- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πάπας Φραγκίσκος: Τι συμβαίνει μετά την άφιξη του φέρετρου του στη Βασιλική της Σάντα Μαρία Ματζόρε;
Ο τελευταίος πάπας που θάφτηκε εκτός Βατικανού ήταν ο Λέων XIII, ο οποίος πέθανε το 1903
Πάπας Φραγκίσκος: Τι συμβαίνει μετά την άφιξη του φέρετρου του στη Βασιλική της Σάντα Μαρία Ματζόρε;
Μετά την πομπή από το Βατικανό προς τη Βασιλική της Σάντα Μαρία Ματζόρε στη Ρώμη, το φέρετρο του Πάπα Φραγκίσκου υποδέχτηκαν «οι τελευταίοι», μια ομάδα φτωχών και περιθωριοποιημένων ανθρώπων που πάντα κατείχαν ξεχωριστή θέση στην καρδιά του Πάπα Φραγκίσκου, όπως γράφει το Vatican News.
Η ομάδα αποτίει τον τελευταίο φόρο τιμής πριν το φέρετρο του Πάπα Φραγκίσκου μεταφερθεί στο βωμό. Αν και η ταφή θα πραγματοποιηθεί ιδιωτικά, το Vatican News έδωσε μερικές λεπτομέρειες στην αναφορά του. Ανέφερε ότι ο καρδινάλιος Kevin Farrell, ο καμεράλενγκο που διαχειρίζεται τις καθημερινές υποθέσεις του Βατικανού μέχρι την εκλογή νέου Πάπα, θα σφραγίσει το φέρετρο του Πάπα Φραγκίσκου με τη σφραγίδα του, μαζί με εκείνες της Νομαρχίας της Παπικής Οικίας, του Γραφείου Λειτουργικών Τελετών του Ανώτατου Ποντίφικα και του Λιβεριανού Καπιτωλίου.
Το Vatican News προσθέτει: «Τα λείψανα του Διαδόχου του Πέτρου [Πάπα Φραγκίσκου] θα τοποθετηθούν στον τάφο και θα ραντιστούν με αγιασμό. Μετά την προσευχή Regina Cæli, ο συμβολαιογράφος του Λιβεριανού Καπιτωλίου θα συντάξει το επίσημο έγγραφο που θα επιβεβαιώνει την ταφή και θα το διαβάσει δυνατά στους παρευρισκόμενους. Το έγγραφο θα υπογραφεί από τον καρδινάλιο καμεράλενγκο, τον αντιβασιλέα της Παπικής Οικογένειας, τον υπεύθυνο των παπικών λειτουργικών τελετών και, τέλος, τον συμβολαιογράφο».
Ο τελευταίος πάπας που θάφτηκε εκτός Βατικανού ήταν ο Λέων XIII, ο οποίος πέθανε το 1903. Η παπική κηδεία σηματοδοτεί την πρώτη από τις εννέα ημέρες πένθους για την παγκόσμια Εκκλησία. Μια άλλη κηδεία θα τελεστεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου την Κυριακή. Θα την τελέσει ο Ιταλός καρδινάλιος Pietro Parolin, ο οποίος συχνά θεωρείται ως ένας από τους επικρατέστερους υποψηφίους για το παπικό αξίωμα. Τις επόμενες ημέρες, το Βατικανό θα ανακοινώσει την ημερομηνία έναρξης της συνόδου που θα επιλέξει τον διάδοχο του Φραγκίσκου. Αυτή η μυστική συνάντηση των καρδιναλίων δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν από τις 6 Μαΐου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η χώρα μας δεν επηρεάζεται από τις ανακλήσεις», τονίζει σε ανακοίνωσή της η HiPP Ελλάδας
Τι αναφέρει η καταμέτρηση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης
«Αν χρειαστεί μπορούμε να μοιραστούμε τα καύσιμα που έχουμε», δήλωσε ο Νταν Γιόργκενσεν
ΗΠΑ και Ιράν κλιμακώνουν τη ρητορική τους
Οι δημόσιες τοποθετήσεις του Αμερικανού προέδρου είχαν αρνητικό αποτέλεσμα
Ανοίγει ο δρόμος για τη χρηματοδότηση του Κιέβου - Η Ρωσία εκτοξεύει απειλές
Το μήνυμα του βασιλιά Κάρολου
Προειδοποιεί για την επικίνδυνη ρητορική Τραμπ και την καταστροφική μείωση της ανθρωπιστικής βοήθειας παγκοσμίως
Έξι τραυματίες, ζημιές σε δρόμους και σπίτια - Χιλιάδες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους
Γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην Ευρώπη και ο αναβαθμισμένος ρόλος της Ελλάδας στο νέο σύστημα ασφάλειας
Οι αναρτήσεις στα social media και η νοσηλεία του 31χρονου
Η ιστορία του Ταχίρις Ντος Σάντος
Το κέρατο του ταύρου προκάλεσε εσωτερική πληγή 10 εκατοστών
Πώς τα ψάρια έγιναν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης
Η ιστορία της Μάιλι δεν είναι η μοναδική
Oι ακριβείς συνθήκες δεν έχουν επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα
Παραδέχτηκε στη κοινοβουλευτική συζήτηση το λάθος διορισμό και την άγνοια ελέγχου ασφαλείας
Για απόπειρα εκβιασμού κάνει λόγο η εταιρεία
Έριξε το αυτοκίνητο της έξω από κλαμπ με πεζούς στο δρόμο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.