «ευγνώμων για την πρόσκληση».
🚨President Trump told Zelensky and NATO leaders that Putin doesn't want a ceasefire and prefers a comprehensive agreement to end the war. According to a source on the call Trump said: "I think a fast peace deal is better than a ceasefire"
— Barak Ravid (@BarakRavid) August 16, 2025
Ο Ουκρανός πρόεδρος υπογράμμισε ακόμη πως η επικείμενη συνάντηση θα επικεντρωθεί στην αναζήτηση συγκεκριμένων λύσεων: «Τη Δευτέρα θα συναντηθώ με τον πρόεδρο Τραμπ στην Ουάσινγκτον, για να συζητήσουμε όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τον τερματισμό των δολοφονιών και του πολέμου».
Παράλληλα, μετά την επικοινωνία του με τον Ζελένσκι, ο Τραμπ συνομίλησε και με ηγέτες του ΝΑΤΟ, καθώς και με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να τους ενημερώσει για όσα συζητήθηκαν με τον Πούτιν.
Το κλίμα που διαμορφώνεται καταδεικνύει ότι οι διεργασίες βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή: με τον Πούτιν να εμφανίζεται ανυποχώρητος στο αίτημά του για συνολική συμφωνία και τον Τραμπ να επιχειρεί να προβάλλει τον ρόλο του ως μεσολαβητή, η Ουάσινγκτον αναμένεται τη Δευτέρα να αποτελέσει το επίκεντρο της διεθνούς προσοχής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αν το πουν θα τους σκοτώσουν δικοί τους» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ αναφέρθηκε τελικά στη γειτονική χώρα με τη συνταγματική της ονομασία
Η Ντανιέλα Σαντανκέ ήταν από τα βασικά στελέχη του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λέβιτ υπογράμμισε ότι ο Τραμπ «δεν μπλοφάρει»
Η νικήτρια φωτογραφία «Flying Rodent» αιχμαλώτισε τον νεαρό λύγκα σε μια μοναδική κυνηγετική στιγμή
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα έλαβε την πρώτη θέση στις εκλογές αλλά χωρίς πλειοψηφία εδρών στο κοινοβούλιο
«Οι απαιτήσεις των ΗΠΑ είναι υπερβολικές»
Η μητέρα της παρουσιάστριας του NBC παραμένει αγνοούμενη για πάνω από 50 ημέρες
Φορούσε μπλούζα με γραμμένη την λέξη «vendetta» και βιντεοσκόπησε την επίθεση
Η Τεχεράνη θεώρησε υπερβολικό το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου
Θα διαδεχθεί τον Τιμ Ντέιβι, ο οποίος παραιτήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου
Η Άγκυρα προσπαθεί να τοποθετηθεί ως πιθανός μεσολαβητής
Αρχικά προβλέπεται εκεχειρία ενός μήνα - «Διαπραγματεύεστε με τον εαυτό σας», λέει η Τεχεράνη
«Μαζί, οι δύο χώρες μας είναι σύμμαχοι στην ελευθερία, ενωμένες από την ιστορία»
Το Πεντάγωνο αναμένεται να διατάξει την αποστολή 3.000 στρατιωτών στη Μέση Ανατολή
Η υπόθεση έρχεται να προστεθεί στον ευρύτερο φάκελο αποκαλύψεων
Τρεις δεκαετίες μετά την καταδίκη
Yπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει συντονισμός
Το βίντεο καταγράφει τη συμπλοκή, η οποία αφήνει τον γείτονα με εμφανή τραύματα στο πρόσωπο
Ο Τραμπ ψήφισε με επιστολική ψήφο στις εκλογές της κομητείας Παλμ Μπιτς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.