- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
O Βασιλιάς Κάρολος αποκάλυψε τι τον άγχωνε την ημέρα της στέψης
Όσα δήλωσε στο ντοκιμαντέρ «Coronation girls»
Ο Βασιλιάς Κάρολος φοβόταν κατά τη στέψη, ότι το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου θα «ταλαντευόταν» στο κεφάλι του
Ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’ παραδέχτηκε σε ένα ντοκιμαντέρ ότι ένιωσε αγχωμένος φορώντας το στέμμα του στις 6 Μαΐου 2023, λόγω του βάρους του, ασχέτως αν μπορεί να φαινόταν ψύχραιμος την ημέρα της στέψης.
Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Κάρολος αποκαλύπτει στο ντοκιμαντέρ, ότι φοβόταν κατά τη στέψη, ότι το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου -που ζυγίζει περισσότερο από δύο κιλά– θα «ταλαντευόταν» αφού το τοποθετούσαν στο κεφάλι του.
Το στέμμα – κατασκευασμένο από μασίφ χρυσό και διακοσμημένο με ημιπολύτιμους λίθους – είναι ένα από τα αριστουργήματα του Στέμματος. Κατασκευάστηκε τον 17ο αιώνα και χρησιμοποιείται μόνο για στέψη.
Τελευταία φορά φορέθηκε το 1953 από την Ελισάβετ Β, τη μητέρα του Καρόλου, η οποία πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2022.
Ο Κάρολος λέει στο ντοκιμαντέρ, που θα προβληθεί στον Καναδά μέσα στις γιορτές, ότι εκπαιδεύτηκε να φοράει το βαρύ στέμμα πριν από τη στέψη.
«Υπάρχει αυτό το αίσθημα ελαφρού άγχους, σε περίπτωση που ταλαντευτεί», αφηγείται ο βασιλιάς. «Πρέπει να κοιτάξεις μπροστά», εξηγεί στο ντοκιμαντέρ «Coronation girls», που αφηγείται την ιστορία των Καναδών που προσκλήθηκαν στη στέψη της Ελισάβετ Β’.
Ο Βασιλιάς λέει ότι θυμάται αυτό το γεγονός «αρκετά καλά», παρόλο που ήταν μόλις τεσσάρων ετών. «Η γιαγιά μου, μου εξηγούσε πράγματα», δηλώνει.
Πριν από την τελετή, θυμάται, η μητέρα του εκπαιδεύτηκε να φοράει το στέμμα. «Η μητέρα μου πήγαινε στον επάνω όροφο, την ώρα του μπάνιου, φορώντας το στέμμα», δηλώνει ο Κάρολος Γ’. «Είναι πολύ σημαντικό να το φοράς για λίγο, γιατί μετά το συνηθίζεις», προσθέτει.
Το ντοκιμαντέρ πρόκειται να μεταδοθεί στις 26 Δεκεμβρίου, στο WNED PBS, στον Καναδά και το 2025 σε άλλες χώρες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.