- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Στην αντεπίθεση η Κίνα και κατά Tζέι Ντι Βανς: Είναι άσχετος και ασεβής
Η φράση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ που έφερε την απάντηση της Κίνας
Στην αντεπίθεση η Κίνα και κατά Tζέι Ντι Βανς: Είναι άσχετος και ασεβής - Η φράση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ που έφερε την απάντηση της Κίνας
Η Κίνα χαρακτήρισε την Τρίτη τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Tζέι Ντι Βανς ως άσχετο και ασεβή, αφού ισχυρίστηκε ότι η Αμερική δανείζεται χρήματα από «Κινέζους αγρότες».
Το Πεκίνο «έχει καταστήσει απολύτως σαφή τη θέση του σχετικά με τις εμπορικές του σχέσεις με τις ΗΠΑ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Λιν Τζιαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Το να ακούει κανείς λόγια που στερούνται γνώσης και σεβασμού, όπως αυτά που εκστόμισε αυτός ο αντιπρόεδρος, προκαλεί έκπληξη και είναι κάπως θλιβερό», πρόσθεσε.
Ο Βανς έκανε τα σχόλια αυτά κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Fox News την περασμένη Πέμπτη, ενώ υπερασπιζόταν τα αμφιλεγόμενα δασμολογικά μέτρα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Στα σχόλιά του, χρησιμοποίησε τον όρο «αγρότες» για να αναφερθεί σε ορισμένους Κινέζους.
«Νομίζω ότι είναι χρήσιμο για όλους μας να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να αναρωτηθούμε, τι έχει προσφέρει η παγκοσμιοποιημένη οικονομία στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής;».
«Βασικά, βασίζεται σε δύο αρχές, την ανάληψη ενός τεράστιου ποσού χρέους για να αγοράσουμε πράγματα που κατασκευάζουν άλλες χώρες για εμάς. Δανειζόμαστε χρήματα από τους Κινέζους αγρότες για να αγοράσουμε τα πράγματα που κατασκευάζουν οι Κινέζοι αγρότες», πρόσθεσε ο Τζέι Ντι Βανς.
Οι ΗΠΑ και η Κίνα εμπλέκονται επί του παρόντος σε μια διαμάχη δασμών «τιτάνιος προς τιτάνιο», αφού ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χτύπησε τις κινεζικές εισαγωγές με δασμούς 34%, προκαλώντας μια αμοιβαία απάντηση από το Πεκίνο, καθώς ο κόσμος οδεύει προς έναν ολοκληρωτικό εμπορικό πόλεμο.
Με πληροφορίες από Politico
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.