- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Νότια Αφρική: Ελέφαντας ποδοπάτησε τουρίστα - Προσπαθούσε να προστατεύσει το εγγόνι του
Ο ελέφαντας επιτέθηκε με την προβοσκίδα του στον 11χρονο και ο παππούς του μπήκε στη μέση για να τον σώσει
Νότια Αφρική: Ελέφαντας ποδοπάτησε τουρίστα - Προσπαθούσε να προστατεύσει το εγγόνι του
Ελέφαντας ποδοπάτησε ένα 59χρονο άνδρα που προσπαθούσε να προστατέψει το εγγόνι του σε πάρκο σαφάρι της Νότιας Αφρικής με το τραγικό περιστατικο να προκαλεί σοκ και ανησυχία.
Όλα συνέβησαν το περασμένο Σάββατο (25.01) στο φημισμένο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ στη βορειοανατολική Νότια Αφρική, όπου σύμφωνα με την αστυνομία, το θύμα προσπαθούσε να προστατέψει δύο εγγόνια του, ηλικίας πέντε και έντεκα ετών. Τα δύο παιδιά δέχθηκαν επίθεση από τον ελέφαντα όταν προσπάθησαν να τον φωτογραφίσουν και να τον βιντεοσκοπήσουν.
Ο ελέφαντας επιτέθηκε με την προβοσκίδα του στο 11χρονο αγόρι
Τα παιδιά τράπηκαν σε φυγή, αλλά σκόνταψαν και έπεσαν στο έδαφος, οπότε ο ελέφαντας επιτέθηκε με την προβοσκίδα του στο 11χρονο αγόρι. Εκείνη τη στιγμή επενέβη ο παππούς για να τα προστατέψει, αλλά ο ελέφαντας στράφηκε προς το μέρος του και εξοργισμένος τον ποδοπάτησε προτού εξαφανιστεί μέσα στη θαμνώδη περιοχή.
Όταν έφθασαν στο σημείο αστυνομικοί και ασθενοφόρο, ο 59χρονος είχε ήδη υποκύψει στα τραύματά του. Ο 11χρονος τραυματίστηκε στο πόδι, αλλά ευτυχώς η αδελφούλα του είναι σώα και ασφαλής.
Η διεύθυνση του πάρκου απηύθυνε έκκληση σε άλλους επισκέπτες να μην αναρτήσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες ή βίντεο του «τραγικού δυστυχήματος», που συνέβη κοντά στον ποταμό Crocodile στην πύλη Malelane του Kruger National Park.
Συχνές οι επιθέσεις ελεφάντων στη Νότια Αφρική
Δεν ήταν η πρώτη φορά που τουρίστες ή λαθροθήρες δέχονται επιθέσεις από ελέφαντες στη Νότια Αφρική. Τον περασμένο Ιούλιο ένας Ισπανός σκοτώθηκε, όταν κατέβηκε από το όχημα που τον μετέφερε στο πάρκο, για να πλησιάσει και να φωτογραφίσει μια αγέλη ελεφάντων με τρία μικρά ελεφαντάκια στο Εθνικό Πάρκο Πιλάνεσμπεργκ σε βορειοδυτική περιοχή της χώρας.
Σύμφωνα με το World Wildlife Fund (WWF) οι επιθέσεις ελεφάντων είναι ολοένα και συχνότερες καθώς οι οικισμοί ανθρώπων εισβάλουν στο φυσικό τους περιβάλλον σε ολόκληρη την Αφρική. Το ίδιο συμβαίνει και εντός και γύρω του Εθνικού Πάρκου Κρούγκερ, όπως λέει το International Fund for Animal Welfare (IFAW), καθώς μεγάλα θηλαστικές -ανάμεσά τους ελέφαντες, βούβαλοι, λιοντάρια και ιπποπόταμοι, ολοένα και συχνότερα πλησιάζουν σε κατοικημένες περιοχές.
Με στοιχεία από BBC
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.