- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καναδάς: Αποσύρει από τα ράφια φιάλες Jack Daniel's ως απάντηση στους δασμούς Τραμπ
Οι επαρχίες του Καναδά αντιδρούν στην επιβολή των δασμών
Καναδάς: Αποσύρει από τα ράφια φιάλες Jack Daniel's ως απάντηση στους δασμούς Τραμπ - Οι επαρχίες του Καναδά αντιδρούν στην επιβολή των δασμών
Αρκετές επαρχίες του Καναδά έχουν αφαιρέσει το δημοφιλές ουίσκι Jack Daniel's των ΗΠΑ από τα ράφια των καταστημάτων ως μέρος των αντίποινων κατά των δασμών του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Το Liquor Control Board of Ontario (LCBO), ένας από τους μεγαλύτερους αγοραστές αλκοόλ στον κόσμο, αφαίρεσε την Τρίτη τα αλκοολούχα ποτά, Jack Daniel's αμερικανικής κατασκευής από τα ράφια του.
Το αφεντικό της Brown-Forman, Lawson Whiting, δήλωσε ότι η καναδική απάντηση ήταν «δυσανάλογη» σε σχέση με τις εισφορές 25% στα καναδικά προϊόντα που επέβαλε η κυβέρνηση Τραμπ.
«Θέλω να πω, αυτό είναι χειρότερο από έναν δασμό, διότι κυριολεκτικά αφαιρεί τις πωλήσεις σας, αφαιρώντας εντελώς τα προϊόντα μας από τα ράφια», δήλωσε ο κ. Whiting.
Ορισμένες επαρχίες ανέλαβαν και οι ίδιες δράση, όπως το Οντάριο και η Νέα Σκωτία.
Ο πρωθυπουργός του Οντάριο Νταγκ Φορντ δήλωσε ότι η LCBO πωλεί σχεδόν 1 δισ. δολάρια αλκοόλ από τις ΗΠΑ ετησίως. «Από σήμερα, κάθε ένα από αυτά τα προϊόντα έχει φύγει από τα ράφια», δήλωσε ο κ. Ford την Τρίτη.
Το LCBO είναι ο αποκλειστικός χονδρέμπορος στο Οντάριο, πράγμα που σημαίνει ότι άλλα καταστήματα λιανικής πώλησης, μπαρ και εστιατόρια στην επαρχία δεν θα μπορούν πλέον να αναπληρώνουν τα αμερικανικά προϊόντα, δήλωσε ο κ. Ford.
Το LCBO συμβουλεύει τους Καναδούς να αγοράζουν προϊόντα που παράγονται στον Καναδά. Ορισμένοι Καναδοί έχουν στραφεί ούτως ή άλλως σε τοπικά προϊόντα ως απάντηση στους δασμούς του Τραμπ.
Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, επέκρινε τους αμερικανικούς δασμούς την Τρίτη, λέγοντας ότι η επιβολή τους ήταν «πολύ χαζό πράγμα».
Κατηγόρησε επίσης τον Αμερικανό πρόεδρο ότι σχεδιάζει «μια πλήρη κατάρρευση της καναδικής οικονομίας, επειδή αυτό θα διευκολύνει την προσάρτησή μας».
Ο Τραμπ έχει κάνει μια σειρά από σχόλια σχετικά με το ενδεχόμενο να κάνει τον Καναδά την 51η πολιτεία της χώρας του, κάτι που η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Mélanie Joly δήλωσε ότι λαμβάνει «πολύ σοβαρά υπόψη».
Η Ουάσινγκτον έχει επίσης επιβάλει δασμούς 25% στο Μεξικό, αν και ο Τραμπ δήλωσε ότι θα απαλλάξει προσωρινά τις αυτοκινητοβιομηχανίες τόσο στον Καναδά όσο και στο Μεξικό από τους φόρους.
Ο κ. Whiting δήλωσε ότι η Brown-Forman θα δει επίσης τι θα συμβεί στο Μεξικό, το οποίο αντιπροσωπεύει το 7% των πωλήσεών της το 2024.
Με πληροφορίες από BBC
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tο 72% των προγραμματισμένων αποδεσμεύσεων αφορά αργό πετρέλαιο
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail
Τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν ζήτησε ποτέ κατάπαυση του πυρός και δεν σκοπεύει να εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
Μια σειρά άρθρων που εξηγεί βήμα προς βήμα την ιστορία του Κυπριακού για όσους θέλουν να το καταλάβουν καλύτερα
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν για μια πιθανή επέκταση της ναυτικής αποστολής
«Πεθαίνω... για καφέ» αναφέρει σε ανάρτησή του, σατιρίζοντας τις φήμες ότι έχει πεθάνει
Συνεχείς οι αναχαιτίσεις ιρανικών drones και πυραύλων στις χώρες του Κόλπου
Ο πρώτος Αμερικανός ποντίφικας προειδοποίησε πως η βία δεν θα οδηγήσει στην απονομή της δικαιοσύνης
Η Κεντροδεξιά πολιορκεί το Παρίσι και η Ακροδεξιά τη Μασσαλία - Στο 20% η συμμετοχή το μεσημέρι
Η κυβέρνηση Νετανιάχου ενέκρινε συμπληρωματικό προϋπολογισμό για άμεσες αγορές οπλισμού
«Προμήθεια συναλλαγής» φέρνει δισεκατομμύρια στα ταμεία για τον έλεγχο της δημοφιλούς πλατφόρμας
Ανάληψη ευθύνης με βίντεο-ντοκουμέντο από την Ashab Al Yamim - «Κύμα αντισημιτισμού» καταγγέλλει το Τελ Αβίβ
Συνελήφθη ο δράστης - Ερευνώνται καταγγελίες για αντι-ισλαμικά συνθήματα
Ο Αμερικανός πρόεδρος απορρίπτει το ενδεχόμενο άμεσης ειρήνης με την Τεχεράνη
Οι δύο ήταν «μεταξύ των πιο σημαντικών προσώπων στην ιρανική κοινότητα πληροφοριών»
Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε σήμερα το κάλεσμά του προς άλλες χώρες να βοηθήσουν στην ασφάλεια των Στενών του Χορμούζ
15η ημέρα του πολέμου στη Μέση Ανατολή
ΗΠΑ και Ιράν αντιτίθενται στην πιθανότητα εκεχειρίας στη Μέση Ανατολή
Πρώτη συνομιλία των δύο χωρών μετά την έναρξη του πολέμου στο Ιράν
Πέθανε σε ηλικία 96 ετών ένας από τους σημαντικότερους φιλοσόφους του 20ού και των αρχών του 21ου αιώνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.