- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν τρομοκρατικές οργανώσεις τα μεξικανικά καρτέλ ναρκωτικών
Κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια, την εξωτερική πολιτική και τα οικονομικά συμφέροντα της χώρας
Τρομοκρατικές οργανώσεις χαρακτήρισαν οι ΗΠΑ τα μεξικανικά καρτέλ ναρκωτικών
Οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν «παγκόσμιες τρομοκρατικές οργανώσεις» την εγκληματική οργάνωση Τρεν δε Αράγουα της Βενεζουέλας, το καρτέλ Σιναλόα και άλλα καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών, σύμφωνα το State Department. Σε έγγραφο αναφέρεται ότι οι συγκεκριμένες οργανώσεις συνιστούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια, την εξωτερική πολιτική και τα οικονομικά συμφέροντα των ΗΠΑ.
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε πρόσφατα μια εκτελεστική εντολή, ζητώντας από τις υπηρεσίες να εξετάσουν εάν τα καρτέλ ή οι «πολυεθνικές» συμμορίες θα έπρεπε να χαρακτηριστούν τρομοκρατικές οργανώσεις. Κατά την πρώτη θητεία του, το 2017-21, είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να τις χαρακτηρίσει τρομοκρατικές, αλλά εντέλει έβαλε στην άκρη αυτό το ενδεχόμενο.
Μετά την ορκωμοσία του στις 20 Ιανουαρίου ο Τραμπ διέταξε επίσης την κυβέρνησή του να προετοιμάσει τα βήματα για να επικαλεστεί έναν νόμο του 1798 (για τον ακήρυχτο πόλεμο με τη Γαλλία) που θα του επέτρεπε να απελάσει μέλη συμμοριών χωρίς δικαστικές αποφάσεις.
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σεϊνμπάουμ δήλωσε λίγο νωρίτερα στους δημοσιογράφους ότι θα δεχόταν τη βοήθεια των ΗΠΑ σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των καρτέλ των ναρκωτικών, αλλά σε πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Η Σεϊνμπάουμ αναφερόταν στις πτήσεις αμερικανικών, μη επανδρωμένων αεροσκαφών πάνω από το μεξικανικό έδαφος οι οποίες, όπως είπε, «γίνονται εδώ και χρόνια».
Ένας Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι αυτές οι πτήσεις διεξάγονται με τη σύμφωνη γνώμη της μεξικανικής κυβέρνησης και ότι τα αεροσκάφη δεν είναι οπλισμένα. Αποστολή τους είναι να εντοπίζουν τα εργαστήρια παρασκευής φαιντανύλης, πρόσθεσε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική κόντρα για το αν θα σταματήσει η αλλαγή των ρολογιών
Από τη Δευτέρα έχουν συλληφθεί περίπου 5.000 άνθρωποι
Χιλιάδες βίντεο με γυναίκες χωρίς τη συγκατάθεσή τους
Από 100 ευρώ και πάνω η βόλτα
Σε τροχιά εξέγερσης τα σχολεία - ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Bρίσκεται πλέον στο επίκεντρο δικαστικής διαμάχης με φόντο την κληρονομιά
Οι Φιλελεύθεροι ζητούν στοιχεία για τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους ιδιοκτήτες της ομάδας
Συναγερμός μετά τον εντοπισμό ύποπτου μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη Λευκορωσία
Νοσηλεύεται στο Τενεσί - Παγώνουν οι εκτελέσεις και ξεκινά έρευνα
Πολιτικοί τριγμοί για την κυβέρνηση Σάντσεθ - Στους δρόμους οι ενοικιαστές
Απολύθηκε ένας από τους 7 κατηγορούμενους για ομαδικό βιασμό
Ο Ουκρανός πρόεδρος κατηγορεί τη Ρωσία ότι κλιμακώνει τις επιθέσεις σε όλη τη χώρα
Τι σημαίνει για τις τιμές
Η ποινή του αναμένεται να ανακοινωθεί στις 18 Δεκεμβρίου
Ενόψει των εκλογών της 27ης Οκτωβρίου
Η Ένωση Ενοικιαστών δηλώνει ότι θα προχωρήσει κανονικά στις μαζικές κινητοποιήσεις του Σαββάτου
Η Σιμπέλ Σαβέλα επρόκειτο το βράδυ της Τρίτης να παραδώσει τη μικρή Βίβιαν στον πρώην σύζυγό της
Αξιωματούχος χαρακτήρισε τα τηλεοπτικά δίκτυα «επιδεικτικά και ανέντιμα»
Δακρυγόνα στο Στρασβούργο, πυροτεχνήματα κατά αστυνομικών στη Μασσαλία και πυρπολημένοι κάδοι στη Ρεν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.