- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Ελλάδα και Κύπρος στη λίστα με τις εχθρικές χώρες της Ρωσίας - Απουσιάζει η Τουρκία
Ο κατάλογος περιλαμβάνει όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, εκτός Σλοβακίας και Ουγγαρίας
Σύμφωνα με τη ρωσική κυβέρνηση, στον κατάλογο βρίσκονται χώρες με «καταστροφικές συμπεριφορές αντίθετες με τις ρωσικές πνευματικές και ηθικές αξίες»
Η Ρωσία δημοσίευσε λίστα με τις χώρες που επιβάλλουν «καταστροφικές συμπεριφορές αντίθετες με τις ρωσικές πνευματικές και ηθικές αξίες», ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται Ελλάδα και Κύπρος.
Ρωσία: Ο κατάλογος περιλαμβάνει συνολικά 47 «εχθρικές» χώρες
Η λίστα αποτελεί επανάληψη του καταλόγου των «μη φιλικών» προς τη Ρωσία χωρών, όπως έχει διαμορφωθεί μετά την επιβολή αμοιβαίων κυρώσεων. Πέραν της Ελλάδας και της Κύπρου περιλαμβάνονται σχεδόν όλες οι χώρες της ΕΕ πλην Ουγγαρίας και Σλοβακίας, καθώς και του ΝΑΤΟ, πλην Τουρκίας.
Ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει συνολικά 47 χώρες και εδαφικές κτήσεις, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και όλες οι χώρες του λεγόμενου «δυτικού συνασπισμού», δηλαδή η Ιαπωνία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Νότιος Κορέα, αλλά και η Ταϊβάν.
Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο TASS, η λίστα ήρθε ως συνέχεια διατάγματος του Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το οποίο η Μόσχα θα παρέχει στο εξής ανθρωπιστική υποστήριξη, αλλά και διευκολύνσεις για τη μετακίνηση και εγκατάστασή τους στη Ρωσία σε πολίτες των χωρών αυτών, οι οποίοι «συμμερίζονται τις παραδοσιακές ρωσικές πνευματικές και ηθικές αξίες».
Το διάταγμα του Ρώσου προέδρου προβλέπει μια απλοποιημένη διαδικασία για όσους «δεν αποδέχονται τις καταστροφικές νεοφιλελεύθερες συμπεριφορές στις χώρες τους, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με τις παραδοσιακές αξίες», προκειμένου να μετεγκαθίστανται στη Ρωσία. Σύμφωνα με ρωσικές διπλωματικές πηγές ο αριθμός των δυτικών πολιτών, που αξιοποιούν αυτή τη διαδικασία είναι «ήδη αρκετές δεκάδες».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πετρελαιοφόρο θα μεταφέρει 40.000 μετρικούς τόνους ντίζελ, ενώ θα ακολουθήσουν επιπλέον φορτία
«Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες που διατυπώθηκαν»
Πώς αποκαλύφθηκε η απίστευτη απάτη
Οι χειρισμοί του Τραμπ δεν σταματούν να προβληματίζουν τους Ευρωπαίους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο Μάικλ Ο'Λίρι προειδοποιεί για κατακόρυφη άνοδο τιμών λόγω του κόστους των καυσίμων
Τι υποστήριξε ο δικηγόρος του δράστη
Αποχωρεί από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
Ποιος κρατά τον διακόπτη για τα ουκρανικά drones
Τι πρέπει να μάθει από αυτές
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Η καταγγελία 21χρονης για βιασμό
Χρήση βιομετρικής αναγνώρισης με τη βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης για διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τα χτυπήματα
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.