- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Ντόναλντ Τραμπ θα καταβάλει αποζημίωση 5 εκατ. δολαρίων στην Ε. Τζιν Κάρολ
Οι ένορκοι έκριναν ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος ευθύνεται για τη σεξουαλική της κακοποίηση
ΗΠΑ: Εφετείο του Μανχάταν επικύρωσε την πρωτόδικη καταδίκη του Ντ. Τραμπ για σεξουαλική κακοποίηση της πρώην δημοσιογράφου Ε.Τζιν Κάρολ
Ο Ντόναλντ Τραμπ οφείλει να καταβάλει αποζημίωση 5 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ε. Τζιν Κάρολ καθώς οι ένορκοι έκριναν ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος ευθύνεται για τη σεξουαλική κακοποίηση και στη συνέχεια τη δυσφήμηση της πρώην αρθρογράφου. Η ετυμηγορία εκδόθηκε από το τριμελές Δεύτερο Εφετείο του Μανχάταν.
Η πρωτόδικη απόφαση εκδόθηκε τον Μάιο του 2023 και αφορούσε αφενός ένα συμβάν που τελέστηκε γύρω στα 1996 στα δοκιμαστήρια ενός πολυκαταστήματος Bergdorf Goodman του Μανχάταν, όπου η Κάρολ ισχυριζόταν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ τη βίασε και αφετέρου μια ανάρτηση του επιχειρηματία, τον Οκτώβριο του 2022 στην πλατφόρμα Truth Social, όπου εκείνος χαρακτήριζε «απάτη» τις καταγγελίες της πρώην δημοσιογράφου.
Αν και οι ένορκοι στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν δεν έκριναν ότι ο Τραμπ διέπραξε βιασμό, ενέκριναν αποζημίωση για την πρώην αρθρογράφο του περιοδικού Elle, ύψους 2,02 εκατομμυρίων για σεξουαλική επίθεση και 2,98 εκατομμυρίων για δυσφήμηση. Άλλο σώμα ενόρκων διέταξε τον Ιανουάριο τον Τραμπ να πληρώσει 83,3 εκατομμύρια δολάρια στην Κάρολ επειδή τη δυσφήμησε τον Ιούνιο του 2019, όταν διέψευσε για πρώτη φορά τους ισχυρισμούς της.
Και στις δύο περιπτώσεις ο Τραμπ έλεγε ότι δεν γνωρίζει την Κάρολ, ότι «δεν είναι ο τύπος του» και ότι επινόησε την καταγγελία περί βιασμού για να προωθήσει τα απομνημονεύματά της. Έχει ασκήσει έφεση και στην απόφαση για καταβολή αποζημίωσης 83,3 εκατ. δολαρίων.
Οι υποθέσεις αυτές συνεχίζονται στα δικαστήρια μολονότι ο Τραμπ εξελέγη πρόεδρος, για μια δεύτερη τετραετή θητεία, στις 5 Νοεμβρίου. Το 1997, σε μια υπόθεση με κατηγορούμενο τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ότι οι εν ενεργεία πρόεδροι δεν έχουν ασυλία για αστικές αγωγές που εκδικάζονται σε ομοσπονδιακά δικαστήρια και αφορούν πράξεις που διέπραξαν πριν αναλάβουν τα προεδρικά καθήκοντά τους και δεν σχετίζονται με αυτά.
Οι δικηγόροι του Τραμπ υποστήριζαν ότι η απόφαση καταβολής αποζημίωσης ύψους 5 εκατ. δολαρίων έπρεπε να ακυρωθεί επειδή ο δικαστής επέτρεψε να ακούσουν οι ένορκοι τις καταθέσεις δύο άλλων γυναικών οι οποίες κατηγορούσαν τον εκλεγμένο πρόεδρο για ανάρμοστη συμπεριφορά. Η μία, η επιχειρηματίας Τζέσικα Λιντς, είπε ότι ο Τραμπ τη θώπευσε μέσα σε ένα αεροπλάνο, στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Η άλλη, η πρώην δημοσιογράφος του περιοδικού People Νατάσα Στόινοφ, είπε ο Τραμπ τη φίλησε παρά τη θέλησή της στην έπαυλή του στο Μαρ-α-Λάγκο, το 2005.
Οι δικηγόροι του Τραμπ έλεγαν επίσης ότι ο δικαστής δεν θα έπρεπε να αφήσει τους ενόρκους να παρακολουθήσουν ένα βίντεο του 2005, στο οποίο ο πελάτης τoυς περιέγραφε γλαφυρά πώς θωπεύει γυναίκες. Και στις δύο δίκες πρόεδρος του δικαστηρίου ήταν ο δικαστής Λιούις Κάπλαν.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο 56χρονος ηγέτης του Ιράν έχει χάσει τουλάχιστον το ένα από τα δύο πόδια του
Πάνω από 11 δισ. δολάρια σε λιγότερο από μία εβδομάδα και ο πόλεμος εξαντλεί όπλα και πόρους
Δύο διπλωμάτες από πρεσβείες σε Κοπεγχάγη και Καμπέρα εγκαταλείπουν τις θέσεις τους ζητώντας άσυλο
Ο Γκρέγκορι Μικς κάλεσε τον Ερντογάν «να αλλάξει άμεσα πορεία»
Συναγερμός στο Γουέστ Μπλούμφιλντ με αυτοκίνητο να πέφτει στη συναγωγή Temple Israel και να ακολουθούν πυροβολισμοί
Η μήνυση αφορά παραβίαση εμπορικού σήματος και παραπλάνηση πελατών
Γιατί κατεβαίνουν μέχρι τα σπίτια οι αρκούδες στην Ιαπωνία;
Όσα δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν,
Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ιράν απαντά στις απειλές Τραμπ για το ηλεκτρικό δίκτυο
Περίπου 660 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο
Το Ιράν έχει ποντίσει περίπου 12 νάρκες στα Στενά του Ορμούζ
Έρευνα δείχνει το κόμμα του Νigel Farage πρώτο σε γκέι και αμφιφυλόφιλους άνδρες, παρά τις αντι-LGBTQ πολιτικές του κόμματος
Η συγκλονιστική ιστορία που έφερε στο προσκήνιο η πρώην σύζυγός του ηθοποιού του Grey’s Anatomy, Ρεμπέκα Γκέιχαρτ
«Είμαστε ανίκητοι», γράφει η ανάρτηση στο Χ
Ο ισραηλινός στρατός καλεί κατοίκους στη συνοικία Μπασούρα να απομακρυνθούν πριν από επιχείρηση
Τέσσερις ημέρες μετά τον διορισμό του, ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ μίλησε μόνο γραπτώς - Και τα ερωτήματα παραμένουν
Ματωμένα πτερύγια όρκας ξεβράστηκαν σε παραλία - Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα
Τα βίντεο εντοπίστηκαν μετά από αναφορές πολιτών και έρευνα σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Οι αρχές της Ινδίας διερευνούν νοθεία γάλακτος
Ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα του Τζέφρι Έπσταϊν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.