- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Οι αρχές της Συρίας υποστηρίζουν ότι έκαψαν ένα εκατομμύριο χάπια captagon
Το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ ήταν γνωστό για την παραγωγή τεράστιων ποσοτήτων αμφεταμίνης
Το captagon είχε κάνει τη Συρία ένα ναρκο-κράτος με μια παράνομη βιομηχανία άνω των 10 δισ. δολαρίων
Οι νέες αρχές της Συρίας έκαψαν σήμερα μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, εκ των οποίων ένα εκατομμύριο χάπια captagon, μία αμφεταμίνη που παραγόταν σε βιομηχανική κλίμακα υπό τη διακυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ, είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο δύο μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.
Στην πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό, στον προαύλιο χώρο του κτιρίου όπου στεγαζόταν η έδρα των υπηρεσιών ασφαλείας της πρώην διοίκησης, οι δυνάμεις των νέων αρχών έριξαν βενζίνη και κατόπιν έκαψαν αποθέματα κάνναβης, κουτιά Tramadol και περίπου 50 μικρούς σάκους που περιείχαν χάπια captagon, σύμφωνα με έναν εικονολήπτη του Γαλλικού Πρακτορείου.
«Βρήκαμε μια μεγάλη ποσότητα captagon, περίπου ένα εκατομμύριο χάπια», είπε στο AFP ένα μέλος αυτών των δυνάμεων, που συστήθηκε ως Ουσάμα, έχοντας το πρόσωπό του καλυμμένο και φορώντας τη στολή της «Διοίκησης Δημόσιας Ασφάλειας».
Η διοίκηση του Μπασάρ αλ Άσαντ ήταν γνωστή για την παραγωγή του captagon, μιας αμφεταμίνης που προέρχεται από ένα φάρμακο το οποίο υποτίθεται ότι θεραπεύει τη ναρκοληψία ή τις διαταραχές ελλειμματικής προσοχής, μετατρέποντας τη χώρα σε ναρκο-κράτος και πλημμυρίζοντας τις αγορές της Μέσης Ανατολής, το γειτονικό Ιράκ ή χώρες του Κόλπου.
Τις τελευταίες ημέρες, σε υπόστεγα αεροσκαφών ή στρατιωτικές βάσεις, ο συνασπισμός των ισλαμιστικών ενόπλων οργανώσεων ανακαλύπτει εκατοντάδες μικρούς σάκους που περιέχουν χάπια captagon. Σήμερα, η καταστροφή των ναρκωτικών έγινε στoν πρώην «τομέα ασφαλείας» της Δαμασκού, στη συνοικία Καφάρ Σουσέ.
«Οι δυνάμεις ασφαλείας της νέας κυβέρνησης της Συρίας ανακάλυψαν μία αποθήκη με ναρκωτικά κατά τη διάρκεια επιθεωρήσεων» του τομέα ασφαλείας, διευκρίνισε στο AFP ένα άλλο μέλος αυτών των δυνάμεων, που συστήθηκε με το όνομα Χάμζα.
Η καταστροφή των αποθεμάτων—«αλκοόλ, ινδική κάνναβη, χάπια captagon και πακέτα χασίς» έγινε για να «προστατεύσουμε τη συριακή κοινωνία» και να «κόψουμε τους δρόμους λαθρεμπορίου που εκμεταλλεύονταν οι επιχειρήσεις της οικογένειας Άσαντ», διευκρίνισε ο ίδιος, αναφερόμενος στο εμπόριο ναρκωτικών σε βιομηχανική κλίμακα του πρώην καθεστώτος.
«Δεν είναι η πρώτη πρωτοβουλία αυτού του είδους, οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν βρει και άλλες αποθήκες (…) και χώρους παρασκευής ναρκωτικών και τους έχουν καταστρέψει», σημείωσε.
Μια έρευνα του Γαλλικού Πρακτορείου αποκάλυψε ότι το captagon είχε κάνει τη Συρία ένα ναρκο-κράτος με μια παράνομη βιομηχανία άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος απέσυρε τους δασμούς που είχε επιβάλει σε 8 χώρες από την 1η Φεβρουαρίου
H προειδοποίηση του επικεφαλής της JP Morgan από το Νταβός
Το SEMAF υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ότι οι εργαζόμενοι του τομέα είχαν καταγγείλει «την κακή κατάσταση» του δικτύου
Ξυλοδαρμοί, πείνα και απόλυτη απομόνωση
Η κόντρα του CEO της αεροπορικής με τον μεγιστάνα ξεκίνησε με αφορμή το Wifi
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια είναι σφοδρός επικριτής του προέδρου
Ο ποντίφικας έχει επικρίνει ορισμένες από τις πολιτικές του προέδρου των ΗΠΑ
Ανησυχία στο Κογκρέσο για στρατιωτική εμπλοκή στη Γροιλανδία – Ψηφίσματα, δασμοί και εσωκομματικές ρωγμές
Ο ΥΠΕΞ Δανίας προειδοποιεί ότι δασμοί και απειλές Τραμπ πλήττουν ΝΑΤΟ και παγκόσμια τάξη
Tην ώρα που οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται εμφανώς διστακτικοί
Οι αξίες και τα συμφέροντα δεν συμπίπτουν πλέον αυτόματα
Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε την εμφάνιση του Γάλλου ομολόγου του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
Kαθώς η ΜΚΟ οργάνωση HRANA αναφέρει ότι έχει επιβεβαιώσει 4.519 θανάτους
Η συμφωνία του 1951 και η παρουσία των ΗΠΑ στη Γροιλανδία
Ο Δούκας εμφανίστηκε για δεύτερη φορά στην ζωή του στο εδώλιο μάρτυρα
Στις Βρυξέλλες ο Γερμανός καγκελάριος για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ – Επιφυλάξεις Βερολίνου για το εγχείρημα Τραμπ
Καθώς επιχείρησε να δώσει στρατηγικό περίβλημα στις δηλώσεις του
Αιχμές του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου για την Ευρώπη προκάλεσαν ένταση και αιφνίδια αποχώρηση
Ο Τραμπ αναμένεται να κλιμακώσει τις πιέσεις του προκειμένου οι ΗΠΑ να αποκτήσουν τη Γροιλανδία
Διαδηλώσεις έξω από το Ευρωκοινοβούλιο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.