- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ζελένσκι: Αποδοκιμασία για την ολιγωρία των ΗΠΑ απέναντι στην ρωσική άρνηση
Με δεδομένο ότι η Μόσχα συνεχίζει τις επιθέσεις και δεν προχωρούν οι διαπραγματεύσεις
Ζελένσκι: Αποδοκιμασία για την ολιγωρία των ΗΠΑ απέναντι στην Ρωσία
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απουσία μιας αμερικανικής «απάντησης» στην «άρνηση» του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για μια πλήρη και άνευ όρων κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, μετά από νέα φονικά ρωσικά πλήγματα, μεταξύ άλλων στο Κίεβο.
«Η Ουκρανία αποδέχτηκε την αμερικανική πρόταση για μια πλήρη και άνευ όρων κατάπαυση του πυρός. Ο Πούτιν αρνήθηκε», δήλωσε σήμερα ο Ζελένσκι στην καθημερινή του ομιλία προς το έθνος.
«Περιμένουμε από τις ΗΠΑ να απαντήσουν – μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει απάντηση», επέκρινε, λέγοντας ότι αναμένει μέτρα από τους Ευρωπαίους και «όλους εκείνους στον κόσμο που θέλουν ειρήνη».
Η Μόσχα απέρριψε τον Μάρτιο μια αμερικανική πρόταση για πλήρη κατάπαυση του πυρός 30 ημερών, ενώ το Κίεβο είχε συμφωνήσει στην πρόταση αυτή. Έπειτα, οι αντιμαχόμενες πλευρές συμφώνησαν σε περιορισμένη παύση εκατέρωθεν επιθέσεων σε ενεργειακές υποδομές στην Ουκρανία και τη Ρωσία, αλλά αμφότερες κατηγορούν η μία την άλλη για παραβίαση αυτής της συμφωνίας. Η Ουάσινγκτον αναφέρει ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε συνομιλίες και με τις δύο πλευρές.
Ο Ζελένσκι, του οποίου οι σχέσεις με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ είναι ταραχώδεις τους τελευταίους μήνες, ζητά από την Ουάσινγκτον να ασκήσει πίεση στη Ρωσία.
Νωρίτερα σήμερα, σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι «η πίεση στη Ρωσία εξακολουθεί να είναι ανεπαρκής και τα καθημερινά ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία το αποδεικνύουν».
Νέες επαφές μεταξύ Ρώσων και Αμερικανών αξιωματούχων είναι πιθανόν να γίνουν «την προσεχή εβδομάδα», δήλωσε σήμερα ο Κίριλ Ντμίτριεφ, ο ειδικός απεσταλμένος του Πούτιν για τις επενδύσεις και την οικονομική συνεργασία, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Δεν διευκρίνισε ωστόσο τη φύση αυτών των επαφών.
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, ένας εκ των οποίων στο Κίεβο, και οκτώ τραυματίστηκαν σε διάφορες περιοχές στην Ουκρανία, από ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου προς Κυριακή, σύμφωνα με ουκρανικές αρχές.
Πηγή: Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.