- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τραμπ απονέμει χάρη σε σερίφη που καταδικάστηκε για δωροδοκία
Τον χαρακτήρισε «θύμα υπερβάλλοντος ζήλου του υπουργείου Δικαιοσύνης του Μπάιντεν»
Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε χάρη σε έναν πρώην σερίφη της Βιρτζίνια που καταδικάστηκε για δωροδοκία - Ο Σκοτ Τζένκινς επρόκειτο να εκτίσει ποινή φυλάκισης 10 ετών
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απένειμε χάρη στον πρώην σερίφη της κομητείας Κάλπεπερ της Βιρτζίνια, Σκοτ Τζένκινς, ο οποίος είχε καταδικαστεί για απάτη και δωροδοκία.
Ο Τζένκινς, μακροχρόνιος υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, κρίθηκε ένοχος τον Δεκέμβριο 2024 από σώμα ενόρκων για αποδοχή άνω των 75.000 δολαρίων σε αντάλλαγμα για τον διορισμό επιχειρηματιών σε θέσεις βοηθητικών αναπληρωτών σερίφηδων χωρίς εκπαίδευση.
Καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης τον Μάρτιο, αλλά μετά την προεδρική χάρη, δεν θα εκτίσει ούτε μία μέρα.
Σε ανάρτησή του στο Truth Social, ο Τραμπ έγραψε: «Ο σερίφης Σκοτ Τζένκινς, η σύζυγός του Πατρίσια και η οικογένειά του πέρασαν από την ΚΟΛΑΣΗ».
Κατηγόρησε το υπουργείο Δικαιοσύνης του Τζο Μπάιντεν για υπερβολικό ζήλο και υποστήριξε ότι ο δικαστής της υπόθεσης, Ρόμπερτ Μπαλού (διορισμένος από τον Μπάιντεν), δεν του επέτρεψε να παρουσιάσει κρίσιμες αποδείξεις.
Ο Τζένκινς κρίθηκε ένοχος για:
- 1 κατηγορία συνωμοσίας
- 4 κατηγορίες απάτης σε δημόσια υπηρεσία
- 7 κατηγορίες δωροδοκίας σχετιζόμενης με ομοσπονδιακά προγράμματα
Οι δωροδοκίες προέρχονταν από οκτώ άτομα, ανάμεσά τους και δύο μυστικούς πράκτορες του FBI, και περιλάμβαναν μετρητά και χρηματοδοτήσεις της καμπάνιας του Τζένκινς. Οι θέσεις βοηθητικών αναπληρωτών σερίφηδων, αν και εθελοντικές, παρείχαν δικαιώματα όπως άδεια οπλοφορίας χωρίς άδεια και προνόμια στον δρόμο.
Ο Τζένκινς είχε εκλεγεί σερίφης το 2011 και επανεκλέχθηκε το 2015 και το 2019. Μετά την καταδίκη του, απευθύνθηκε στον Τραμπ για βοήθεια, δηλώνοντας πως αν άκουγε την ιστορία του, «θα τον βοηθούσε».
Η χάρη του Τραμπ στον Τζένκινς είναι μία ακόμα σε σειρά παρόμοιων αποφάσεων. Τον Ιανουάριο, είχε χορηγήσει σχεδόν 1.600 χάρες ή μειώσεις ποινών σε άτομα που κατηγορήθηκαν για τη συμμετοχή στις ταραχές στο Καπιτώλιο το 2021.
Το Σύνταγμα των ΗΠΑ επιτρέπει στον πρόεδρο να χορηγεί χάρη για ομοσπονδιακά εγκλήματα, εκτός από περιπτώσεις καθαίρεσης. Η προεδρική χάρη συνιστά νομική συγχώρεση, παύει κάθε ποινή και επαναφέρει δικαιώματα όπως η ψήφος ή η υποψηφιότητα για δημόσια αξιώματα.
(Με πληροφορίες του BBC News)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση που προκάλεσε την αντίδραση
Μέχρι το 2030, ένας στους τέσσερις κατοίκους της αναμένεται να είναι άνω των 65 ετών
Το project εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει περίπου 22.000 θέσεις εργασίας
Kανείς δεν γνωρίζει το ακριβές ποσό
Το ζευγάρι έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό για τις παράνομες αναρριχήσεις
Μήνυμα για κυρώσεις σε όσους συμμαχούν με την Τεχεράνη έστειλε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ
To μεσαιωνικό καθεστώς έχει επιβάλει αποκλεισμό από κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι το Ιράν είχε βάλει στο στόχαστρο έναν από τους γιους του
Στρατολογούνται μέσω social media και χτυπούν όπου βλέπουν μεγάλο κέρδος
Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να παρουσιάσει σχέδιο για την ενίσχυση της οικονομικής πίεσης στην Τεχεράνη
Η συζήτηση με αφορμή το Final Fantasy
Τι ισχύει για τα ακουστικά και τις κλήσεις έκτακτης ανάγκης
Προσφέρονται 10 εκατ. δολάρια για τον «βενιαμίν» της οικογένειας Τραμπ
Η λοίμωξη είναι εξαιρετικά σπάνια και σχεδόν πάντα θανατηφόρα
Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Γιος του φιλοσόφου Αντρέ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.