Κοσμος

Βιετνάμ: Βασίλισσα ομορφιάς συνελήφθη για απάτη με καραμέλες

Περισσότερα από 100.000 κουτιά του προϊόντος είχαν πουληθεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βιετνάμ: Συνελήφθη influencer και πρώην νικήτρια διαγωνισμού ομορφιάς για προώθηση ψευδούς συμπληρώματος με φυτικές ίνες μέσω social media.
Η Νγκουγιέν Τουκ Θουί Τιέν συνελήφθη για προώθηση ψευδούς συμπληρώματος με ίνες μέσω social media © Miss Grand International

Βιετνάμ: Συνελήφθη influencer και πρώην νικήτρια διαγωνισμού ομορφιάς για προώθηση ψευδούς συμπληρώματος με φυτικές ίνες μέσω social media.

Οι αρχές του Βιετνάμ συνέλαβαν μια καλλονή και influencer των social media για απάτη εις βάρος καταναλωτών, αφού προώθησε ένα ψευδεπίγραφο διατροφικό συμπλήρωμα.

Η Νγκουγιέν Τουκ Θουί Τιέν από το Βιετνάμ διαφήμισε έντονα μέσω των λογαριασμών της στα social media τις καραμέλες Kera Supergreens Gummies, που υποτίθεται πως ήταν πλούσιες σε φυτικές ίνες.

Ωστόσο, προκλήθηκε έντονη δημόσια αντίδραση όταν εργαστηριακοί έλεγχοι απέδειξαν ότι οι καραμέλες περιείχαν μόνο 16mg φυτικών ινών, αντί για 200mg όπως ισχυριζόταν η καμπάνια.

Σύλληψη για απάτη με διατροφικό προϊόν

Η κ. Νγκουγιέν, πρώην νικήτρια του διαγωνισμού Miss Grand International, είναι γνωστή προσωπικότητα στο Βιετνάμ και έχει λάβει διακρίσεις από την κυβέρνηση.

Το προϊόν ήταν αποτέλεσμα κοινοπραξίας της Νγκουγιέν με εταιρεία των influencers Φαμ Κουάνγκ Λιν και Χανγκ Ντου Μουκ. Όλοι μαζί ισχυρίζονταν ότι κάθε καραμέλα ισοδυναμούσε με ένα πιάτο λαχανικά.

Η συσκευασία των καραμελών δεν ανέφερε ούτε την ακριβή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, ούτε το υψηλό ποσοστό σορβιτόλης, ουσίας που χρησιμοποιείται σε καθαρτικά.

Οι τρεις influencers τιμωρήθηκαν με πρόστιμα τον Μάρτιο και απολογήθηκαν δημοσίως.

Πάνω από 100.000 κουτιά πουλήθηκαν πριν αποκαλυφθεί η απάτη

Τον Απρίλιο, οι αρχές συνέλαβαν τον Φαμ, την Χανγκ Ντου Μουκ και στελέχη της εταιρείας τους και του παρασκευαστή, για παραγωγή πλαστών προϊόντων και απάτη σε καταναλωτές.

Τη Δευτέρα, ανακοινώθηκε και η σύλληψη της Νγκουγιέν, με την κατηγορία της παραπλάνησης του κοινού.

Περισσότερα από 100.000 κουτιά του προϊόντος είχαν πουληθεί πριν διακοπούν οι πωλήσεις λόγω του σκανδάλου.

Μετά τη νίκη της στον διαγωνισμό ομορφιάς της Μπανγκόκ το 2021, η Νγκουγιέν έγινε περιζήτητη από βιετναμέζικες εταιρείες και συμμετείχε σε ριάλιτι, ενώ τιμήθηκε από τον πρωθυπουργό και το Κομμουνιστικό Κόμμα του Βιετνάμ.

(Mε πληροφορίες του BBC News)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY