- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συρία: Τούρκοι διασώστες αρχίζουν έρευνες στη φυλακή της Σεντνάγια
Υποψίες ότι μπορεί να υπάρχουν υπόγεια μπουντρούμια με κρατούμενους στο «ανθρώπινο σφαγείο»
Συρία: Τούρκοι διασώστες αρχίζουν έρευνες στη φυλακή της Σεντνάγια, που χαρακτηρίστηκε «ανθρώπινο σφαγείο» από τη Διεθνή Αμνηστία
Έρευνες για να βρουν ανθρώπους που μπορεί να κρατούνται σε υπόγεια μπουντρούμια της φυλακής της Σεντνάγια στη Συρία αρχίζουν σήμερα οι διασώστες της τουρκικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών (AFAD), δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της AFAD.
«Ο πρόεδρός μας Οκάι Μεμίς θα δώσει συνέντευξη Τύπου γύρω στις 13:30 (τοπική ώρα) μπροστά στη φυλακή της Σεντνάγια στη Συρία και θα κάνει γνωστές λεπτομέρειες για τις έρευνες που διεξάγονται», διευκρίνισε ο υπεύθυνος Τύπου της AFAD Κουμπιλάι Οζιούρτ.
Σχεδόν 80 διασώστες της AFAD, εξοπλισμένοι «με προηγμένες συσκευές έρευνας», θα αρχίσουν να εργάζονται στη φυλακή για να βρουν τους κρατουμένους οι οποίοι μπορεί να είναι ακόμα αποκλεισμένοι σε αυτή, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Συρία: Συνεχίζονται οι έρευνες για επιζήσαντες στη φυλακή της Σεντνάγια
Το συγκρότημα της φυλακής ενδέχεται να έχει πολλά υπόγεια επίπεδα, γεγονός που τροφοδοτεί τις υποψίες ότι μπορεί να υπάρχουν εκεί υπόγεια μπουντρούμια που δεν έχουν ακόμα ανακαλυφθεί.
Η Ένωση Κρατουμένων και Εξαφανισμένων της Φυλακής της Σεντνάγια (ADMSP) θεωρεί πάντως αβάσιμες τις φήμες αυτές.
Χιλιάδες κρατούμενοι, μερικοί από τους οποίους βρίσκονταν από τα χρόνια του 1980 σε αυτή τη φυλακή της βόρειας Δαμασκού που η Διεθνής Αμνηστία χαρακτήρισε «ανθρώπινο σφαγείο», απελευθερώθηκαν από τους σύρους αντάρτες.
Οι εικόνες αποστεωμένων φυλακισμένων, μερικοί από τους οποίους μεταφέρονταν από συγκρατουμένους τους επειδή ήταν πολύ αδύναμοι για να βγουν από τα κελιά τους, έκαναν το γύρο του κόσμου.
Το συγκρότημα της φυλακής ερευνήθηκε από σύρους διασώστες της οργάνωσης Λευκά Κράνη, που ανακοίνωσαν την περασμένη Τρίτη το τέλος των επιχειρήσεών τους χωρίς να βρουν κρατουμένους.
Η ADMSP εκτιμά ότι από το 2011 ως το 2018 περισσότεροι από 30.000 κρατούμενοι εκτελέσθηκαν μέσα στη φυλακή ή έχασαν εκεί τη ζωή τους από βασανιστήρια, λόγω έλλειψης φροντίδας ή τροφής.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Αρχές υποστηρίζουν επίσης ότι χρησιμοποίησε παράνομα αστυνομικά αρχεία
Το ρομπότ, με το όνομα Gabi, έχει ύψος περίπου 130 εκ. και φορά παραδοσιακή βουδιστική ενδυμασία
Έκθεση της ABW καταγράφει έκρηξη κατασκοπείας και δολιοφθορών από ρωσικά δίκτυα
Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο «πειρατής» των media
Η εταιρεία έχει ήδη αφαιρέσει περίπου 20.000 πτήσεις μικρών αποστάσεων
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε τον ιδρυτή του CNN ως «έναν από τους σπουδαιότερους όλων των εποχών»
Ο Ζελένσκι υποστηρίζει ότι η μεταφορά αντιαεροπορικών συστημάτων αφήνει κενά αλλού
Η υπόθεση έχει προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση
Πάνω από 600 αστυνομικοί συμμετείχαν σε επιχειρήσεις σε 50 τοποθεσίες
Φοβούνται επανάληψη των εικόνων καραντίνας
«Είμαστε έτοιμοι να διασφαλίσουμε την ασφάλεια στο Ορμούζ», λέει ο Μακρόν
Πόλεμοι, κατοχές, εμφύλιες συγκρούσεις, ξένες παρεμβάσεις, πολιτικές αποφάσεις και ιστορικά ρήγματα που δεν έμειναν μόνο στους χάρτες, αλλά άλλαξαν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων
Αξιωματούχοι της Τεχεράνης διαψεύδουν συμφωνία με την Ουάσινγκτον και μιλούν για μη ρεαλιστικές απαιτήσεις
Ο τουρίστας υποστήριξε επίσης ότι το προσωπικό του ξενοδοχείου δεν παρενέβη ποτέ
Στο επίκεντρο για μια ακόμη φορά βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
Mέσω ψεύτικου επενδυτικού σχήματος
Αντιδράσεις για την αμήχανη στιχομυθία και τις αναφορές στον πόλεμο του Ιράν ενώπιον παιδιών
Υπήρξε μια από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες της αμερικανικής τηλεοπτικής βιομηχανίας
Φον ντερ Λάιεν: «Η φτώχεια και ο αποκλεισμός είναι προκλήσεις που μπορούμε και πρέπει να ξεπεράσουμε»
Λόγω των ευρωπαϊκών κυρώσεων, το ρωσικό περίπτερο θα μπορεί να λειτουργεί μόνο για λίγες ημέρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.