- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Κομισιόν παγώνει τους δασμούς προς τις ΗΠΑ για 90 ημέρες
Και δηλώνει έτοιμη για διαπραγμάτευση
Η Κομισιόν παγώνει τους δασμούς προς τις ΗΠΑ για 90 ημέρες - Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δηλώνει ότι η ΕΕ είναι έτοιμη για διαπραγμάτευση
Η Κομισιόν αποφάσισε σήμερα (10.4) να «παγώσει» τους δασμούς προς τις ΗΠΑ για 90 ημέρες από τις 15 Απριλίου.
Σε αυτήν την ανακοίνωση προχώρησε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Θετικό βήμα για την οικονομία το «πάγωμα» των δασμών Τραμπ
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εκτίμησε νωρίτερα σήμερα (10.4) ότι η απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να παγώσει τους ανταποδοτικούς δασμούς που είχε επιβάλει στους περισσότερους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ, είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σταθεροποίηση της παγκόσμιας οικονομίας.
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάειν, σχολίασε ότι «ξεκάθαροι, προβλέψιμοι όροι είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του εμπορίου και των αλυσίδων ανεφοδιασμού» και τόνισε ότι η ΕΕ παραμένει δεσμευμένη στις εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ με στόχο την επίτευξη «αμοιβαία επωφελούς και χωρίς τριβές εμπορίου».
Όπως εξήγησε η πρόεδρος της Κομισιόν, οι δασμοί είναι φόροι που βλάπτουν μόνο τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές. «Για τον λόγο αυτό τάσσομαι σταθερά υπέρ μιας συμφωνίας μηδενικών δασμών μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ», τόνισε και συνέχισε: «Παράλληλα η Ευρώπη συνεχίζει να επικεντρώνεται στη διαφοροποίηση των εμπορικών της συνεργασιών, συναλλασσόμενη με χώρες που αντιπροσωπεύουν το 87% του παγκόσμιου εμπορίου και οι οποίες μοιράζονται τη δέσμευσή μας για μια ελεύθερη και ανοικτή ανταλλαγή προϊόντων, υπηρεσιών και ιδεών».
Σύμφωνα με τη φον ντερ Λάιεν, η Ευρώπη ενισχύει και τις προσπάθειες με στόχο την άρση των εμποδίων στην ενιαία αγορά. «Αυτή η κρίση έχει ξεκαθαρίσει ένα πράγμα: σε αβέβαιους καιρούς η ενιαία αγορά είναι η άγκυρα σταθερότητας και ανθεκτικότητάς μας», υπογράμμισε.
Την προηγούμενη εβδομάδα ο Τραμπ ανακοίνωσε την επιβολή επιπλέον δασμών 20% στις εισαγωγές προϊόντων από την ΕΕ. Σε μια εντυπωσιακή στροφή, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε χθες ότι θα αναστείλει για 90 ημέρες την εφαρμογή των επιπλέον «ανταποδοτικών» δασμών στους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ, με εξαίρεση την Κίνα. Η ανακοίνωση του Ρεπουμπλικάνου δεν αφορά τους δασμούς που έχει ήδη επιβάλει η κυβέρνησή του στις εισαγωγές αυτοκινήτων, αλουμινίου και χάλυβα. Οι χώρες μέλη της ΕΕ ενέκριναν χθες τα πρώτα αντίμετρα στους δασμούς αυτούς, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ την επόμενη εβδομάδα.
I welcome President Trump’s announcement to pause reciprocal tariffs. It’s an important step towards stabilizing the global economy.
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) April 10, 2025
Clear, predictable conditions are essential for trade and supply chains to function.
Tariffs are taxes that only hurt businesses and consumers.…
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άναγνωρίστηκαν αυτόν τον μήνα από τα Guinness World Records ως το γηραιότερο εν ζωή τρίο αδελφών
«Τα ζώα μας βιώνουν το ίδιο πράγμα με εμάς: υποφέρουν φρικτά από τη ζέστη»
«Θα είμαστε απόλυτα ευθυγραμμισμένοι με τους εταίρους μας», διαβεβαίωσε ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Νεκρός ο μηχανοδηγός - 162 οι τραυματίες
Ο σεισμός σημειώθηκε σε βάθος 10 χλμ και είχε επίκεντρο την περιοχή Redwood Valley
Οι περισσότερες γυναίκες που προσέγγισε είτε τον αγνόησαν είτε απέρριψαν ευγενικά τις προσπάθειές του
Για τις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών
Πενταπλασιάστηκε η εκλογική της απήχηση από το 1995 - Κατακόρυφη άνοδος την τελευταία τριετία
Το ρεκόρ κατείχε από το 1994 μέχρι σήμερα μια δασκάλα από τη Βόρεια Ιρλανδία
Δεν πρόκειται για έλλειψη χρημάτων ούτε για τεχνολογικό κενό
Ο ιδιοκτήτης του ράντσου προσφέρει αμοιβή 5.000 δολαρίων
Τα μισά θύματα είναι ανήλικοι
Μια συζήτηση με τη Ning Leng, Επίκουρη Καθηγήτρια στη Σχολή Δημόσιας Πολιτικής McCourt του Πανεπιστημίου Georgetown
Τα δυο αδέλφια αντιμετωπίζουν πληθώρα κατηγοριών μεταξύ των οποίων και trafficking
Όσκαρ Ουάιλντ και Ντέρεκ Τζάρμαν διέκριναν έναν έντονο ερωτισμό στο βλέμμα του
Το ανθρωποειδές G1 της Unitree διαθέτει και κωδικό QR για δωρεές
Έγινε ακόμη πιο γνωστή διεθνώς εξαιτίας των περιβόητων πάρτι «bunga bunga»
Οι εικόνες που καταγράφηκαν από παρευρισκόμενους έδειξαν σκηνές χάους στον χώρο αποβίβασης
Ο ασθενής έχει τεθεί σε απομόνωση και έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του
Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τη σύζυγο του πρωθυπουργού, Μπεγκόνια Γκόμεθ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.