- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Κομισιόν παγώνει τους δασμούς προς τις ΗΠΑ για 90 ημέρες
Και δηλώνει έτοιμη για διαπραγμάτευση
Η Κομισιόν παγώνει τους δασμούς προς τις ΗΠΑ για 90 ημέρες - Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δηλώνει ότι η ΕΕ είναι έτοιμη για διαπραγμάτευση
Η Κομισιόν αποφάσισε σήμερα (10.4) να «παγώσει» τους δασμούς προς τις ΗΠΑ για 90 ημέρες από τις 15 Απριλίου.
Σε αυτήν την ανακοίνωση προχώρησε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Θετικό βήμα για την οικονομία το «πάγωμα» των δασμών Τραμπ
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εκτίμησε νωρίτερα σήμερα (10.4) ότι η απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να παγώσει τους ανταποδοτικούς δασμούς που είχε επιβάλει στους περισσότερους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ, είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σταθεροποίηση της παγκόσμιας οικονομίας.
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάειν, σχολίασε ότι «ξεκάθαροι, προβλέψιμοι όροι είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του εμπορίου και των αλυσίδων ανεφοδιασμού» και τόνισε ότι η ΕΕ παραμένει δεσμευμένη στις εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ με στόχο την επίτευξη «αμοιβαία επωφελούς και χωρίς τριβές εμπορίου».
Όπως εξήγησε η πρόεδρος της Κομισιόν, οι δασμοί είναι φόροι που βλάπτουν μόνο τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές. «Για τον λόγο αυτό τάσσομαι σταθερά υπέρ μιας συμφωνίας μηδενικών δασμών μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ», τόνισε και συνέχισε: «Παράλληλα η Ευρώπη συνεχίζει να επικεντρώνεται στη διαφοροποίηση των εμπορικών της συνεργασιών, συναλλασσόμενη με χώρες που αντιπροσωπεύουν το 87% του παγκόσμιου εμπορίου και οι οποίες μοιράζονται τη δέσμευσή μας για μια ελεύθερη και ανοικτή ανταλλαγή προϊόντων, υπηρεσιών και ιδεών».
Σύμφωνα με τη φον ντερ Λάιεν, η Ευρώπη ενισχύει και τις προσπάθειες με στόχο την άρση των εμποδίων στην ενιαία αγορά. «Αυτή η κρίση έχει ξεκαθαρίσει ένα πράγμα: σε αβέβαιους καιρούς η ενιαία αγορά είναι η άγκυρα σταθερότητας και ανθεκτικότητάς μας», υπογράμμισε.
Την προηγούμενη εβδομάδα ο Τραμπ ανακοίνωσε την επιβολή επιπλέον δασμών 20% στις εισαγωγές προϊόντων από την ΕΕ. Σε μια εντυπωσιακή στροφή, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε χθες ότι θα αναστείλει για 90 ημέρες την εφαρμογή των επιπλέον «ανταποδοτικών» δασμών στους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ, με εξαίρεση την Κίνα. Η ανακοίνωση του Ρεπουμπλικάνου δεν αφορά τους δασμούς που έχει ήδη επιβάλει η κυβέρνησή του στις εισαγωγές αυτοκινήτων, αλουμινίου και χάλυβα. Οι χώρες μέλη της ΕΕ ενέκριναν χθες τα πρώτα αντίμετρα στους δασμούς αυτούς, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ την επόμενη εβδομάδα.
I welcome President Trump’s announcement to pause reciprocal tariffs. It’s an important step towards stabilizing the global economy.
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) April 10, 2025
Clear, predictable conditions are essential for trade and supply chains to function.
Tariffs are taxes that only hurt businesses and consumers.…
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η σορός της βρέθηκε πάνω από εκείνη του 4χρονου - Έσωσε το αλλο εγγονάκι της, αλλά επέστρεψε στο σπίτι όταν αντιλήφθηκε πως ο Γιγίτ ήταν ακόμη μέσα
Το μεγαλύτερο κόστος αφορά την τοιχογραφία που εμφανίστηκε το 2025 στα Βασιλικά Δικαστήρια
Το ηφαιστειακό νέφος διέσχισε τη Μεσόγειο
Η καθυστέρηση αποδείχθηκε καθοριστική
Ο ίδιος υποστήριξε ότι δέχεται συνεχείς απειλές για τη ζωή του
Πάνω από το ένα πέμπτο του πληθυσμού της πόλης-κράτους είναι ηλικίας 65 ετών και άνω
Η Κολομβία τις τελευταίες ώρες μετράει τις πληγές της
Αντιδράσεις μετά την αποκάλυψη του σούπερ σταρ ότι μετά από 7 χρόνια νηφαλιότητας, πίνει ξανά αλκοόλ
Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης νεαρών οδηγών στην πόλη Τουούσουλα
Η πρώτη χώρα στον Αραβικό Κόσμο που λαμβάνει αυτήν την απόφαση
«Στην Κολομβία ήταν ένας σεισμός βάθους» αναφέρει ο καθηγητής
Νέα φονική επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας
Μια σπάνια αποτυχία για το διαστημικό πρόγραμμα του Πεκίνου
Το τροχαίο που στέρησε τη ζωή από μία γυναίκα τη μέρα του γάμου της
Ένοχος για βασανιστήρια, αυθαίρετες κρατήσεις και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ο πρώην ηγέτης της χώρας
Η στιγμή που οι διασώστες τους βγάζουν από τα χαλάσματα
Η ανησυχία εντείνεται λόγω των καιρικών συνθηκών, καθώς η περιοχή βρίσκεται στην περίοδο των μουσώνων
Οι φλόγες εξαπλώνονταν με ταχύτητα καίγοντας ό,τι βρίσκουν στον διάβα τους
Η δολοφονία της Μελίσα Έλισον στη Φλόριντα βρέθηκε ξανά στο προσκήνιο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.