- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Xίθροου: Προς επαναλειτουργία εντός της μέρας - Πλήρης αποκατάσταση των υπηρεσιών αύριο
Η αστυνομία δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια
Xίθροου: Προς επαναλειτουργία εντός της μέρας - Πλήρης αποκατάσταση των υπηρεσιών αύριο
Το Χίθροου ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τη διαδικασία επαναλειτουργίας του την Παρασκευή, μετά την πυρκαγιά που έθεσε εκτός λειτουργίας την παροχή ρεύματος και έκλεισε το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης για μια ημέρα, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν χιλιάδες επιβάτες και να προκληθεί ταξιδιωτική αναταραχή παγκοσμίως.
Το Χίθροου, το πέμπτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στον κόσμο, αναγκάστηκε να κλείσει μετά από μια τεράστια πυρκαγιά που κατέλαβε έναν υποσταθμό κοντά στο αεροδρόμιο το βράδυ της Πέμπτης.
«Οι ομάδες μας εργάζονται ακούραστα από το περιστατικό μέχρι σήμερα για να διασφαλίσουν την ταχεία ανάκαμψη. Είμαστε πλέον σε θέση να επανεκκινήσουμε με ασφάλεια τις πτήσεις, δίνοντας προτεραιότητα στον επαναπατρισμό και τη μετεγκατάσταση των αεροσκαφών», ανέφερε το αεροδρόμιο σε ανακοίνωσή του στο Χ.
«Ελπίζουμε να έχουμε πλήρη λειτουργία αύριο και θα παράσχουμε σύντομα περισσότερες πληροφορίες. Προτεραιότητά μας παραμένει η ασφάλεια των επιβατών μας και όσων εργάζονται στο αεροδρόμιο. Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε από το περιστατικό αυτό».
Το κλείσιμο του αεροδρομίου όχι μόνο προκάλεσε δυστυχία στους ταξιδιώτες αλλά προκάλεσε την οργή των αεροπορικών εταιρειών που διερωτήθηκαν πώς μπορεί να κλείσει μια τόσο σημαντική υποδομή.
Ο κλάδος βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος με την προοπτική ενός οικονομικού πλήγματος που θα κοστίσει δεκάδες εκατομμύρια λίρες και με μια πιθανή μάχη για το ποιος θα πρέπει να πληρώσει.
«Θα περίμενε κανείς ότι θα είχαν σημαντική εφεδρική δύναμη», δήλωσε στο Reuters ένα ανώτατο στέλεχος ευρωπαϊκής αεροπορικής εταιρείας.
Η αστυνομία δήλωσε ότι ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια, διατηρεί ανοιχτό μυαλό και οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής θα ηγηθούν των ερευνών, δεδομένων των δυνατοτήτων τους και της κρίσιμης φύσης της υποδομής.
Εμπειρογνώμονες αεροπορικών εταιρειών δήλωσαν ότι η τελευταία φορά που τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια αντιμετώπισαν διαταραχή σε τόσο μεγάλη κλίμακα ήταν το σύννεφο τέφρας της Ισλανδίας το 2010, που καθήλωσε περίπου 100.000 πτήσεις.
Πηγή: Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αρχή θα γίνει από τον Λευκό Οίκο
Το περιστατικό προκάλεσε κύμα διαμαρτυριών προς τον Λευκό Οίκο και τη βρετανική πρεσβεία
Πρόταση influencer υιοθετεί ο Τραμπ, απαιτείται όμως έγκριση από το Κογκρέσο
Ο Τραμπ ζητά από ABC και Disney να απολύσουν τον Κίμελ μετά σχόλιο για Μελάνια
Οι αρχές ανέφεραν ότι ο δράστης είχε ταξιδέψει από την Καλιφόρνια
Το ξενοδοχείο δηλώνει συμμόρφωση με τη Μυστική Υπηρεσία - Ερωτήματα για τα κενά ασφαλείας
Tι απάντησε η ίδια για το περιστατικό στο δείπνο των ανταποκριτών
Ο Γάλλος πρόεδρος επιδιώκει λύση στην ενεργειακή κρίση μέσω επαφών με την Τεχεράνη
Στο αεροσκάφος βρίσκονταν γιατρός και δύο νοσηλεύτριες
Η 38χρονη αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης
Χαρακτηριστικό ένα περιστατικό που καταγράφηκε το 1976
Ιστορική συνάντηση στο Βατικανό και μήνυμα ενότητας
Ποια είναι τα αδέλφια που τώρα προσφεύγουν εναντίον του βασιλιά της ποπ
Η Επιτροπή ζητά πολιτική συμφωνία για αλλαγές και όχι τεχνική απόφαση στο NextGenerationEU
Μετά από εισβολή ενόπλων - Σε εξέλιξη έρευνες σε δασώδεις περιοχές
Η Εθνική Συσπείρωση ζητά ισχυρό στρατό με εθνικό έλεγχο και περιορισμό της ΕΕ
Έντονη αντίδραση της Πρώτης Κυρίας
«Δεν θα ξάπλωνα με το νέο μου σμόκιν στο πάτωμα» - Η απίθανη εξήγηση του καλεσμένου
Η Μπεατρίτσε Βενέτσι, σύμβουλος της κυβέρνησης Μελόνι, απομακρύνθηκε μετά από καταγγελίες της για νεποτισμό
Την ίδια στιγμή που η κρίση έχει ήδη αρχίσει να μεταφέρεται στους επιβάτες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.