- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στις ΗΠΑ ο αρχηγός της Μοσάντ - Ζητά συμφωνία για απομάκρυνση των κατοίκων από τη Γάζα
Ποιες χώρες είναι πρόθυμες να δεχθούν Παλαιστινίους
Στόχος της ισραηλινής κυβέρνησης είναι να απομακρύνει μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Γάζας
Ο διευθυντής της ισραηλινής υπηρεσίας κατασκοπείας Μοσάντ επισκέφθηκε αυτήν την εβδομάδα την Ουάσινγκτον για να ζητήσει τη βοήθεια των ΗΠΑ προκειμένου να πείσουν άλλες χώρες να πάρουν εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους από τη Γάζα, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψαν στο Axios δύο πηγές που γνωρίζουν το ζήτημα.
Ο αρχηγός της Μοσάντ, Ντέιβιντ Μπαρνέα, στη συνάντηση που είχε στις αρχές της εβδομάδας με τον απεσταλμένο του Λευκού Οίκου, Στιβ Γουίτκοφ, δήλωσε ότι η Αιθιοπία, η Ινδονησία και η Λιβύη έχουν εκφράσει την προθυμία τους να δεχτούν μεγάλο αριθμό Παλαιστινίων από τη Γάζα, σύμφωνα με τις δύο πηγές.
Ο Μπαρνέα πρότεινε στις ΗΠΑ να προσφέρουν κίνητρα σε αυτές τις χώρες ώστε να τις πείσει και να βοηθήσουν το Ισραήλ. Ωστόσο, από την πλευρά του ο Στιβ Γουίτκοφ δεν δεσμεύτηκε και δεν είναι σαφές εάν οι ΗΠΑ θα παρέμβουν ενεργά σε αυτό το ζήτημα, ανέφερε μια πηγή.
Στόχος της ισραηλινής κυβέρνησης είναι να απομακρύνει μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Γάζας ωστόσο, πρόκειται για ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα αφού από τη μία η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ισχυρίζεται ότι μια τέτοια «μετεγκατάσταση» θα ήταν «εθελοντική», Αμερικανοί και Ισραηλινοί νομικοί εμπειρογνώμονες την έχουν χαρακτηρίσει έγκλημα πολέμου.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, ο πρόεδρος Τραμπ πρότεινε την απομάκρυνση και των δύο εκατομμυρίων Παλαιστινίων από τη Γάζα για την ανοικοδόμηση του θύλακα. Ωστόσο, έπειτα από σημαντικές αντιδράσεις που υπήρξαν από τις αραβικές χώρες, η ιδέα δεν κατέληξε πουθενά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η «συμφωνία χωρίς τέλος» προβλέπει δύο νέες βάσεις
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η τάση αυτή πιθανότατα συνδέεται με την ταχύτερη πρόσβαση σε διαγνώσεις
Μέρος των χρημάτων θα κατευθυνθεί στην εκπαίδευση γιατρών
Και ο ΟΗΕ στο στόχαστρο
«Είναι ο πεθερός ενός παίκτη της Γουέστ Χαμ;», απάντησε ο πρώην δήμαρχος Μάντσεστερ
«Επίλυση των ζητημάτων στο Αιγαίο με βάση το διεθνές δίκαιο»
Έναν χρόνο μετά τη φονική επίθεση σε συναγωγή
Ακυρώθηκαν οι 3 επόμενες συναυλίες
Ένα σημείο τριβής αφορά την κηδεία της
Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας για τη περίοδο 2025-2026
Έναν μήνα αφότου εξέπνευσε σε ηλικία 36 ετών
Οι αναφορές στο Στενό του Ορμούζ και το μήνυμα στον Πούτιν
Σύμφωνα με όσα φέρονται να είπαν στην αστυνομία, η πράξη τους έγινε «για πλάκα»
Εν μέσω διαμάχης με μέσα μαζικής ενημέρωσης
Ο 27χρονος γιος της Σίντι Κρόφορντ βρέθηκε νεκρός σε κέντρο αποκατάστασης
Στο μικροσκόπιο οι μπίζνες του Ντον Τζούνιορ
Ο 43χρονος είχε μείνει ανάπηρος έπειτα από επέμβαση για τοποθέτηση πλέγματος για κήλη
Ο πιλότος πιθανότατα διεσώθη, ένας τραυματίας στο έδαφος
Νάρκες, drones και αποκλεισμένοι δρόμοι έχουν μετατρέψει το Ολέσκι σε παγίδα για τους αμάχους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.