- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
ΗΠΑ: Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά στην Αλαμπάμα
Ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον κόσμου - Οι πρώτες πληροφορίες
ΗΠΑ: Ανταλλαγή πυρών στην Αλαμπάμα με τέσσερις νεκρούς - Νοσηλεύονται δεκάδες τραυματίες, σε σοβαρή κατάσταση οι τέσσερις.
Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν στις ΗΠΑ, στην πολιτεία Αλαμπάμα του αμερικανικού Νότου, όταν ξέσπασε ανταλλαγή πυρών, ανακοίνωσε η αστυνομία σήμερα.
Μιλώντας για την επίθεση σε μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ, ο αξιωματικός της αστυνομίας Τρούμαν Φιτζέραλντ ανέφερε: «Πιστεύουμε πως αρκετοί ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον κόσμου» στη συνοικία Μπέρμιγχαμ χθες Σάββατο το βράδυ.
Τρεις ενήλικοι —δυο άνδρες και γυναίκα— εντοπίστηκαν σε πεζοδρόμιο, θανάσιμα τραυματισμένοι από σφαίρες, ενώ το τέταρτο θύμα υπέκυψε σε νοσοκομείο όπου διακομίστηκε, πρόσθεσε ο αξιωματικός.
Δεκάδες άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα πυρά και τέσσερις από αυτούς βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, πάντα σύμφωνα με τον κ. Φιτζέραλντ.
Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε καμιά σύλληψη ως αυτό το στάδιο, συνέχισε, καλώντας αυτόπτες μάρτυρες να παρουσιαστούν για να διευκολύνουν την έρευνα που διενεργείται, καθώς και εταιρείες στην περιοχή να της δώσουν βίντεο από κλειστά συστήματα παρακολούθησης.
Επιτόπου αναπτύχθηκαν δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής και η ζώνη αποκλείστηκε.
ΗΠΑ: Ο υψηλότερος δείκτης θανάτων εξαιτίας οπλοχρησίας
Οι ΗΠΑ, όπου κυκλοφορούν περισσότερα όπλα από ό,τι κάτοικοι, καταγράφουν τον υψηλότερο δείκτη θανάτων εξαιτίας οπλοχρησίας από οποιαδήποτε ανεπτυγμένη χώρα του κόσμου.
Οι επιθέσεις με τη χρήση όπλων είναι αέναα επαναλαμβανόμενη μάστιγα στη χώρα, καθώς η μια κυβέρνηση μετά την άλλη αδυνατεί να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για το φαινόμενο, η ισχύς του λόμπι της οπλοκατοχής παραμένει τεράστια και πολλοί Αμερικανοί δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για την επιβολή περιορισμών, πόσο μάλλον να αποχωριστούν τα όπλα τους.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.