- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Bόρεια Κορέα: Μεταδίδει πειρατική Premier League και δεν αναφέρεται ποτέ όνομα Νοτιοκορεάτη παίκτη
Το καθεστώς διατηρεί ελάχιστες επαφές με τον δυτικό κόσμο
Bόρεια Κορέα: Μεταδίδει πειρατική Premier League και δεν αναφέρεται ποτέ όνομα Νοτιοκορεάτη παίκτη
Έξι μήνες μετά την έναρξη της τρέχουσας σεζόν της Πρέμιερ Λιγκ, ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Βόρειας Κορέας άρχισε να μεταδίδει αγώνες τον Ιανουάριο, αν και με τη σκληρή παρέμβαση της λογοκρισίας του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ, σύμφωνα με την αμερικανική ιστοσελίδα 38 North σε μια έκθεση για το πώς οι 26 εκατομμύρια πολίτες της απομονωμένης χώρας παίρνουν τη δόση τους από το όμορφο παιχνίδι.
Χρησιμοποιώντας αρχεία τηλεοπτικών μεταδόσεων της Βόρειας Κορέας που λαμβάνονται μέσω δορυφόρου και μια βάση δεδομένων με τα προγράμματα τηλεοπτικών εκπομπών που έχει καταρτίσει το υπουργείο ενοποίησης της Νότιας Κορέας, η ανάλυση καλύπτει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ και το Ασιατικό Κύπελλο Γυναικών το 2023, καθώς και την Premier League και το Champions League.
Η κάλυψη αποτελεί σχεδόν σίγουρα παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων. Η Βόρεια Κορέα δεν έχει τα δικαιώματα μετάδοσης αγώνων της Premier League - μια ρύθμιση που θα μπορούσε να αποτελεί παραβίαση των διεθνών κυρώσεων που στοχεύουν στα προγράμματα πυρηνικών και βαλλιστικών πυραύλων της χώρας. «Το πώς η KCTV αποκτά το υλικό είναι ένα μυστήριο», αναφέρει η έκθεση.
Το 2022, η βορειοκορεατική τηλεόραση μετέδωσε αγώνες από τα αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, ισπανικά και ιταλικά πρωταθλήματα, αλλά από το 2023 έχει επιλέξει αποκλειστικά την Premier League, το Champions League και το Παγκόσμιο Κύπελλο, σύμφωνα με την έκθεση.
Η κάλυψη δεν είναι καθόλου ολοκληρωμένη. Συνήθως, ένας αγώνας διάρκειας 90 λεπτών μειώνεται σε μία ώρα και τα γραφικά στην οθόνη στα αγγλικά επικαλύπτονται από αυτά στα κορεατικά.
Οι μεταδόσεις γίνονται χωρίς ειδήμονες, σύμφωνα με έναν από τους συντάκτες της έκθεσης, τον Martyn Williams, ανώτερο συνεργάτη του Stimson Center, ενός thinktank που εκδίδει την 38 North. «Δεν υπάρχει κανένα στούντιο», είπε. «Είναι κατευθείαν στο παιχνίδι, το οποίο μεταφέρει κορεατικό σχόλιο από το KCTV πάνω από τον θόρυβο του πλήθους.
ΟΗ εχθρότητα προς τον Νότο επεκτείνεται και στην κάλυψη της Premier League, προς πιθανή απογοήτευση των Βορειοκορεατών που έχουν αδυναμία στους Wolverhampton Wanderers, την Tottenham Hotspur και την Brentford. Η παρουσία νοτιοκορεατών παικτών - των Hwang Hee-chan, Son Heung-min και Kim Ji-soo, αντίστοιχα - σε αυτούς τους συλλόγους σημαίνει ότι αναφέρονται καθόλου ως ελάχιστα.
Πηγή: Guardian, 38Νorth
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φέρεται να είχε λάβει έγκριση για να διασχίσει τα Στενά του Ορμούζ
Νέες απειλές από το Ιράν για χτυπήματα σε αραβικά κράτη
Αν και κατέλαβε έδρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο η υπόθεση πήρε διαστάσεις
Το χρονικό της υπόθεσης
Παρά την άνοδο, οι αριθμοί παραμένουν σχετικά χαμηλοί
Λόγω της κατακερματισμένης ηγεσίας της Τεχεράνης
Ωστόσο, οι ειδικοί εμφανίζονται σαφώς πιο επιφυλακτικοί
Φονική πυρκαγιά σε αποθήκη πυροτεχνημάτων – Σοβαρά τραυματίες και φόβοι για αύξηση θυμάτων
Μήνυμα μέσω Telegram με απειλές για ΗΠΑ και Ισραήλ εν μέσω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Η βρετανική κυβέρνηση χαιρέτισε σήμερα την «ιστορική» έγκριση του νόμου από το κοινοβούλιο
Συναγερμός στις αρχές, με έναν ύποπτο να συνελήφθη, χωρίς επιβεβαίωση εντοπισμού εκρηκτικού μηχανισμού
Η εταιρεία προμηθεύει μεγάλες μάρκες όπως Durex και Trojan
...και δεν είναι πολύ καλό
Ένταση στις σχέσεις Βραζιλίας–ΗΠΑ μετά την απέλαση αστυνομικού και υπόθεση Ραμαζέμ
Ενώ εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών
Ο Ορχάν Αβτζί δικαίως τραβάει τα βλέμματα
Ποινές από τον ισραηλινό στρατό για βανδαλισμό αγάλματος στον νότιο Λίβανο μετά από αντιδράσεις
Ενίσχυση στρατηγικής σχέσης Κύπρου - Γαλλίας με αιχμή ενέργεια, άμυνα και ασφάλεια
Εν ισχύ το ένταλμα σύλληψης για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ
Ο δημοσιογράφος παραδέχτηκε ότι παραπλάνησε τον κόσμο και ανέλαβε την ευθύνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.