- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νότια Κορέα: Ο πρόεδρος κήρυξε έκτακτο στρατιωτικό νόμο
Oι βουλευτές δεν μπορούν να μπουν στη Βουλή - Η αντιπολίτευση καλεί τον κόσμο στους δρόμους
Νότια Κορέα: Ο πρόεδρος κήρυξε έκτακτο στρατιωτικό νόμο - Έχει κλείσει η πρόσβαση στη Βουλή και οι βουλευτές δεν μπορούν να μπουν μέσα
Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Νότια Κορέα καθώς ο πρόεδρος Γιουν Σουκ-Γέολ, κήρυξε σήμερα την επιβολή στρατιωτικού νόμου σε έκτακτο τηλεοπτικό διάγγελμα επικαλούμενος προβλήματα στη διακυβέρνηση της χώρας λόγω ενεργειών της αντιπολίτευσης.
Ο Γιουν είπε ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να καταφύγει σε ένα τέτοιο μέτρο για να διαφυλάξει την ελεύθερη και συνταγματική τάξη, λέγοντας ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν παραλύσει την κοινοβουλευτική διαδικασία για να οδηγήσουν τη χώρα σε κρίση.
«Κηρύσσω στρατιωτικό νόμο για να προστατεύσω την ελεύθερη Δημοκρατία της Κορέας από την απειλή των βορειοκορεατικών κομμουνιστικών δυνάμεων, να εξολοθρεύσω τις φιλο-βορειοκορεατικές αντικρατικές δυνάμεις που λεηλατούν την ελευθερία και την ευημερία του λαού μας και να προστατεύσω την ελεύθερη συνταγματική τάξη», είπε ο Γιουν.
Στο διάγγελμά του δεν είπε ποια συγκεκριμένα μέτρα θα ληφθούν. Ο Γιουν αναφέρθηκε σε πρόταση του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος της χώρας, το οποίο έχει πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, αυτή την εβδομάδα για παραπομπή ορισμένων από τους ανώτατους εισαγγελείς της χώρας και την απόρριψη του νομοσχεδίου για τον κυβερνητικό προϋπολογισμό.
Το Δημοκρατικό Κόμμα, το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, στον απόηχο των εξελίξεων κάλεσε σε άμεση συνεδρίαση της Βουλής, καταγγέλλοντας την απόφαση του προέδρου ως αντισυνταγματική.
Protests erupt outside the National Assembly as demonstrators clash with security forces. Video-1
— BigBreakingWire (@BigBreakingWire) December 3, 2024
An Infantry Fighting Vehicle (IFV) is seen in downtown Seoul, South Korea. Pic-1 https://t.co/QqIJWsxGxZ pic.twitter.com/tPNZv7Mdro
Ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος, Lee Jae-Muang, είπε ότι το Κοινοβούλιο θα προσπαθήσει να ακυρώσει τον στρατιωτικό νόμο του Γιουν, αλλά εξέφρασε φόβους ότι ο στρατός θα προσπαθήσει να συλλάβει μέλη της βουλής. Όπως έγινε γνωστό, η είσοδος του κοινονουλίου έχει κλείσει και οι βουλευτές δεν μπορούν να εισέλθουν στο κτίριο.
Αμέσως μετά το διάγγελμα του προέδρου, το γουόν της Νότιας Κορέας διολίσθησε έως και 1%, σε χαμηλό διετίας, στα 1419,28 έναντι δολαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του LSEG Data.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.