- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Βίκτορ Όρμπαν: Συμφωνία Ουγγαρίας - ΗΠΑ σε ένα πακέτο οικονομικής συνεργασίας
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας είναι μακροχρόνιος υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ
Βίκτορ Όρμπαν: Θα υπάρξει συμφωνία Ουγγαρίας – ΗΠΑ σε πακέτο οικονομικής συνεργασίας
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν ανήγγειλε συμφωνία Ουγγαρίας και ΗΠΑ σε πακέτο οικονομικής συνεργασίας, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα βοηθήσει την ουγγρική οικονομία και θα μπορούσε να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις πιθανών αμερικανικών δασμών.
Ο Βίκτορ Όρμπαν, ένας μακροχρόνιος υποστηρικτής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε πως το οικονομικό πακέτο θα επεκταθεί στην ήδη υπάρχουσα πολιτική συμμαχία μεταξύ της Ουγγαρίας και των ΗΠΑ. Μια οικονομική συμφωνία τέτοιου είδους θα βοηθούσε την Ουγγαρία ακόμα κι αν ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ξεσπάσει.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η διοίκησή του θα ανακοινώσει σύντομα δασμούς ύψους 25% σε αγαθά από την ΕΕ.
«Η Ουγγαρία θα υποστεί ζημίες (σε έναν εμπορικό πόλεμο), όπως όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν γνωρίζουμε προς το παρόν το εύρος, όμως μπορούμε να είμαστε βέβαιοι πως θα συμβεί», επισήμανε ο Όρμπαν σε ομιλία που εκφώνησε ενώπιον του ουγγρικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.
Ο ίδιος συμπλήρωσε πως η Ουγγαρία έχει καλές πιθανότητες να καταλήξει σε μια συμφωνία με την Ουάσιγκτον και ότι το πακέτο πρέπει να μπορέσει να περιορίσει ή να ακυρώσει πλήρως τις επιπτώσεις ενός πιθανού εμπορικού πολέμου εντός της Ουγγαρίας.
Ούγγροι αξιωματούχοι διαπραγματεύονται ήδη την ανανέωση μιας φορολογικής συνθήκης μεταξύ των δύο χωρών, η οποία είχε τερματιστεί από την προηγούμενη αμερικανική διοίκηση, πρόσθεσε ο Όρμπαν.
Άλλα στοιχεία της συμφωνίας θα βοηθήσουν την Ουγγαρία να «αντισταθμίσει, σε εθνικό οικονομικό επίπεδο, τις ζημίες που θα προκληθούν από τους αμερικανικούς δασμούς σε βάρος της Ευρώπης και θα αποτελέσουν αντιστάθμισμα τόσο σε νομισματικούς όρους όσο και σε όρους πραγματικής οικονομίας».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η «συμφωνία χωρίς τέλος» προβλέπει δύο νέες βάσεις
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η τάση αυτή πιθανότατα συνδέεται με την ταχύτερη πρόσβαση σε διαγνώσεις
Μέρος των χρημάτων θα κατευθυνθεί στην εκπαίδευση γιατρών
Και ο ΟΗΕ στο στόχαστρο
«Είναι ο πεθερός ενός παίκτη της Γουέστ Χαμ;», απάντησε ο πρώην δήμαρχος Μάντσεστερ
«Επίλυση των ζητημάτων στο Αιγαίο με βάση το διεθνές δίκαιο»
Έναν χρόνο μετά τη φονική επίθεση σε συναγωγή
Ακυρώθηκαν οι 3 επόμενες συναυλίες
Ένα σημείο τριβής αφορά την κηδεία της
Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας για τη περίοδο 2025-2026
Έναν μήνα αφότου εξέπνευσε σε ηλικία 36 ετών
Οι αναφορές στο Στενό του Ορμούζ και το μήνυμα στον Πούτιν
Σύμφωνα με όσα φέρονται να είπαν στην αστυνομία, η πράξη τους έγινε «για πλάκα»
Εν μέσω διαμάχης με μέσα μαζικής ενημέρωσης
Ο 27χρονος γιος της Σίντι Κρόφορντ βρέθηκε νεκρός σε κέντρο αποκατάστασης
Στο μικροσκόπιο οι μπίζνες του Ντον Τζούνιορ
Ο 43χρονος είχε μείνει ανάπηρος έπειτα από επέμβαση για τοποθέτηση πλέγματος για κήλη
Ο πιλότος πιθανότατα διεσώθη, ένας τραυματίας στο έδαφος
Νάρκες, drones και αποκλεισμένοι δρόμοι έχουν μετατρέψει το Ολέσκι σε παγίδα για τους αμάχους
Το «Swan Song: Diana, My Sister» κυκλοφόρησε την Τρίτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.