- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
ΗΠΑ: Αντιμέτωπος με απέλαση ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας «Trump Burger»
Ο 28χρονος Ρόλαντ Μεχρέζ Μπεϊνί εισήλθε στη χώρα το 2019 από τον Λίβανο
Ο ιδιοκτήτης μιας αλυσίδας εστιατορίων με burger με θεματολογία τον… Ντόναλντ Τραμπ, βρίσκεται αντιμέτωπος με απέλαση
Θαυμαστής του Ντόναλντ Τραμπ που έδωσε το όνομά του στην αλυσίδα burger που δημιούργησε στο Τέξας, βρίσκεται αντιμέτωπος με απέλαση, στο πλαίσιο της αντιμεταναστευτικής εκστρατείας του προέδρου των ΗΠΑ.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ο Ρόλαντ Μεχρέζ Μπεϊνί, 28 ετών, εισήλθε στις ΗΠΑ το 2019 ως «μη μετανάστης επισκέπτης» από τον Λίβανο και υποχρεούνταν να έχει εγκαταλείψει τη χώρα έως τις 12 Φεβρουαρίου 2024, όπως υποστηρίζει εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE) που μίλησε στον Guardian, ενώ ο ίδιος κινδυνεύει τώρα με απέλαση από τη χώρα.
Meet Roland Beainy, one of the co founders of the creepy Trump Burger in Texas and Florida.
— End Weirdness (@Enddumbness) August 7, 2025
He is currently being detained by ICE for allegedly overstaying his Visa. This process may result in his deportation back to Lebanon.
Talk about a self sabotage 😂 pic.twitter.com/koPJInqTfV
Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS), όπως μετέδωσε η εφημερίδα Fayette County Record του Τέξας, ο Μπεϊνί υπέβαλε αίτηση για νόμιμο καθεστώς μετά από γάμο που φέρεται να έχει συνάψει με μια γυναίκα – ωστόσο η υπηρεσία υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις πως έζησε ποτέ μαζί της κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου γάμου.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η ICE ανακοίνωσε ότι οι αξιωματούχοι της συνέλαβαν τον Μπεϊνί στις 16 Μαΐου – πέντε χρόνια αφότου άνοιξε το πρώτο από τα πολλά καταστήματα «Trump Burger» και τον έχουν υποβάλει σε διαδικασίες απέλασης, σύμφωνα με δήλωση της υπηρεσίας.
«Υπό τη σημερινή διοίκηση, η ICE δεσμεύεται να αποκαταστήσει την ακεραιότητα του συστήματος μετανάστευσης της χώρας, θεωρώντας υπεύθυνο κάθε άτομο που εισέρχεται παράνομα ή παραμένει πέραν των όρων της άδειας εισόδου του», ανέφερε επίσης η ανακοίνωση. «Αυτό ισχύει ανεξάρτητα από το ποιο εστιατόριο κατέχετε ή ποιες πολιτικές πεποιθήσεις μπορεί να έχετε».
Σε δηλώσεις του στην Houston Chronicle, ο Μπεϊνί αρνήθηκε τις κατηγορίες της ICE εναντίον του, λέγοντας: «Το ενενήντα τοις εκατό από αυτά που λένε είναι ψέματα». Η δίκη του στο δικαστήριο μετανάστευσης έχει προσωρινά οριστεί για τις 18 Νοεμβρίου.
Το «Trump Burger» κέρδισε εθνική προσοχή όταν ο Μπεϊνί άνοιξε το πρώτο κατάστημα στο Μπέλβιλ του Τέξας το 2020, την ίδια χρονιά που ο Τραμπ έχασε στην κούρσα για δεύτερη προεδρική θητεία από τον Τζο Μπάιντεν.
Το 2022, ο Μπεϊνί είχε δηλώσει στην Houston Chronicle ότι όταν άνοιξε το πρώτο «Trump Burger» δεχόταν απειλές ότι θα το έκαναν στάχτη. Ωστόσο, η φίρμα απέκτησε με τον καιρό ένα πιστό κοινό, ενώ όπως ανέφερε, μέρος των κερδών της προοριζόταν για την ενίσχυση της χρηματοδότησης του Τραμπ.
«Θα ήθελα πολύ να έχω την ευλογία του Τραμπ και να έρθει από εδώ», είχε πει τότε ο Μπεϊνί. «Ελπίζουμε ότι … θα δει το μαγαζί».
A restaurant called ‘Trump Burger’ has been opened by a supporter of Donald Trump in Bellville, Texas.
— Pop Base (@PopBase) July 30, 2022
The burger buns are also branded with Trump’s name. pic.twitter.com/H7XU7V4EqC
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μάρτυρες-κλειδιά καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς περί αυτοάμυνας
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου - Φέρεται να εμπλέκεται σε τρομοκρατικό δίκτυο
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.