- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συρία: Τούρκοι διασώστες αρχίζουν έρευνες στη φυλακή της Σεντνάγια
Υποψίες ότι μπορεί να υπάρχουν υπόγεια μπουντρούμια με κρατούμενους στο «ανθρώπινο σφαγείο»
Συρία: Τούρκοι διασώστες αρχίζουν έρευνες στη φυλακή της Σεντνάγια, που χαρακτηρίστηκε «ανθρώπινο σφαγείο» από τη Διεθνή Αμνηστία
Έρευνες για να βρουν ανθρώπους που μπορεί να κρατούνται σε υπόγεια μπουντρούμια της φυλακής της Σεντνάγια στη Συρία αρχίζουν σήμερα οι διασώστες της τουρκικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών (AFAD), δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της AFAD.
«Ο πρόεδρός μας Οκάι Μεμίς θα δώσει συνέντευξη Τύπου γύρω στις 13:30 (τοπική ώρα) μπροστά στη φυλακή της Σεντνάγια στη Συρία και θα κάνει γνωστές λεπτομέρειες για τις έρευνες που διεξάγονται», διευκρίνισε ο υπεύθυνος Τύπου της AFAD Κουμπιλάι Οζιούρτ.
Σχεδόν 80 διασώστες της AFAD, εξοπλισμένοι «με προηγμένες συσκευές έρευνας», θα αρχίσουν να εργάζονται στη φυλακή για να βρουν τους κρατουμένους οι οποίοι μπορεί να είναι ακόμα αποκλεισμένοι σε αυτή, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Συρία: Συνεχίζονται οι έρευνες για επιζήσαντες στη φυλακή της Σεντνάγια
Το συγκρότημα της φυλακής ενδέχεται να έχει πολλά υπόγεια επίπεδα, γεγονός που τροφοδοτεί τις υποψίες ότι μπορεί να υπάρχουν εκεί υπόγεια μπουντρούμια που δεν έχουν ακόμα ανακαλυφθεί.
Η Ένωση Κρατουμένων και Εξαφανισμένων της Φυλακής της Σεντνάγια (ADMSP) θεωρεί πάντως αβάσιμες τις φήμες αυτές.
Χιλιάδες κρατούμενοι, μερικοί από τους οποίους βρίσκονταν από τα χρόνια του 1980 σε αυτή τη φυλακή της βόρειας Δαμασκού που η Διεθνής Αμνηστία χαρακτήρισε «ανθρώπινο σφαγείο», απελευθερώθηκαν από τους σύρους αντάρτες.
Οι εικόνες αποστεωμένων φυλακισμένων, μερικοί από τους οποίους μεταφέρονταν από συγκρατουμένους τους επειδή ήταν πολύ αδύναμοι για να βγουν από τα κελιά τους, έκαναν το γύρο του κόσμου.
Το συγκρότημα της φυλακής ερευνήθηκε από σύρους διασώστες της οργάνωσης Λευκά Κράνη, που ανακοίνωσαν την περασμένη Τρίτη το τέλος των επιχειρήσεών τους χωρίς να βρουν κρατουμένους.
Η ADMSP εκτιμά ότι από το 2011 ως το 2018 περισσότεροι από 30.000 κρατούμενοι εκτελέσθηκαν μέσα στη φυλακή ή έχασαν εκεί τη ζωή τους από βασανιστήρια, λόγω έλλειψης φροντίδας ή τροφής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
4 φορές τουλάχιστον έχουν εκδηλωθεί φέτος πυρκαγιές σε χώρους ανακύκλωσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Η «ψυχρή» ατμόσφαιρα στην πρεσβεία των ΗΠΑ και η απόφαση Τραμπ
Τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας
Υποβλήθηκε σε χειρουργείο μετά τον εντοπισμό αδενοκαρκινώματος στον πνεύμονα
Η πρεμιέρα στον Λευκό Οίκο οδήγησε σε νέα ερωτήματα
Νέο ρωσικό σφυροκόπημα κατά τη διάρκεια της νύχτας
Η μάχη για τον ορυκτό πλούτο της Αρκτικής συνεχίζεται
«Υπάρχουν όρια, δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις», το μήνυμα της πρωθυπουργού
Άγνωστο τι θα κάνει μετά την παραίτησή της
Τα μηνύματα σε φίλο του ότι δεν έβρισκε ουσιαστικούς ρόλους
Η εκτίμηση για την ανάρρωσή του
HARD NEWS: Ουκρανία και Μαύρη Θάλασσα | Κορεατική Χερσόνησος και πύραυλοι | Κονγκό και Έμπολα | ΔΝΤ και ΑΙ | NASA, SpaceX και Διάστημα
Αμφισβητούν τον ρόλο και τις κινήσεις του
Αφαιρέθηκε τμήμα του οργάνου
Αλλά το μυστήριο δεν τελείωσε
Από καταφύγιο διασημοτήτων σε σκηνικό για το TikTok
Οι έξι Ρεπουμπλικανοί που αμφισβητούν την απόφαση
Εκμεταλλεύτηκε την τηλεργασία, επικαλούνταν την άρρωστη μητέρα του, έπαιρνε αναρρωτικές άδειες
Τι υποστηρίζει η πλευρά της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.