- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπριζίτ Μακρόν: Ο Εμανουέλ πληγώνεται από αυτά που ακούει
«Είναι πολύ δύσκολο. Αλλά δεν το λέει, το κρατάει για τον εαυτό του» - Όσα αποκάλυψε η πρώτη κυρία της Γαλλίας
Μπριζίτ Μακρόν: Ο Εμανουέλ πληγώνεται από αυτά που ακούει - Όσα αποκάλυψε η πρώτη κυρία της Γαλλίας
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κάποιες φορές «πληγώνεται» από «αυτά που ακούει», αν και «του αξίζει σεβασμός», δήλωσε η σύζυγός του, Μπριζίτ, σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα από το κανάλι TF1.
Η πρώτη κυρία της Γαλλίας ρωτήθηκε για τη σχέση του προέδρου με τους Γάλλους, τη διάλυση της Εθνοσυνέλευσης και την προκήρυξη εκλογών καθώς και την πρόθεσή του να ολοκληρώσει τη θητεία του.
Στην ερώτηση αν ο Εμανουέλ Μακρόν έχει «αλλάξει», η Μπριζίτ Μακρόν απάντησε: «Να έχει αλλάξει, όχι. Ας πούμε ότι, κάποιες φορές, αυτά που ακούει τον πληγώνουν. Είναι πολύ δύσκολο. Αλλά δεν το λέει, το κρατάει για τον εαυτό του. Προηγουμένως, μιλούσε ευκολότερα. Τώρα, δεν το λέει. Και αυτό, το καταλαβαίνω. Επειδή αν αξίζει ένα πράγμα ο Εμανουέλ, αυτό είναι ο σεβασμός».
▶️ Emmanuel Macron a-t-il changé ?
— TF1Info (@TF1Info) January 8, 2025
Brigitte Macron : "Changé, non. Il est… Disons que parfois, ce qu’il entend, ça le meurtrit. C’est très difficile mais il ne le dit pas. S’il y a une chose qu’Emmanuel mérite, c’est le respect." #LE13H pic.twitter.com/3bqP3RTKOM
Μπριζίτ Μακρόν: Η Ιστορία είναι αυτή που θα κρίνει αν έπρεπε να το κάνει ή όχι
Για τη διάλυση της Εθνοσυνέλευσης τον περασμένο Ιούνιο, ένα λάθος που το παραδέχτηκε στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, η Μπριζίτ Μακρόν σχολίασε: «Νομίζω ότι, σε τελική ανάλυση, η Ιστορία είναι αυτή που θα κρίνει αν έπρεπε να το κάνει ή όχι (…) Θα πρέπει να δούμε λίγο τη συνέχεια. Πιστεύω ότι είμαστε υπερβολικά προσηλωμένοι σ’ αυτό».
«Δεν είναι δουλειά μου να πω τι σκέφτομαι για αυτό, ποτέ δεν το είπα και δεν θα το κάνω», επέμεινε. Ωστόσο, εκτίμησε ότι η διάλυση της Εθνοσυνέλευσης είναι ένας από τους «παράγοντες άγχους» που περιπλέκουν τη ζωή των Γάλλων οι οποίοι, όπως είπε, αισθάνονται «αγχωμένοι» και «κάπως χαμένοι».
«Η καθημερινότητα είναι πολύ δύσκολη. Εκεί όπου λένε τα καλύτερα για τη Γαλλία, είναι όταν ταξιδεύω: στο εξωτερικό, η Γαλλία θεωρείται γη της αφθονίας, όπου έχουμε υγεία, εκπαίδευση, παρέχεται αρωγή, έχουμε τα πάντα» ανέφερε.
Όταν της ζητήθηκε να πει αν ο πρόεδρος θα ολοκληρώσει τη θητεία του, απέρριψε κάθε περίπτωση παραίτησής του. «Έχει πει ότι θα πάει μέχρι τέλους επειδή είναι η αποστολή που του ανέθεσαν οι Γάλλοι. Και έχει στην καρδιά του τους Γάλλους (…) Αγωνιά για τα πάντα και θέτει το μυαλό του και την καρδιά του στην υπηρεσία των Γάλλων» διαβεβαίωσε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεχίζονται οι έρευνες για το κίνητρο
Οι καταρρακτώδεις βροχές των μουσώνων προκάλεσαν ορμητικούς χειμάρρους λάσπης
Οκτώ νεκροί και 18 αγνοούμενοι
Εδώ έχουμε «ευαίσθητους» που στην ουσία ζητούν να μη σατιρίζονται οι δυτικοί που οικειοποιούνται ξένες κουλτούρες. Αλλά μπορεί και να μην είναι μόνο από ανοησία που το κάνουν.
Στο στόχαστρο των ρωσικών πυραύλων και drones τυπογραφεία, βιβλιοπωλεία και μνημεία πολιτισμού
Οξεία αντιπαράθεση για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να μετονομάσει τη λίμνη
Περίπου 5.000 Αμερικανοί ναύτες αναμένεται να αποβιβαστούν για ξεκούραση
Η πτήση που την οδήγησε σε αλλεπάλληλες ιατρικές επισκέψεις και τελικά σε θεραπείες
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
«Το πλοίο έγειρε πολύ γρήγορα αντί να βυθιστεί αργά»
Το σχολείο θάφτηκε κάτω από τη λάσπη
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Σαν σήμερα, 31 Αυγούστου, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 36 ετων
Με 52,8% οι Ισλανδοί απέρριψαν την επανέναρξη των ενταξιακών συνομιλιών
Ξεκίνησαν οι ταφές των θυμάτων
Το χρονικό της τραγωδίας - Συνελήφθη ο καπετάνιος
Οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων στις λάσπες εκμηδενίζονται
Πρώτη τέτοια επίθεση μετά από έναν μήνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.