Μετά τα δύο 24ωρα black out, κυκλώνας αναμένεται να χτυπήσει την Κούβα
Η Κούβα βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χειρότερη κρίση της σε διάστημα τριάντα ετών
Μετά τα δύο black out, κυκλώνας αναμένεται να χτυπήσει την Κούβα - Βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χειρότερη κρίση της σε διάστημα τριάντα ετών
Ένας κυκλώνας ονόματι Όσκαρ πρόκειται να πλήξει σήμερα το νησί της Κούβας, με κίνδυνο να επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση του πληθυσμού, έπειτα από μια δεύτερη νύχτα χωρίς ηλεκτρικό εξαιτίας μιας γιγαντιαίας βλάβης.
Η Κούβα βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χειρότερη κρίση της σε διάστημα τριάντα ετών. Για τους περίπου 10 εκατομμύρια κατοίκους της, στην άφιξη αυτού του κυκλώνα, σε συνδυασμό με τη γιγαντιαία βλάβη στην ηλεκτροδότηση που συνεχίζεται από την Παρασκευή, προστίθενται οι ελλείψεις τροφίμων, φαρμάκων και ο καλπάζων πληθωρισμός.
Οι αρχές του ανατολικού τμήματος του νησιού «καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να προστατεύσουν τον πληθυσμό και τους οικονομικούς πόρους, δεδομένου ότι επίκειται ο κυκλώνας Όσκαρ», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ σε μήνυμά του που δόθηκε χθες, Σάββατο, το βράδυ στη δημοσιότητα μέσω του X.
Ο Όσκαρ, ο οποίος συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 139 χλμ/ώρα, πρόκειται να φθάσει εντός της ημέρας στην ανατολική Κούβα, όπου αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις, σύμφωνα με το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο για τους Κυκλώνες (NHC).
Σε άλλο μήνυμά της στο X, η κουβανική προεδρία έκανε λόγο για αρχή προόδου όσον αφορά την αποκατάσταση του συστήματος ηλεκτροδότησης.
Σε σύγκριση, η χώρα είχε καταναλώσει 3.300 μεγαβάτ την Πέμπτη, παραμονή της καθολικής βλάβης στην ηλεκτροδότηση που συνδέεται με τη διακοπή της λειτουργίας του κύριου θερμοηλεκτρικού σταθμού παραγωγής ενέργειας του νησιού, ο οποίος βρίσκεται στο Ματάνσας (δυτική Κούβα).
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.