Κοσμος

Η Βρετανία υπόσχεται ανθρωπιστική βοήθεια 4.000.000 λιρών στους κατοίκους της Γάζας

Ο βρετανικός Ερυθρός Σταυρός θα παραλάβει το νέο πακέτο βοήθειας και θα το παραδώσει μέσω της Ερυθράς Ημισελήνου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
κατοικοι Γαζας σε ερείπια
Σε απελπιστική κατάσταση η Γάζα λόγω έλλειψης τροφίμων © ΕΡΑ/HAITHAM IMAD

Η Βρετανία ανέστειλε τις συνομιλίες ελεύθερου εμπορίου με το Ισραήλ λόγω της νέας επίθεσής του στη Γάζα

Η Βρετανία υποσχέθηκε ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 4 εκατομμυρίων λιρών προς τη Γάζα, έγινε σήμερα γνωστό από την κυβέρνηση, ενώ η υπουργός Ανάπτυξης της χώρας Τζένι Τσάπμαν επισκέφθηκε το Ισραήλ και τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

«Η αποτυχία της ισραηλινής κυβέρνησης να επιτρέψει την πλήρη πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στους εργαζόμενους στις οργανώσεις αρωγής είναι βδελυρή. Ελάχιστα φορτηγά εισέρχονται στη Γάζα», είπε η Τσάπμαν.

«Η Βρετανία είναι ξεκάθαρη, το Ισραήλ δεν θα επιτύχει την ασφάλεια παρατείνοντας τα βάσανα του παλαιστινιακού λαού», συμπλήρωσε.

Χθες, το Ηνωμένο Βασίλειο ανέστειλε τις συνομιλίες ελεύθερου εμπορίου με το Ισραήλ λόγω της νέας επίθεσής του στη Γάζα, με τον υπουργό Εξωτερικών Ντέιβιντ Λάμι να απευθύνει έκκληση για το τέλος του αποκλεισμού βοήθειας.

Ο βρετανικός Ερυθρός Σταυρός θα παραλάβει το νέο πακέτο βοήθειας και θα το παραδώσει μέσω της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου, ανέφερε το Λονδίνο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY