- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
10.000 Ισραηλινοί επέλεξαν την Ελλάδα ως νέο τόπο διαμονής, γράφει η La Croix
Μακριά από τη Γη της Επαγγελίας και τον πόλεμο
Περίπου 10.000 Ισραηλινοί επέλεξαν την Ελλάδα ως νέο τόπο διαμονής την τελευταία διετία, σύμφωνα με την εφημερίδα La Croix
Η γαλλική εφημερίδα La Croix σε δημοσίευμα της με τίτλο «Μακριά από τη Γη της Επαγγελίας και τον πόλεμο: οι Ισραηλινοί που εγκαθίστανται στην Ελλάδα» και υπότιτλο «Από τις 7 Οκτωβρίου 2023, ο αριθμός των Ισραηλινών που εγκαθίστανται στην Ελλάδα έχει αυξηθεί σημαντικά», εκτιμά ότι περίπου 10.000 εκ των 80.000 που έχουν φύγει από το Ισραήλ έχουν επιλέξει την Ελλάδα ως νέο τόπο διαμονής.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «ορισμένοι εξ αυτών των Ισραηλινών μετακινούνται για επαγγελματικούς λόγους, ενώ άλλοι επιδιώκουν, κυρίως, να ξεφύγουν από μια κοινωνία όπου η εσωτερική βία έχει καταστεί δομική».
Ειδικότερα, η γαλλική εφημερίδα αναφέρει ως παράδειγμα την περίπτωση μιας ευκατάστατης Ισραηλινής, η οποία είναι σύμβουλος επιχειρήσεων και αποφάσισε να αφήσει το Τελ Αβίβ αμέσως μετά την επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου 2023. Διατηρώντας έντονη αντίθεση προς την κυβέρνηση Νετανιάχου, πήρε μαζί τα δύο μικρά παιδιά της και από τότε δεν επέστρεψε. «Το Ισραήλ δεν είναι πια δημοκρατία. Αυτός ο πόλεμος (με τη Γάζα) είναι άδικος, δεν έχει νομιμότητα. Και τον ξεκινήσαμε εμείς. Συνεχίζοντας με αυτό τον τρόπο, τροφοδοτούμε επί έτη -ίσως και δεκαετίες- ένα μίσος και πόλεμο εναντίον του Ισραήλ», δηλώνει στην γαλλική εφημερίδα, σημειώνοντας ότι το να σπάσει κανείς τα δεσμά της λογοκρισίας που κυριαρχεί στην ισραηλινή κοινωνία δεν είναι εύκολο. «Εκεί, με μισούν όταν μιλάω έτσι, αλλά κάποιος πρέπει να το πει. Σήμερα είναι απλό: ή σκέφτεσαι όπως εγώ ή είσαι εχθρός» εξηγεί.
Η γαλλική εφημερίδα επισημαίνει ακόμη ότι από τις 7 Οκτωβρίου, η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους κύριους προορισμούς Ισραηλινών στην Ευρώπη. «Μόλις δύο ώρες πτήσης από την πατρίδα τους, πολλοί λένε πως "νιώθουν σαν στο σπίτι τους" εδώ: το κλίμα, το φαγητό, το κόστος ζωής, η θετική στάση των ελληνικών Αρχών που διευκολύνουν την παράταση θεώρησης εισόδου και η επιχειρηματική ευημερία, είναι μόνο μερικοί από τους λόγους εγκατάστασης. Όπως επίσης και οι ανησυχίες για την ασφάλεια και η αντίθεση στην πολιτική του Νετανιάχου» υπογραμμίζει η La Croix.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Ωστόσο ο βασικός κατηγορούμενος πέθανε πριν από λίγους μήνες
Aφού ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε υποτιμητικά σχόλια
«Ζήτησα να μπορέσει να αναθεωρηθεί η συγκεκριμένη δομή»
Το σχέδιο αποκάλυψε στο Νταβός ο Στιβ Γουίτκοφ
Έντονες αντιδράσεις για την υπόθεση
Φίλος του κατέβαλε εγγύηση 200.000 φράγκων
Στην ίδια υπόθεση παραπέμφθηκαν ακόμη πέντε άνδρες
Eνώ η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα στήριξης
Έκτακτη ευρωπαϊκή βοήθεια σε νοσοκομεία και κρίσιμες υποδομές μετά τις ρωσικές επιθέσεις στην ενέργεια
Το αισιόδοξο κλίμα ήρθε σε αντίθεση με τις υποβόσκουσες ανησυχίες
Bρισκόταν στη λίστα των «10 Πιο Καταζητούμενων» του FBI
Κεντρικό ρόλο στο νέο σχήμα αναλαμβάνουν η Oracle, η Silver Lake
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας χαιρετίζει τις επικρίσεις που δέχθηκε η Ευρώπη κατά την διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ
Οι αρχές εξετάζουν τα τρένα που πέρασαν από το ίδιο σημείο τις 48 ώρες πριν το ατύχημα για να προσδιοριστεί η στιγμή που δημιουργήθηκε η βλάβη
Σε φάση κύρωσης η καταγγελία συμφωνιών – Αντιδρά η Μόσχα, επικαλούμενη οικονομικές συνέπειες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.