- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Νότια Κορέα: Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του προέδρου Γιουν
Το Σάββατο στο Κοινοβούλιο η αποπομπή του Γιουν Σοκ-γελ
Νότια Κορέα: Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του προέδρου Γιουν - Το Σάββατο στο Κοινοβούλιο η αποπομπή του Γιουν Σοκ-γελ
Η Αστυνομία της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε σήμερα (5.12) πως πλέον έχει αρχίσει να διενεργεί έρευνα για «ανταρσία» σε βάρος του προέδρου της χώρας, του Γιουν Σοκ-γελ, μετά την αποτυχημένη απόπειρά του να προχωρήσει στην επιβολή στρατιωτικού νόμου.
«Η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη», σημείωσε αξιωματικός της αστυνομίας, ο Γου Κονγκ-σου, απευθυνόμενος σε μέλη του κοινοβουλίου της Νότιας Κορέας.
Ο αρχηγός του Κόμματος της Λαϊκής Εξουσίας, του οποίου είναι μέλος ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, ο Γιουν Σοκ-γελ, έκανε γνωστό σήμερα πως ζήτησε από τον αρχηγό του κράτους να αποχωρήσει από τις τάξεις του, υποσχόμενος ταυτόχρονα πως θα καταψηφιστεί η πρόταση της αντιπολίτευσης να αποπεμφθεί, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια επιβολής στρατιωτικού νόμου προχθές. Ο Χαν Ντονγκ-χουν εξήγησε σε δημοσιογράφους ότι «ζητήθηκε από τον πρόεδρο να εγκαταλείψει το κόμμα». Πρόσθεσε ότι η παράταξή του δεν έχει καμιά πρόθεση να «υπερασπιστεί τον στρατιωτικό νόμο που κήρυξε αντισυνταγματικά ο πρόεδρος».
Νότια Κορέα: Το Σάββατο στο Κοινοβούλιο η αποπομπή του Γιουν Σοκ-γελ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης της Νότιας Κορέας έχουν σκοπό να τεθεί το Σάββατο σε ψηφοφορία στο κοινοβούλιο η πρόταση να αποπεμφθεί ο αρχηγός του κράτους Γιουν Σοκ-γελ, μετά την αποτυχημένη απόπειρά του για την επιβολή στρατιωτικού νόμου στο κράτος της Ασίας, μετέδωσε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.
Το Δημοκρατικό Κόμμα (αξιωματική αντιπολίτευση) «ζητεί να διεξαχθεί ψηφοφορία το Σάββατο για την αποπομπή του Γιουν», σημείωσε το πρακτορείο. Το κυβερνών κόμμα, από την πλευρά του, ανέφερε πως θα εναντιωθεί στην πρόταση.
Το κυβερνών κόμμα θα ταχθεί εναντίον της απομάκρυνσης από το αξίωμα του προέδρου Γιουν
Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της παράταξης του προέδρου Γιουν Σοκ-γελ υποσχέθηκε σήμερα πως όλα τα μέλη της θα απορρίψουν ενωμένα σχέδιο ψηφίσματος που καταρτίστηκε από την αντιπολίτευση και προβλέπει να παυθεί ο αρχηγός του κράτους, διότι κήρυξε στρατιωτικό νόμο στη χώρα της Ασίας, μέτρο που αναγκάστηκε να ανακαλέσει μερικές ώρες αργότερα.
«Οι 108 βουλευτές του Κόμματος της Λαϊκής Εξουσίας θα παραμείνουν ενωμένοι και θα απορρίψουν την παύση του προέδρου», διαβεβαίωσε ο Τσου Κιουνγκ-χο κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας που αναμεταδόθηκε απευθείας. Η αντιπολίτευση θα χρειαστεί να συνταχθούν μαζί της τουλάχιστον οκτώ βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ώστε το σχέδιο απόφασης του κοινοβουλίου να υιοθετηθεί. Η πρόταση, που υποβλήθηκε χθες Τετάρτη, μπορεί να τεθεί σε ψηφοφορία αύριο Παρασκευή ή μεθαύριο Σάββατο, ανέφεραν οι έξι παρατάξεις που την κατέθεσαν, το μεγαλύτερο από τα οποία είναι το Δημοκρατικό Κόμμα.
Αυτό το τελευταίο θέλει να ασκηθεί δίωξη για «ανταρσία» στον πρόεδρο, υπουργούς και αξιωματούχους. Η νοτιοκορεατική νομοθεσία προβλέπει πως κάθε τέτοια πρόταση πρέπει να τίθεται σε ψηφοφορία 24 ως 72 ώρες αφού υποβληθεί, εξήγησε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.
Ο κ. Γιουν, η δημοτικότητα του οποίου είχε ήδη υποχωρήσει στο ναδίρ, μοιάζει να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο μετά το φιάσκο της επιβολής στρατιωτικού νόμου που ανακοίνωσε προς γενική κατάπληξη το βράδυ της Τρίτης, προτού πάρει πίσω το μέτρο μερικές ώρες αργότερα, υπό την πίεση της Βουλής και διαδηλωτών.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
Διαβάστε επίσης → Νότια Κορέα: Από στρατιωτικό νόμο σε φιάσκο το χρονικό που συγκλόνισε τη χώρα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Η καταγγελία 21χρονης για βιασμό
Χρήση βιομετρικής αναγνώρισης με τη βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης για διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τα χτυπήματα
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Εξετάζεται μείωση του ορίου ποινικής ευθύνης σε νέους κάτω των 16 ετών
Η γυναίκα που ξεπέρασε μια οικογενειακή τραγωδία και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξερογλείφονται για ένα κάποιο μπάχαλο –μιας και κάτι τέτοιο θεωρείται γι’ αυτά δίκαιο και αυτονόητο–, που θα ξεβρακώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα λόγω των κινητοποιήσεων
Πόσο θα ακριβύνουν το 2027
Kαθώς οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι με την ακρίβεια
Οι αρχικές πληροφορίες και η διάψευση των Αρχών
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το μνημόνιο του 2019 για τις θαλάσσιες ζώνες
Η γυναίκα υποστηρίζει ότι ο Βρετανός ηθοποιός και κωμικός της επιτέθηκε στα γραφεία του Capital Radio
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.