- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Υπόθεση Πελικό: Οι κατηγορούμενοι θα απευθυνθούν σήμερα στο δικαστήριο
Πότε αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου
Υπόθεση Πελικό: Οι κατηγορούμενοι θα απευθυνθούν σήμερα στο δικαστήριο - Πότε αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου
Oι 50 άνδρες που κατηγορούνται για τον κατά συρροή βιασμό της Ζιζέλ Πελικό θα έχουν μια τελευταία ευκαιρία να απευθυνθούν στο δικαστήριο σήμερα Δευτέρα (16.12). Στη συνέχεια οι δικαστές θα συνεδριάσουν και αναμένεται να ανακοινώσουν την απόφασή τους την Πέμπτη το πρωί.
Πενήντα ένας κατηγορούμενοι, ηλικίας 27 με 74 ετών, δικάζονται από τις 2 Σεπτεμβρίου επειδή επί σχεδόν δέκα χρόνια βίαζαν την 71χρονη σήμερα Ζιζέλ Πελικό στο σπίτι της στη Μαζάν, αφού πρώτα την είχε ναρκώσει ο πρώην πλέον σύζυγός της, ο οποίος επίσης τη βίαζε.
Πρώτος θα απευθυνθεί στο δικαστήριο ο Ντομινίκ Πελικό
Σήμερα από τις 09:00 (τοπική ώρα, 10:00 ώρα Ελλάδας) οι 50 κατηγορούμενοι – καθώς ένας δικάζεται ερήμην - θα μπορέσουν να πάρουν τον λόγο, αν το επιθυμούν, με βάση όμως αυστηρούς κανόνες. «Αυτή θα πρέπει να είναι μια ευκαιρία για κάθε έναν από τους κατηγορούμενους να προσθέσει πιθανόν μια λέξη. Στόχος δεν είναι να επαναλάβει όσα ήδη είπαν οι δικηγόροι τις προηγούμενες ημέρες», προειδοποίησε την Πέμπτη ο Ροζέρ Αρατά, πρόεδρος του δικαστηρίου της Αβινιόν όπου διεξάγεται η δίκη.
Ο πρώτος που θα μιλήσει είναι ο 72χρονος πρώην σύζυγός της Ντομινίκ Πελικό. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι με βάση τη σειρά με την οποία εξετάστηκαν οι υποθέσεις τους, ξεκινώντας από τον Ζαν-Πιέρ Μ. 63 ετών. Αυτός δεν κατηγορείται μόνο για τον βιασμό της Ζιζέλ Πελικό, αλλά και επειδή νάρκωνε και τη δική του σύζυγο την οποία βίαζε μαζί με τον Ντομινίκ Πελικό.
Η εισαγγελία έχει ζητήσει να επιβληθεί στον Ντομινίκ Πελικό η μέγιστη ποινή, δηλαδή 20 χρόνια κάθειρξη, καθώς θεωρείται ο εγκέφαλος αυτού του εγκλήματος. Για 49 κατηγορούμενους η εισαγγελία έχει ζητήσει να επιβληθούν ποινές από 10 έως 18 χρόνια κάθειρξη, ενώ μόνο για έναν, ο οποίος δεν βίασε την Πελικό, έχει προτείνει ποινή τεσσάρων ετών φυλάκισης.
Οι πέντε δικαστές θα αποσυρθούν σήμερα για να συνεδριάσουν και αναμένεται να ανακοινώσουν την απόφασή τους το πρωί της Πέμπτης, όμως, όπως εξήγησε ο Αρατά, «αν χρειαστούμε επιπλέον χρόνο, η ανακοίνωση της απόφασης μπορεί να γίνει το απόγευμα της Πέμπτης ή την Παρασκευή το πρωί».
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eίχαν αρνηθεί να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο σε αγώνα ποδοσφαίρου και θεωρήθηκαν «προδότριες»
Δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Τραμπ θα στήριζε εξόντωση του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Μία ώρα διήρκεσε η συνομιλία Τραμπ - Πούτιν για τον πόλεμο στο Ιράν και τη διπλωματική λύση
Οι κασέτες αποκάλυψαν τον ρόλο του Νίξον στην προσπάθεια συγκάλυψης
Yποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται πολύ μπροστά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Την ίδια ώρα ο τραγουδιστής βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση
Ιδιαίτερα επικίνδυνες θεωρούνται οι λεγόμενες «υγρές» BBL
Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε την Τεχεράνη για τις «λανθασμένες και προκλητικές ενέργειες»
Παρέμβαση Τραμπ για τις Ιρανές ποδοσφαιρίστριες - Καλεί την Αυστραλία να τους δώσει άσυλο
Δύο 16χρονοι άφησαν κατά λάθος την τσάντα - Συνελήφθησαν όταν επέστρεψαν πανικόβλητοι να τη βρουν
Φιλοζωικές οργανώσεις καταγγέλλουν κύμα εγκατάλειψης
Οι υπουργοί Οικονομικών εξετάζουν χρήση στρατηγικών αποθεμάτων για σταθεροποίηση της αγοράς ενέργειας
Το θέμα έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις μετά από αναφορές ότι πέντε παίκτριες της ιρανικής ομάδας ζήτησαν προστασία
Η Άγκυρα κατέρριψε δεύτερο ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο - Ανάπτυξη έξι F-16 στη βόρεια Κύπρο
Λίγες ημέρες μετά από σοβαρό τροχαίο
Στα Χανιά ο Γάλλος πρόεδρος: Με ελικόπτερο στο «Charles de Gaulle» μετά την τριμερή στην Κύπρο
Ο επικεφαλής Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν απαντά στη γαλλική πρόταση για αποστολή προστασίας στο Ορμούζ
Τηλεδιάσκεψη με 13 ηγέτες για ενεργειακή ασφάλεια, αποτροπή κλιμάκωσης και στήριξη στον Λίβανο
Συνολικά πλέον εννέα άτομα βρίσκονται υπό έρευνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.