- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νότια Κορέα: Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στα νοτιοανατολικά της χώρας
Ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 29 νεκρούς και 40 τραυματίες
Περισσότερα από 2.900 σπίτια έχουν καταστραφεί, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό
Οι αρχές της Νότιας Κορέας ανέπτυξαν σήμερα ελικόπτερα για να καταπολεμήσουν την αναζωπύρωση της φωτιάς σε περιοχή στα νοτιοανατολικά της χώρας, σύμφωνα με αξιωματούχο της δασικής υπηρεσίας.
Η φωτιά αναζωπυρώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στην Ανγκόνγκ, μια πόλη στην επαρχία της Βόρειας Γκιονγκσάνγκ (νοτιοανατολικά), αναγκάζοντας τις αρχές της Νότιας Κορέας να αναπτύξουν οκτώ ελικόπτερα στην περιοχή, σύμφωνα με την πηγή.
Οι πυροσβέστες, επικουρούμενοι από την βροχόπτωση, κατάφεραν να σβήσουν την κύρια εστία της πυρκαγιάς χθες Παρασκευή.
Ο αριθμός των νεκρών από αυτές τις δασικές πυρκαγιές, που ξεκίνησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, ανήλθε σε 29 νεκρούς και 40 τραυματίες, εκ των οποίων οι 10 σοβαρά.
Περισσότερα από 2.900 σπίτια έχουν καταστραφεί, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, και ένας αξιωματούχος δήλωσε την Πέμπτη ότι περίπου 86.487 στρέμματα δάσους έχουν καεί.
Αυτές είναι οι πιο θανατηφόρες και πιο καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που έχουν καταγραφεί ποτέ στη Νότια Κορέα, μετά την πυρκαγιά του Απριλίου 2000, η οποία κατέστρεψε 59.090 στρέμματα στην ανατολική ακτή.
Τα περισσότερα από τα θύματα της πυρκαγιάς, που έπληξε τις αγροτικές περιοχές του Ανγκόνγκ και του Ουισόνγκ, ήταν ηλικίας μεταξύ 60 και 80 ετών, σύμφωνα με τη δασική υπηρεσία της Νότιας Κορέας.
Ανάμεσα στα θύματα είναι επίσης ένας πιλότος του οποίου το ελικόπτερο συνετρίβη την Τετάρτη κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, καθώς και τέσσερις πυροσβέστες και άλλα μέλη της επιχείρησης διάσωσης που έχασαν τη ζωή τους αφού εγκλωβίστηκαν στις φλόγες.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για πολυήμερο κύμα καύσωνα προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι
Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση
Το ημιεπίσημο Fars μιλά για αναστολή διαπραγματεύσεων
«Δεν θα βρείτε χώρα να γυρίσετε» λέει ο Τραμπ στους Ιρανούς διαπραγματευτές
Του εύχεται τα καλύτερα εν μέσω φημών για σχέδια παραίτησης
Ενώ ο Τζέι Ντι Βανς δηλώνει ικανοποιημένος από την πρόοδο των συνομιλιών στην Ελβετία
Ο μικρός – και στο παρελθόν εξόχως προβληματικός – γιος του Τζο Μπάιντεν εξελίσσεται σε ένα νέο comeback kid, διαταράσσοντας τις εσωκομματικές και μη ισορροπίες
Διπλωματικός μαραθώνιος εν μέσω ισχυρισμών περί νέου αποκλεισμού της κρίσιμης θαλάσσιας διόδου
Ο Αμερικανός πρόεδρος περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Πώς κατέρρευσε η «ειδική σχέση» Ρώμης και Λευκού Οίκου
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.