- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κομισιόν για σύλληψη Ιμάμογλου: Η Τουρκία να διατηρήσει τις δημοκρατικές αξίες
«Τα δικαιώματα των εκλεγμένων αξιωματούχων πρέπει να γίνονται πλήρως σεβαστά»
Κομισιόν για σύλληψη Ιμάμογλου: «Ερωτήματα σχετικά με την πρόσδεση της Τουρκίας στη μακρόχρονη δημοκρατική της παράδοση»
«H σύλληψη του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης και των διαδηλωτών εγείρουν ερωτήματα σχετικά με την πρόσδεση της Τουρκίας στη μακρόχρονη δημοκρατική της παράδοση», δήλωσε σήμερα η Κομισιόν, κληθείσα να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία.
Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος για θέματα Διεύρυνσης της Κομισιόν, Γκιγιόμ Μερσιέ, απάντησε ότι «ως μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης και ως υποψήφια προς ένταξη χώρα στην ΕΕ, η Τουρκία πρέπει να διατηρήσει τις δημοκρατικές της αξίες. Τα δικαιώματα των εκλεγμένων αξιωματούχων, καθώς και το δικαίωμα των ειρηνικών διαδηλώσεων πρέπει να γίνονται πλήρως σεβαστά».
Ερωτηθείς για το αν και κατά πόσο η Τουρκία συνεχίζει να αποτελεί για την ΕΕ, «ομοϊδεάτη χώρα εταίρο», ο Γκιγιό Μερσιέ επανέλαβε τη δήλωση της Προέδρου της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την οποία: «θέλουμε η Τουρκία να παραμείνει προσηλωμένη στην Ευρώπη, αλλά αυτό απαιτεί σαφή δέσμευση σε δημοκρατικούς κανόνες και πρακτικές» και παράλληλα «είναι σημαντικό η Τουρκία να σέβεται αυτές τις θεμελιώδεις αρχές».
Σχετικά με την ενημέρωση που έλαβε χώρα στις 21 Μαρτίου, μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, από την πρόεδρο της Επιτροπής και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προς τους ηγέτες χωρών της "συμμαχίας των προθύμων" για την Ουκρανία, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Τούρκος πρόεδρος, η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Πάολα Πίνο απάντησε ότι η Τουρκία αποτέλεσε μέρος αυτών των συζητήσεων πριν από τα πρόσφατα γεγονότα στη χώρα.
Ερωτηθείς αν η Επιτροπή σκοπεύει να επανεξετάσει την πραγματοποίηση των δύο διαλόγων υψηλού επιπέδου τον επόμενο μήνα με την Τουρκία, ο Γκιγιό Μερσιέ απάντησε: «Δεν θέλουμε να κάνουμε εικασίες σε αυτό το στάδιο για πιθανή ακύρωση». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η Επιτροπή παρακολουθεί πολύ στενά την κατάσταση με την Τουρκία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χωρίς να έχουν διευκρινιστεί οι ακριβείς συνθήκες
Ξοδεύτηκαν περίπου 2 εκατ. δολάρια για βασιλικό καβούρι Αλάσκας και 6,9 εκατ. δολάρια για αστακούς
Τι ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας
Συνδέθηκε με τα περιστατικά τον Ιανουάριο στη Μινεάπολη
Πιθανή επιστροφή του φαινομένου το καλοκαίρι, με ενισχυμένο σενάριο και παγκόσμιες επιπτώσεις
Σύλληψη μετά από ένταλμα Ελλάδας - Έφεση προαναγγέλλει η υπεράσπιση
Ισραηλινά πλήγματα στη Basij στην Τεχεράνη, με νεκρό τον διοικητή και ανώτατα στελέχη
Λειτουργούσε ως γέφυρα ανάμεσα στα πιο σκληροπυρηνικά στρατιωτικά στελέχη και τις πιο μετριοπαθείς πολιτικές φατρίες
Γιατί η διαφυγή με αυτοκίνητο μπορεί να αποβεί θανατηφόρα - Πώς αυξάνονται οι πιθανότητες επιβίωσης
Χρειάστηκαν 21 χρόνια από το άνοιγμα του εστιατορίου
Ο Τραμπ κατηγορεί συμμάχους για έλλειψη στήριξης και θέτει θέμα επανεξέτασης συμμετοχής
Βετεράνος των ειδικών δυνάμεων και της CIA - Η σύζυγός του σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας
Ρήγμα με συμμάχους για το Ιράν και τα Στενά του Ορμούζ
Η κατάσταση έχει οδηγήσει σε ακραίες λύσεις
Ο Μακρόν απορρίπτει στρατιωτική εμπλοκή στα Στενά Ορμούζ – Θέτει όρο την παύση εχθροπραξιών
Η ΕΕ χρηματοδοτεί τις επισκευές, με το Κίεβο υποχωρεί εν μέσω πιέσεων Ουγγαρίας και Σλοβακίας
Απορρίπτει την πρόταση ντε Βέβερ και προειδοποιεί για κινδύνους επιστροφής σε «κανονικότητα»
Νωρίτερα, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι εξόντωσε τον επικεφαλής της υπηρεσίας εθνικής ασφαλείας Αλί Λαριτζανί
Ο πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατίας αμφισβητεί τον πόλεμο, καταγγέλλοντας απουσία απειλής
Συνολικά ζητά 20 εκατ. δολάρια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.