- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ο αποκλεισμός της Γάζας από το Ισραήλ οδηγεί χιλιάδες παιδιά σε θάνατο από πείνα
Λόγω του ισραηλινού αποκλεισμού, 3.000 φορτηγά με βοήθεια έχουν κολλήσει στα σύνορα
Η επίδραση της ολοκληρωτικής πολιορκίας του Ισραήλ στη Γάζα έχει γίνει καταστροφική, λένε οι γιατροί
Περισσότερα από 3.500 παιδιά κάτω των πέντε ετών στη Γάζα αντιμετωπίζουν «επικείμενο θάνατο από ασιτία» και περίπου 290.000 άλλα βρίσκονται «στα πρόθυρα του θανάτου», καθώς το Ισραήλ συνεχίζει να εμποδίζει την είσοδο βρεφικών τροφών, συμπληρωμάτων διατροφής και κάθε μορφής ανθρωπιστικής βοήθειας, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του θύλακα.
Ο Μαχμούντ Αλσάκα, επικεφαλής της Oxfam για την επισιτιστική ασφάλεια στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε στο Al Jazeera ότι «όλος ο κόσμος, δυστυχώς, συμβάλλει ή συμμετέχει στην πείνα των παιδιών στη Γάζα», καθώς δεν λαμβάνει κανένα μέτρο κατά του αποκλεισμού που ξεκίνησε πριν από δύο και πλέον μήνες.
Το Γραφείο Τύπου της Γάζας αναφέρει ότι περισσότερα από 70.000 παιδιά νοσηλεύονται λόγω σοβαρού υποσιτισμού. «Κάτω από αυτόν τον συστηματικό αποκλεισμό, περισσότερα από 3.500 παιδιά κάτω των πέντε ετών αντιμετωπίζουν άμεσο θάνατο από ασιτία, ενώ περίπου 290.000 παιδιά βρίσκονται στα πρόθυρα του θανάτου», αναφέρει η ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο Telegram.
Ένας από τους εκτοπισμένους με τους οποίους μίλησε το Al Jazeera στην πόλη της Γάζας είπε ότι φαίνεται σαν το Ισραήλ να έχει μετατρέψει τη Γάζα σε εργαστήριο δοκιμών. Όχι μόνο συνεχίζει να ρίχνει βόμβες σε αμάχους και εκτοπισμένους, αλλά δοκιμάζει επίσης πόσο μακριά μπορεί να ωθήσει τους ανθρώπους όταν πρόκειται για πείνα και αφυδάτωση.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα New York Times σε ανάρτησή της: «η επίδραση της ολοκληρωτικής πολιορκίας του Ισραήλ στη Γάζα έχει γίνει καταστροφική, λένε οι γιατροί. Οι ελλείψεις τροφίμων, νερού και φαρμάκων προκαλούν ένα κύμα ασθενειών που μπορούν να προληφθούν και θανάτων. Το Ισραήλ, το οποίο ανακοίνωσε σχέδια για κλιμάκωση της στρατιωτικής εκστρατείας στη Γάζα, λέει ότι η πολιορκία θα συνεχιστεί έως ότου η Χαμάς απελευθερώσει όλους τους ομήρους της».
Λόγω του ισραηλινού αποκλεισμού, 3.000 φορτηγά με βοήθεια έχουν κολλήσει στα σύνορα.
Το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας της κυβέρνησης του Ισραήλ ενέκρινε πριν δύο μέρες την επέκταση των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας ώστε να περιλάβουν «την κατάκτηση» του παλαιστινιακού θύλακα. Παράλληλα, θα εξακολουθήσει να προωθεί «την εθελοντική αποχώρηση» των κατοίκων του, επεσήμανε επίσημη ισραηλινή πηγή.
«Το σχέδιο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την κατάκτηση της Λωρίδας της Γάζας και τον έλεγχο των εδαφών» του παλαιστινιακού θύλακα, επεσήμανε η πηγή σε ανακοίνωση.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε εξάλλου στη διάρκεια της συνεδρίασης της Δευτέρας ότι «θα συνεχίσει να προωθεί το σχέδιο (του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ) Τραμπ που έχει στόχο να επιτρέψει την εθελοντική αποχώρηση των κατοίκων της Γάζας» και πρόσθεσε ότι «οι διαπραγματεύσεις για το θέμα συνεχίζονται», σημείωσε η ίδια πηγή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eπιθέσεις με πυραύλους και drones άφησαν χιλιάδες κατοίκους χωρίς θέρμανση και ρεύμα εν μέσω πολικών θερμοκρασιών
Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας - 20 πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Μάρτυρες-κλειδιά καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς περί αυτοάμυνας
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου - Φέρεται να εμπλέκεται σε τρομοκρατικό δίκτυο
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.