- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Τραμπ κατά Μακρόν: Δεν έχει ιδέα γιατί έφυγα από τη G7, δεν έχει σχέση με την εκεχειρία
Τα διεθνή Μέσα κάνουν λόγο για πρωτοφανή επίθεση κατά του Γάλλου προέδρου
Τραμπ κατά Μακρόν με αφορμή την αποχώρηση του Αμερικανού προέδρου από την G7
Με νέα του παρέμβαση μέσω της πλατφόρμας Truth Social, ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε στον Εμανουέλ Μακρόν, κατηγορώντας τον ότι διαστρέβλωσε τα γεγονότα γύρω από την αποχώρησή του από τη Σύνοδο Κορυφής της G7 στον Καναδά. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε ότι ο Γάλλος ομόλογός του «δεν ξέρει γιατί αποχώρησα» και προχώρησε σε δημόσια παραπληροφόρηση για το ζήτημα.
Ο Τραμπ διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες που συνέδεαν την επιστροφή του στην Ουάσινγκτον με ενδεχόμενες διαμεσολαβητικές προσπάθειες για επίτευξη εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Όπως ανέφερε, η αποχώρησή του σχετίζεται με «πολύ μεγαλύτερης σημασίας αποστολή», χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.
Κλιμακώνοντας τη ρητορική του, ο Τραμπ αμφισβήτησε ανοιχτά την αξιοπιστία του Μακρόν, σημειώνοντας πως ο Γάλλος πρόεδρος «είτε από πρόθεση είτε από άγνοια, κάνει πάντα λάθος». Οι δηλώσεις αυτές έρχονται να προστεθούν σε ένα ήδη τεταμένο διεθνές κλίμα, επαναφέροντας στο προσκήνιο τις εντάσεις μεταξύ των δύο ηγετών.
Αναλυτικά η ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ:
«Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, που αναζητά δημοσιότητα, δήλωσε λανθασμένα ότι έφυγα από τη Σύνοδο Κορυφής της G7 στον Καναδά για να επιστρέψω στην Ουάσινγκτον και να εργαστώ σε μια «εκεχειρία» μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Λάθος! Δεν έχει ιδέα γιατί κατευθύνομαι τώρα στην Ουάσινγκτον, αλλά σίγουρα δεν έχει να κάνει με εκεχειρία. Είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από αυτό. Είτε σκόπιμα είτε όχι, ο Εμανουέλ πάντα κάνει λάθος. Μείνετε συντονισμένοι!»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
1,8 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν τη βασική εισοδηματική στήριξη
Οι Dauvergne εκτρέφουν περίπου 350.000 σαλιγκάρια τον χρόνο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.