- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Σεισμός στη Μιανμάρ: Στους 2.719 ανέρχονται οι νεκροί - Πάνω από 4.500 οι τραυματίες
Μεσίστιες σημαίες, προσευχές σε ναούς και παγόδες για τα θύματα από το φονικό σεισμό
Σεισμός στη Μιανμάρ: Στους 2.719 ανέρχονται οι νεκροί - Πάνω από 4.500 οι τραυματίες - Μεσίστιες σημαίες, προσευχές σε ναούς και παγόδες για τα θύματα από το φονικό σεισμό
Σειρήνες ήχησαν σήμερα στη Μιανμάρ για την τήρηση ενός λεπτού σιγής για τους νεκρούς του πρόσφατου ισχυρού σεισμού στη χώρα, οι οποίοι, σύμφωνα με νέο απολογισμό, ανήλθαν σε 2.719.
Σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP, οι σειρήνες ήχησαν στις 12:51:02 (08:21 ώρα Ελλάδος) ακριβώς την ώρα κατά την οποία ξεκίνησε πριν από τέσσερις ημέρες ο σεισμός των 7,7 βαθμών, το επίκεντρο του οποίου βρισκόταν κοντά στην Μάνταλαϊ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Μιανμάρ.
Ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό έφτασε τους 2.719, των τραυματιών γύρω στους 4.521, ενώ πάνω από 400 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, μετέδωσε σήμερα το κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, επικαλούμενο τον ηγέτη της χούντας της Μιανμάρ Αούνγκ Χλάινγκ, ο οποίος σημείωσε ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να φτάσει τους 3.000.
Οι εκτιμήσεις των μοντέλων πρόβλεψης του Γεωλογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ, το οποίο παρακολουθεί τη σεισμική δραστηριότητα, δείχνουν ότι ο αριθμός των νεκρών θα μπορούσε τελικά να φτάσει πολύ πάνω από 10.000.
Ο ΠΟΥ ανέφερε ότι τουλάχιστον τρία νοσοκομεία καταστράφηκαν και 22 υπέστησαν μερικές υλικές ζημιές, ενώ «η κλίμακα των θανάτων και των τραυματισμών δεν έχει γίνει ακόμη πλήρως κατανοητή». Ο οργανισμός είχε εκδώσει νωρίτερα επείγουσα έκτακτη έκκληση για 8 εκατ. δολάρια (6,1 εκατ. λίρες) για στήριξη έκτακτης ανάγκης.
Η Μιανμάρ έχει κηρύξει μια εβδομάδα εθνικού πένθους, με τις εθνικές σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες.
Στη Mandalay, μια από τις πόλεις που επλήγησαν περισσότερο και η δεύτερη μεγαλύτερη της χώρας, με περισσότερους από 1,7 εκατομμύρια κατοίκους, οι άνθρωποι κατασκήνωσαν στους δρόμους για τέταρτη συνεχόμενη νύχτα. Το γενικό νοσοκομείο 1.000 κλινών της πόλης είχε επίσης εκκενωθεί, με εκατοντάδες ασθενείς να νοσηλεύονται έξω.
Οι επικοινωνίες με πολλές από τις πληγείσες περιοχές είναι ανεπαρκείς, εν μέρει λόγω του συνεχιζόμενου εμφυλίου πολέμου στη χώρα, με μεγάλο μέρος της χώρας να βρίσκεται εκτός του ελέγχου της στρατιωτικής διοίκησης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.