- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Σαν Σήμερα: Ο Μάικλ Τζάκσον στέφεται άνδρας καλλιτέχνης της χρόνιας από το MTV
Λίγους μήνες πριν είχε κυκλοφορήσει το διπλό άλμπουμ HIStory
Σαν Σήμερα: Ο Μάικλ Τζάκσον στέφεται καλλιτέχνης της χρόνιας από το MTV
Σαν Σήμερα στις 23 Νοεμβρίου 1995 πραγματοποιούνται τα μουσικά βραβεία MTV Europe Music Awards στο Le Zénith στο Παρίσι της Γαλλίας, με οικοδεσπότη τον Jean-Paul Gaultier.
Υποψήφιοι για το βραβείο του καλύτερου άνδρα καλλιτέχνη ήταν: Μάικλ Τζάκσον, Dr. Dre, Lenny Kravitz, Neil Young και Scatman John. Eν τέλει νικητής αναδείχθηκε ο Μάικλ Τζάκσον.
Τα βραβεία ήταν επίσης αξιοσημείωτα για τον φάκελο που δόθηκε σε περίπου 200 παρευρισκόμενους, το Outbreak of Violets, το οποίο είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο έργο του συγγραφέα κόμικς Alan Moore. Γραμμένο από τον Moore και σχεδιασμένο από 24 διαφορετικούς Ευρωπαίους καλλιτέχνες, το έργο είναι μια ακολουθία 24 καρτ ποστάλ και δεν έχει επανεκδοθεί ποτέ. Πιστεύεται ότι είναι το σπανιότερο έργο του Moore και χαρακτηρίζεται από τους συλλέκτες ως το Άγιο Δισκοπότηρό του.
Τον Ιούνιο του 1995, ο Τζάκσον κυκλοφόρησε το διπλό άλμπουμ HIStory: Ο πρώτος δίσκος, HIStory Begins, είναι ένα άλμπουμ με τις μεγαλύτερες επιτυχίες (επανεκδόθηκε το 2001 ως Greatest Hits: HIStory, Volume I). Ο δεύτερος δίσκος, HIStory Continues, περιέχει 13 πρωτότυπα τραγούδια και δύο διασκευές. Το άλμπουμ έκανε το ντεμπούτο του στο νούμερο ένα των charts και έχει πιστοποιηθεί για οκτώ εκατομμύρια πωλήσεις στις ΗΠΑ.
Το πρώτο single από το HIStory ήταν το «Scream/Childhood». Το «Scream», ένα ντουέτο με τη μικρότερη αδελφή του Τζάκσον, την Τζάνετ, διαμαρτύρεται για την αντιμετώπιση του Τζάκσον από τα μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια των κατηγοριών για παιδική κακοποίηση εναντίον του το 1993. Το single έφτασε στο νούμερο πέντε του Billboard Hot 100 και έλαβε υποψηφιότητα για Grammy για «Καλύτερη ποπ συνεργασία με φωνητικά». Το δεύτερο single, «You Are Not Alone», κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για το πρώτο τραγούδι που έκανε ντεμπούτο στο νούμερο ένα του Billboard Hot 100. Έλαβε υποψηφιότητα για Grammy για «Καλύτερη ποπ φωνητική ερμηνεία» το 1995.
Το 1995 η Anti-Defamation League και άλλες ομάδες διαμαρτυρήθηκαν ότι το «Jew me, sue me, everybody do me/ Kick me, kike me, don't you black or white me», οι αρχικοί στίχοι του «They Don't Care About Us», ήταν αντισημιτικοί. Ο Τζάκσον κυκλοφόρησε μια αναθεωρημένη έκδοση του τραγουδιού.
Στα τέλη του 1995, ο Τζάκσον εισήχθη σε νοσοκομείο αφού κατέρρευσε κατά τη διάρκεια των προβών για μια τηλεοπτική εμφάνιση, που προκλήθηκε από μια κρίση πανικού λόγω άγχους.
Το «Earth Song» ήταν το τρίτο single που κυκλοφόρησε από το HIStory και βρέθηκε στην κορυφή του UK Singles Chart για έξι εβδομάδες τα Χριστούγεννα του 1995 και έγινε το 87ο single με τις περισσότερες πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στα Brit Awards του 1996, η εκτέλεση του «Earth Song» από τον Τζάκσον διακόπηκε από τον τραγουδιστή των Pulp, Jarvis Cocker, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για αυτό που ο Cocker θεώρησε ως «χριστιανική» προσωπικότητα του Τζάκσον. Ο Τζάκσον δήλωσε ότι η εισβολή στη σκηνή ήταν «αηδιαστική και δειλή».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Έχω φροντίσει τον εαυτό μου», δήλωσε η ίδια
Το χρονικό του εγκλήματος με δράστες δύο 10χρονους - Το σώμα του παιδιού εντοπίστηκε διαμελισμένο
Η πρώτη χώρα στον κόσμο που θεσπίζει μόνιμη οικονομική στήριξη για δημιουργούς
Ο πατέρας κάλεσε το ασθενοφόρο
Πλέον, οι εταιρείες θα πρέπει να χρησιμοποιούν περιγραφές όπως ρόφημα
Mια μετατόπιση που μέχρι πριν λίγα χρόνια θα φάνταζε απίθανη
Το εύρος των αποκαλύψεων θυμίζει, σε πολιτικό αντίκτυπο, την υπόθεση των Panama Papers
Η «εργασία» παραβιάζει νόμο του...1933
Μήνυμα ενότητας εν μέσω κρίσης - Δηλώνει «ντροπή» για την καταστολή των διαδηλώσεων
Από τα μέσα Δεκεμβρίου έχουν αποσυρθεί δεκάδες παρτίδες
«Πολύτιμος φίλος ο Μητσοτάκης», είπε ο Ερντογάν
Το λάθος έγινε αντιληπτό έπειτα από έξι ώρες πτήσης
133,5 εκατ. άνθρωποι είχαν δει πέρυσι το show του Kendrick Lamar στο ημίχρονο του 59ου Super Bowl. Φέτος το πρόσωπο που έκλεψε την παράσταση ήταν ο Πορτορικανός Bad Bunny
Είναι πολύ βολικά όλα αυτά για τους εχθρούς της φιλελεύθερης δημοκρατίας και της Δύσης, και μεγάλη σύμπτωση ότι τώρα βγαίνει στη φόρα όλο αυτό το υλικό
Σε λίγο οι κοινές δηλώσεις
Ο 37χρονος Πιέρ Βολνίκ ήταν κορυφαία μορφή στο freefly και στο wingsuit flying
Εικόνες δείχνουν τραυματισμένους βουλευτές στην τουρκική Εθνοσυνέλευση
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επισκέπτεται τον Λευκό Οίκο - Σε οριακό σημείο οι διαπραγματεύσεις με την Τεχεράνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.