- CITY GUIDE
- PODCAST
-
25°
Ιράν: Κανείς από τους τραυματίες δεν παρουσιάζει δείγματα ραδιενεργού μόλυνσης
Προειδοποίηση των ΗΠΑ για υψηλό κίνδυνο τρομοκρατικής απειλής
«Δεν κηρύσσουμε πόλεμο στο Ιράν. Δεν επιδιώκουμε πόλεμο», δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μαρκ Ρούμπιο
Κανένας από τους τραυματίες που προκάλεσαν τα αμερικανικά πλήγματα κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν δεν παρουσιάζει ενδείξεις ραδιενέργειας, ανακοίνωσε το ιρανικό υπουργείο Υγείας.
«Κανένας από τους τραυματίες που μεταφέρθηκαν στα ιατρικά κέντρα μετά τις αμερικανικές επιθέσεις δεν παρουσιάζει ενδείξεις ραδιενεργού μόλυνσης», έγραψε στο Χ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας του Ιράν Χοσεΐν Κερμανπούρ, χωρίς να δώσει στοιχεία για τον αριθμό των τραυματιών.
ΗΠΑ: Προειδοποίηση για υψηλό κίνδυνο τρομοκρατικής απειλής
Για κυβερνοεπιθέσεις και εξτρεμιστικές ενέργειες σε περίπτωση που η ιρανική ηγεσία εκδώσει θρησκευτικό διάταγμα που να καλεί σε εκδικητικές ενέργειες, προειδοποιεί το ΝTAS
Το Εθνικό Σύστημα Προειδοποίησης για την Τρομοκρατία (NTAS, National Terrorism Advisory System) της αμερικανικής κυβέρνησης προειδοποίησε για ένα «περιβάλλον υψηλού κινδύνου στις ΗΠΑ», μετά από τα αμερικανικά πλήγματα κατά πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Ιράν.
«Η συνεχιζόμενη σύγκρουση με το Ιράν προκαλεί αυξημένο επίπεδο απειλής στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι πιθανές κυβερνοεπιθέσεις χαμηλού επιπέδου από φιλοϊρανικές ομάδες χάκερ κατά αμερικανικών δικτύων, ενώ κυβερνο-δράστες που συνδέονται με την ιρανική κυβέρνηση ενδέχεται να πραγματοποιήσουν πιο στοχευμένες επιθέσεις. Το Ιράν έχει επίσης μακροχρόνια δέσμευση να στοχοποιεί Αμερικανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους που θεωρεί υπεύθυνους για τον θάνατο Ιρανού στρατιωτικού διοικητή που σκοτώθηκε τον Ιανουάριο του 2020.
Η πιθανότητα να κινητοποιηθούν ανεξάρτητα βίαιοι εξτρεμιστές εντός των ΗΠΑ αυξάνεται σε περίπτωση που η ιρανική ηγεσία εκδώσει θρησκευτικό διάταγμα που να καλεί σε εκδικητικές ενέργειες κατά στόχων. Πολλαπλές πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις εντός της χώρας έχουν κινητοποιηθεί από αντισημιτικά ή αντι-ισραηλινά αισθήματα, και η συνεχιζόμενη σύγκρουση Ιράν-Ισραήλ ενδέχεται να οδηγήσει σε περαιτέρω επιθέσεις από άτομα με βάση στις ΗΠΑ», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ρούμπιο: Το χειρότερο λάθος που έχουν κάνει, αν προβούν σε αντίποινα
«Δεν κηρύσσουμε πόλεμο στο Ιράν. Δεν επιδιώκουμε πόλεμο. Αλλά αν μας επιτεθούν, νομίζω ότι έχουμε τέτοιες ικανότητες που ακόμη δεν έχουν δει», δήλωσε ο Μαρκ Ρούμπιο στο Fox News, προειδοποιώντας την Τεχεράνη, να μην προβεί σε αντίποινα καθώς ότι μια τέτοια ενέργεια θα ήταν «το χειρότερο λάθος που έχουν κάνει ποτέ».
«Ο κόσμος είναι ασφαλέστερος» μετά τα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν, τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ουκρανία: Δικαιολογημένες οι επιθέσεις ΗΠΑ και Ισραήλ στο Ιράν
Το Ιράν υπήρξε συνεργός στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και χορηγός «στρατιωτικής βοήθειας» στην Μόσχα, σημειώνει το Κίεβο
Οι επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν ήταν δικαιολογημένες για να αποτρέψουν την Τεχεράνη από το να αναπτύξει πυρηνικά όπλα, δήλωσε το Κίεβο υποστηρίζοντας ότι τα πλήγματα κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων της Τεχεράνης αποτελούν συνέπεια των επιθετικών ενεργειών της ιρανικής ηγεσίας.
«Τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ κατά των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο ιρανικό καθεστώς: το μήνυμα ότι δεν γίνεται αποδεκτή η συνέχιση της πολιτικής αποσταθεροποίησης της ασφάλειας στην Μέση Ανατολή», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών στην οποία σημειώνεται επίσης ότι το Ιράν υπήρξε συνεργός στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και χορηγός «στρατιωτικής βοήθειας» στην Μόσχα, κυρίως drones με τα οποία οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν την ουκρανική επικράτεια.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος απαρίθμησε όσα θεωρεί διπλωματικές επιτυχίες του
«Άκουσα λίγα πράγματα, δεν ξέρω πολλά»
Η κρίση χρέους, η υψηλή χρηματοδότηση της εκπαίδευσης και οι συνδικαλιστικές πιέσεις
«Επένδυση στον πόλεμο» καταγγέλλει ο Ζελένσκι
Τι αναφέρεται για τις αμερικανικές κυρώσεις στη Ρωσία
Ποια είναι η συντηρητική σχολιάστρια προσκείμενη στο κίνημα MAGA
Ευρωπαϊκές χώρες ενωμένες στο πλευρό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Περίπου 229 κάτοικοι ψήφισαν τον 45χρονο, δίνοντάς του προβάδισμα μόλις 25 ψήφων έναντι του αντιπάλου του
Εν μέσω κρίσης του «It Ends with Us»
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα νότια παράλια της χώρας
«Δεν έχω συναντήσει πιο φρικτή υπόθεση κακοποίησης ζώων» ανέφερε ο εισαγγελέας
Τι αναφέρουν οι εισαγγελικές αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
To προηγούμενο με την υπόθεση του Τίμοθι ΜακΒέι
Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο πάρκο, ενώ εκδηλώθηκε και μικρής έκτασης φωτιά
Δύο σοβαρά τραυματίες και εκτεταμένες ζημιές
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις πολιτείες
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι η Επιτροπή Νόμπελ έχασε την «ηθική πυξίδα» της
Το ποσό δόθηκε από τα ιδιωτικά εισοδήματα του μονάρχη
Προβλήματα σε επιχειρήσεις και online υπηρεσίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.