- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
H κυβέρνηση Τραμπ το «παρατραβάει» με τους μετανάστες, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις
Μειώνεται η υποστήριξη στην πολιτική του προέδρου των ΗΠΑ
Μειώνεται η υποστήριξη στην πολιτική του Τραμπ για τη μετανάστευση, έξι μήνες μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο
Έξι μήνες μετά την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, η σκληρή πολιτική που εφαρμόζει στο ζήτημα της μετανάστευσης έχει απολέσει την υποστήριξη της πλειονότητας των Αμερικανών, υπέδειξαν δυο δημοσκοπήσεις οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν χθες από αμερικανικά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό του CNN από το ινστιτούτο SSRS, το 55% των ερωτηθέντων θεωρεί πως με τις απελάσεις μεταναστών η κυβέρνηση Τραμπ το «παρατραβάει». Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 10 εκατοστιαίες μονάδες από προηγούμενη εκδοχή της κυλιόμενης δημοσκόπησης τον Φεβρουάριο.
Στην πλειονότητά τους –κατά το 57%– οι ερωτηθέντες τάχθηκαν εναντίον των σχεδίων δημιουργίας δεκάδων χιλιάδων θέσεων σε κέντρα κράτησης, ενώ το 26% τάχθηκε υπερ.
Άλλη έρευνα, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του CBS News, από το ινστιτούτο YouGov, υπέδειξε πως το 56% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κυβέρνηση Τραμπ στοχοποιεί κατά προτεραιότητα μετανάστες που δεν είναι «επικίνδυνοι εγκληματίες», ενώ το ποσοστό αυτό βρισκόταν στο 47% μόλις τον περασμένο μήνα.
Κατά την ίδια δημοσκόπηση, το 49% εγκρίνει τα ριζοσπαστικά μέτρα για τη μετανάστευση που θέλει ο Ντόναλντ Τραμπ, ποσοστό μειωμένο κατά 10% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο και κατά 5% σε σύγκριση με τον Ιούνιο.
Όμως στις τάξεις των ψηφοφόρων των ρεπουμπλικάνων, η υποστήριξη των μαζικών απελάσεων είναι σχεδόν ομόφωνη (91%).
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αναγορεύσει την πάταξη της παράτυπης μετανάστευσης σε προτεραιότητα της δεύτερης θητείας του κι εφαρμόζει πολύ σκληρή γραμμή στο ζήτημα αφότου επέστρεψε στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο.
Εξάλλου εξέφρασε χθες Κυριακή μέσω Truth Social την ικανοποίησή του που «αναζωογόνησε μέσα σε έξι μήνες μια μεγάλη χώρα».
«Πριν από έναν χρόνο, η χώρα μας ήταν νεκρή, σχεδόν χωρίς καμιά ελπίδα πως θα ξαναγεννιόταν. Σήμερα, οι ΗΠΑ είναι η χώρα που χαίρει του μεγαλύτερου σεβασμού σε όλο τον κόσμο», διαβεβαίωσε ο μεγιστάνας των ακινήτων, πληκτρολογώντας τη λέξη «νεκρή» με κεφαλαία, κάτι που συνηθίζει για έμφαση.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φόβοι για μεγαλύτερη τραγωδία από τον σεισμό του 1967 που άφησε 200 νεκρούς
Φόβοι για δραματική αύξηση των θυμάτων
«Η Χιούστον όντως έπεσε από τη σκηνή, αλλά...»
Άραγε μπορούν όλοι οι μαθητές να μάθουν αν τους δοθεί ο σωστός χρόνος και η κατάλληλη διδασκαλία;
Καταστροφές και πανικός στο Καράκας
Άναγνωρίστηκαν αυτόν τον μήνα από τα Guinness World Records ως το γηραιότερο εν ζωή τρίο αδελφών
«Τα ζώα μας βιώνουν το ίδιο πράγμα με εμάς: υποφέρουν φρικτά από τη ζέστη»
«Θα είμαστε απόλυτα ευθυγραμμισμένοι με τους εταίρους μας», διαβεβαίωσε ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Νεκρός ο μηχανοδηγός - 162 οι τραυματίες
Ο σεισμός σημειώθηκε σε βάθος 10 χλμ και είχε επίκεντρο την περιοχή Redwood Valley
Οι περισσότερες γυναίκες που προσέγγισε είτε τον αγνόησαν είτε απέρριψαν ευγενικά τις προσπάθειές του
Για τις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών
Πενταπλασιάστηκε η εκλογική της απήχηση από το 1995 - Κατακόρυφη άνοδος την τελευταία τριετία
Το ρεκόρ κατείχε από το 1994 μέχρι σήμερα μια δασκάλα από τη Βόρεια Ιρλανδία
Δεν πρόκειται για έλλειψη χρημάτων ούτε για τεχνολογικό κενό
Ο ιδιοκτήτης του ράντσου προσφέρει αμοιβή 5.000 δολαρίων
Τα μισά θύματα είναι ανήλικοι
Μια συζήτηση με τη Ning Leng, Επίκουρη Καθηγήτρια στη Σχολή Δημόσιας Πολιτικής McCourt του Πανεπιστημίου Georgetown
Τα δυο αδέλφια αντιμετωπίζουν πληθώρα κατηγοριών μεταξύ των οποίων και trafficking
Όσκαρ Ουάιλντ και Ντέρεκ Τζάρμαν διέκριναν έναν έντονο ερωτισμό στο βλέμμα του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.