- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άντριου Τέιτ: Θέλει να ιδρύσει κόμμα στη Βρετανία
Ο influencer με το βεβαρημένο παρελθόν και τις περιπέτειες με τον Νόμο, κατεβαίνει στην πολιτική
Ο Άντριου Τέιτ και οι αξίες του... νέου του κόμματος
Νέο κόμμα ιδρύει ο Άντριου Τέιτ, το Κόμμα των Αδελφών που όπως δηλώνει, θέλει να «επαναφέρει τις θεμελιώδεις αξίες πίσω στη Βρετανία». Βέβαια, ο Τέιτ που έχει βρεθεί στο στόχαστρο της δικαιοσύνης τις τελευταίες ώρες ζει κάτι που μοιάζει με γελοιοποίηση στο Διαδίκτυο, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που χαρακτηρίζουν τυχοδιωκτικές τις προθέσεις του και στην καλύτερη περίπτωση «ύποπτες».
Για παράδειγμα, ο Τέιτ, ο οποίος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για βιασμό και εμπορία ανθρώπων, θέλει να εισαγάγει μια «ζωντανή μετάδοση 24/7 των εγκληματιών με μαχαίρι που εκτίουν ποινή απομόνωσης», η οποία θα προέρχεται μέσω ενός «αναμορφωμένου» BBC.
Σύμφωνα με το κόμμα, ο νέος δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας «θα παίρνει τα θέματά του από το X [το δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης του Elon Musk] και θα έχει ένα ηλεκτρονικό σύστημα τύπου community notes για την επαλήθευση όλων των ιστοριών και των συζητήσεων με το κοινό».
🚨 NEW: Influencer Andrew Tate launches the Bruv Party and says he will run for Prime Minister pic.twitter.com/iwM26iBu8v
— Politics UK (@PolitlcsUK) January 6, 2025
Όσον αφορά την οικονομία, το κόμμα του αμφιλεγόμενου influencer, το οποίο δεν εμφανίζεται εγγεγραμμένο στην εκλογική επιτροπή, έχει δεσμευτεί να αγοράσει στη Βρετανία ένα «εθνικό απόθεμα Bitcoin». «Σε μια απρόβλεπτη παγκόσμια οικονομία, τα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά συστήματα είναι ευάλωτα στη χειραγώγηση και την κατάρρευση. Ένα εθνικό απόθεμα Bitcoin θα διασφαλίσει μελλοντικά την οικονομία της Βρετανίας, δίνοντάς μας ένα αποκεντρωμένο, ανθεκτικό στο έθνος περιουσιακό στοιχείο που εξασφαλίζει σταθερότητα και μας θωρακίζει από τον οικονομικό εξαναγκασμό από ξένες δυνάμεις», αναφέρεται στο καταστατικό του κόμματος, το οποίο είναι γεμάτο ορθογραφικά λάθη.
Ο Tate που διαμένει στη Ρουμανία δήλωσε επίσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα καθιερώσει «εβδομαδιαία δημοψηφίσματα» για να συμμετέχουν περισσότεροι άνθρωποι στην πολιτική.
Σε απάντηση, η βουλευτής των Εργατικών Emily Darlington δήλωσε: «Η Βρετανία έχει παλέψει με τον διχασμό τα τελευταία χρόνια. Όμως, παρά τα όσα φαίνονται στο διαδίκτυο, οι βρετανικές αξίες παραμένουν ανέπαφες - ο Τέιτ θα ανακαλύψει ότι δεν θα ψηφίσουμε έναν μισογύνη που κατηγορείται για σεξουαλική διακίνηση και βιασμό σε αυτή τη χώρα».
Η ανακοίνωση έρχεται μετά την ερώτηση του Άντριου Τέιτ προς τους X ακολούθους του για το αν θα έπρεπε να θέσει υποψηφιότητα για πρωθυπουργός.
«Εξαιρετικά σοβαρή ανάρτηση.Θα πρέπει να μπω στην πολιτική και να βάλω υποψηφιότητα για πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου;», ρώτησε και φυσικά οι υποστηρικτές του τον προέτρεψαν να... κυνηγήσει το όνειρό του.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Περισσότερα από 200 πλοία έχουν ρίξει άγκυρα κοντά στα στενά του Ορμούζ περιμένοντας τις εξελίξεις
Οι συγκρούσεις στο Ιράν, το κόστος ζωής και η αντίδραση από τους καταναλωτές
Πού και πώς συμβαίνουν οι θάνατοι
Ο Πέδρο Σάντσεθ και η στάση της αριστεράς στον πόλεμο του Ιράν
Το Ιράν απειλεί όσες ευρωπαϊκές χώρες συμμαχήσουν με ΗΠΑ και Ισραήλ
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει διάλογος με το σημερινό ιρανικό καθεστώς
Ευρωπαϊκή ναυτική αποστολή για την ασφάλεια της περιοχής
Επικοινωνίες με Ιράκ, Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία – Το Tonnerre πλέει να συναντήσει το Charles de Gaulle
Την κρατούσαν φυλακισμένη για μήνες
Η ελληνική Belharra μαζί με τη φρεγάτα Ψαρά ενισχύουν την αεράμυνα της Κύπρου στην κρίση
Η Ουάσιγκτον δηλώνει ότι διαθέτει επαρκή αποθέματα οπλισμού – Στόχος ο έλεγχος του εναέριου χώρου
Επίθεση κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο – Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ σε στόχους στη Βηρυτό
Και η επίσκεψη της Κρίστι Νοέμ στη φυλακή του Ελ Σαλβαδόρ με Rolex Daytona
Οι τοπικές αρχές και Eurojust ταυτοποίησαν 22 υπόπτους για επιθέσεις σε ευρωπαϊκές μεταφορές
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ λέει ότι η Κούβα «είναι έτοιμη μετά από 50 χρόνια» – Στο τραπέζι νέα διαπραγμάτευση
Η νέα πηγή ειδήσεων για τη Gen Z
Εκ νέου προειδοποίηση στις ευρωπαϊκές χώρες να μην συμμετάσχουν στον πόλεμο
Δεκαεπτά κράτη μέλη αξιοποιούν τον μηχανισμό της ΕΕ – Πάνω από 1.000 πολίτες επέστρεψαν ήδη
Ανταλλαγή 1.000 αιχμαλώτων, με προσδοκίες για πρόοδο στις συνομιλίες
Οι αναφορές στον Τραμπ και τις αποφάσεις του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.