- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
ΗΠΑ: Αντιμέτωπος με απέλαση ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας «Trump Burger»
Ο 28χρονος Ρόλαντ Μεχρέζ Μπεϊνί εισήλθε στη χώρα το 2019 από τον Λίβανο
Ο ιδιοκτήτης μιας αλυσίδας εστιατορίων με burger με θεματολογία τον… Ντόναλντ Τραμπ, βρίσκεται αντιμέτωπος με απέλαση
Θαυμαστής του Ντόναλντ Τραμπ που έδωσε το όνομά του στην αλυσίδα burger που δημιούργησε στο Τέξας, βρίσκεται αντιμέτωπος με απέλαση, στο πλαίσιο της αντιμεταναστευτικής εκστρατείας του προέδρου των ΗΠΑ.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ο Ρόλαντ Μεχρέζ Μπεϊνί, 28 ετών, εισήλθε στις ΗΠΑ το 2019 ως «μη μετανάστης επισκέπτης» από τον Λίβανο και υποχρεούνταν να έχει εγκαταλείψει τη χώρα έως τις 12 Φεβρουαρίου 2024, όπως υποστηρίζει εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE) που μίλησε στον Guardian, ενώ ο ίδιος κινδυνεύει τώρα με απέλαση από τη χώρα.
Meet Roland Beainy, one of the co founders of the creepy Trump Burger in Texas and Florida.
— End Weirdness (@Enddumbness) August 7, 2025
He is currently being detained by ICE for allegedly overstaying his Visa. This process may result in his deportation back to Lebanon.
Talk about a self sabotage 😂 pic.twitter.com/koPJInqTfV
Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS), όπως μετέδωσε η εφημερίδα Fayette County Record του Τέξας, ο Μπεϊνί υπέβαλε αίτηση για νόμιμο καθεστώς μετά από γάμο που φέρεται να έχει συνάψει με μια γυναίκα – ωστόσο η υπηρεσία υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις πως έζησε ποτέ μαζί της κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου γάμου.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η ICE ανακοίνωσε ότι οι αξιωματούχοι της συνέλαβαν τον Μπεϊνί στις 16 Μαΐου – πέντε χρόνια αφότου άνοιξε το πρώτο από τα πολλά καταστήματα «Trump Burger» και τον έχουν υποβάλει σε διαδικασίες απέλασης, σύμφωνα με δήλωση της υπηρεσίας.
«Υπό τη σημερινή διοίκηση, η ICE δεσμεύεται να αποκαταστήσει την ακεραιότητα του συστήματος μετανάστευσης της χώρας, θεωρώντας υπεύθυνο κάθε άτομο που εισέρχεται παράνομα ή παραμένει πέραν των όρων της άδειας εισόδου του», ανέφερε επίσης η ανακοίνωση. «Αυτό ισχύει ανεξάρτητα από το ποιο εστιατόριο κατέχετε ή ποιες πολιτικές πεποιθήσεις μπορεί να έχετε».
Σε δηλώσεις του στην Houston Chronicle, ο Μπεϊνί αρνήθηκε τις κατηγορίες της ICE εναντίον του, λέγοντας: «Το ενενήντα τοις εκατό από αυτά που λένε είναι ψέματα». Η δίκη του στο δικαστήριο μετανάστευσης έχει προσωρινά οριστεί για τις 18 Νοεμβρίου.
Το «Trump Burger» κέρδισε εθνική προσοχή όταν ο Μπεϊνί άνοιξε το πρώτο κατάστημα στο Μπέλβιλ του Τέξας το 2020, την ίδια χρονιά που ο Τραμπ έχασε στην κούρσα για δεύτερη προεδρική θητεία από τον Τζο Μπάιντεν.
Το 2022, ο Μπεϊνί είχε δηλώσει στην Houston Chronicle ότι όταν άνοιξε το πρώτο «Trump Burger» δεχόταν απειλές ότι θα το έκαναν στάχτη. Ωστόσο, η φίρμα απέκτησε με τον καιρό ένα πιστό κοινό, ενώ όπως ανέφερε, μέρος των κερδών της προοριζόταν για την ενίσχυση της χρηματοδότησης του Τραμπ.
«Θα ήθελα πολύ να έχω την ευλογία του Τραμπ και να έρθει από εδώ», είχε πει τότε ο Μπεϊνί. «Ελπίζουμε ότι … θα δει το μαγαζί».
A restaurant called ‘Trump Burger’ has been opened by a supporter of Donald Trump in Bellville, Texas.
— Pop Base (@PopBase) July 30, 2022
The burger buns are also branded with Trump’s name. pic.twitter.com/H7XU7V4EqC
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.