- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Δωρητής» κατέβαλε πρόστιμο που όφειλε ο ύποπτος της υπόθεσης Μαντλίν Μακάν
Ο Γερμανός Κρίστιαν Μπρούκνερ δεν έχει κατηγορηθεί επίσημα
Ο ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν αποφυλακίζεται νωρίτερα - «Δωρητής» κατέβαλε πρόστιμο
Η εκκρεμής ποινή που επιβλήθηκε στον κύριο ύποπτο για την εξαφάνιση της Μαντλίν Μακάν το 2007 στην Πορτογαλία έχει καταβληθεί, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να αποφυλακιστεί από τη φυλακή σε μια ξεχωριστή υπόθεση στα μέσα Σεπτεμβρίου αντί για τον Ιανουάριο του 2026.
Ο Κρίστιαν Μπρούκνερ δεν έχει κατηγορηθεί για την υπόθεση Μακάν στην οποία ερευνάται για φόνο. Έζησε πολλά χρόνια στην Πορτογαλία, μεταξύ άλλων στο θέρετρο Praia da Luz της Αλγκάρβε, την περίοδο που εξαφανίστηκε η Μαντλίν. Ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην εξαφάνισή της.
Οι εισαγγελείς επιβεβαίωσαν ότι καταβλήθηκε το πρόστιμο ύψους περίπου 1.450 ευρώ (1.663 δολάρια) που είχε επιβληθεί στον ύποπτο, έναν Γερμανό υπήκοο, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.
Οι ερευνητές στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Πορτογαλία και τη Γερμανία εξακολουθούν να προσπαθούν να συνθέσουν το παζλ της νύχτας που εξαφανίστηκε η 3χρονη. Ήταν στο ίδιο δωμάτιο με τον αδελφό και την αδελφή της — δίδυμα 2 ετών — ενώ οι γονείς τους, η Κέιτ και ο Τζέρι, δειπνούσαν με φίλους σε ένα κοντινό εστιατόριο.
Το εκκρεμές πρόστιμο αφορούσε παλαιότερες υποθέσεις εναντίον του υπόπτου για πλαστογραφία και σωματική βλάβη, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel. Αντιμετώπιζε την επιβολή επιπλέον 111 ημερών φυλάκισης επειδή δεν μπορούσε να πληρώσει το ποσό από τον ίδιο.
Το Der Spiegel ανέφερε ότι μια πρώην υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Αστυνομικής Υπηρεσίας της Γερμανίας πλήρωσε το πρόστιμο, αλλά είχε δηλώσει στο περιοδικό ότι προσπάθησε να ακυρώσει την πληρωμή όταν έμαθε για ποιο λόγο ήταν.
Ο εκπρόσωπος της εισαγγελικής αρχής δήλωσε ότι, εάν η πληρωμή έγινε κατά λάθος, θα μπορούσαν να «ερευνήσουν εάν είναι δυνατή η επιστροφή του ποσού».
Ο 40χρονος, ένας κατά συρροή βιαστής, βάσει των στοιχείων, εκτίει αυτήν τη στιγμή στη Γερμανία ποινή κάθειρξης επτά ετών για τον βιασμό το 2005 μιας Αμερικανίδας ηλικίας εκείνη την εποχή 72 ετών, στην Πράια ντε Λους, την κοινότητα της επαρχίας Αλγκάρβε, στη νότια Πορτογαλία, όπου χάθηκε η Μαντλίν ΜακΚάν. Σε μία από τις υποθέσεις για τις οποίες δικάζεται, βαρύνεται με υποψίες ότι επιτέθηκε σεξουαλικά σε μία μικρή Γερμανίδα, ηλικίας 10 ετών, σε μια παραλία τον Απρίλιο το 2007, λίγους μήνες πριν από την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν.
Σε μια άλλη υπόθεση, κατηγορείται ότι γδύθηκε μπροστά σε ένα παιδί από την Πορτογαλία, ηλικίας 11 ετών, σε μια παιδική χαρά.
Δικάζεται επίσης για τον βιασμό μιας 70χρονης, την οποία είχε δέσει και χτυπήσει μέσα στο θερινό κατάλυμά της, ενός παιδιού περίπου 14 ετών μέσα στο σπίτι του και μιας 20χρονης Ιρλανδέζας στο σπίτι της οποίας κατάφερε να μπει περνώντας από το διπλανό μπαλκόνι.
Η έρευνα λίμναζε για χρόνια μέχρι που αυτός ο Γερμανός, με βαρύ ποινικό μητρώο, ο οποίος ζούσε την εποχή των γεγονότων σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το κατάλυμα που είχε νοικιάσει η οικογένεια της Μάντι, τράβηξε την προσοχή των αρχών.
Η υπεράσπισή του, εντούτοις, αμφισβητεί οποιαδήποτε εμπλοκή του στην εξαφάνιση του παιδιού, υποστηρίζοντας πως η εισαγγελία δεν έχει καμία απόδειξη που να επιτρέπει την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του.
Πηγή: Τelegraph
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει διάλογος με το σημερινό ιρανικό καθεστώς
Ευρωπαϊκή ναυτική αποστολή για την ασφάλεια της περιοχής
Επικοινωνίες με Ιράκ, Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία – Το Tonnerre πλέει να συναντήσει το Charles de Gaulle
Την κρατούσαν φυλακισμένη για μήνες
Η ελληνική Belharra μαζί με τη φρεγάτα Ψαρά ενισχύουν την αεράμυνα της Κύπρου στην κρίση
Η Ουάσιγκτον δηλώνει ότι διαθέτει επαρκή αποθέματα οπλισμού – Στόχος ο έλεγχος του εναέριου χώρου
Επίθεση κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο – Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ σε στόχους στη Βηρυτό
Και η επίσκεψη της Κρίστι Νοέμ στη φυλακή του Ελ Σαλβαδόρ με Rolex Daytona
Οι τοπικές αρχές και Eurojust ταυτοποίησαν 22 υπόπτους για επιθέσεις σε ευρωπαϊκές μεταφορές
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ λέει ότι η Κούβα «είναι έτοιμη μετά από 50 χρόνια» – Στο τραπέζι νέα διαπραγμάτευση
Η νέα πηγή ειδήσεων για τη Gen Z
Εκ νέου προειδοποίηση στις ευρωπαϊκές χώρες να μην συμμετάσχουν στον πόλεμο
Δεκαεπτά κράτη μέλη αξιοποιούν τον μηχανισμό της ΕΕ – Πάνω από 1.000 πολίτες επέστρεψαν ήδη
Ανταλλαγή 1.000 αιχμαλώτων, με προσδοκίες για πρόοδο στις συνομιλίες
Οι αναφορές στον Τραμπ και τις αποφάσεις του
Το μέγεθος, η πολυπλοκότητα της χώρας και η πραγματική επιλογή για τον επόμενο ηγέτη
Μαζική αεροπορική επιχείρηση της ισραηλινής αεροπορίας με 100 βόμβες σε υπόγειο συγκρότημα στην Τεχεράνη
Μνημειώδες σκηνικό για μπαλέτο του 1939 στη Νέα Υόρκη δημοπρατείται από τον οίκο Bonhams στο Παρίσι
Οι συμμετέχοντες ζήτησαν από τον Θεό να χαρίσει στον πρόεδρο Τραμπ σοφία, ευλογία και καθοδήγηση
Η εξαγορά αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία του ομίλου μετά την αγορά του Politico
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.