- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Οι αλλαγές που έρχονται στα αεροπορικά ταξίδια από 1η Σεπτεμβρίου
Οι νέοι κανονισμοί, οι αποσκευές και τα υγρά εντός του αεροπλάνου
Αεροπορικά ταξίδια: Οι αλλαγές που έρχονται από 1η Σεπτεμβρίου - Οι νέοι κανονισμοί, οι αποσκευές και το όριο των υγρών
Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλλει από 1η Σεπτεμβρίου ενιαίους κανόνες στις αεροπορικές εταιρείες ως προς τις διαστάσεις και τα κιλά των αποσκευών που επιτρέπονται μέσα στην καμπίνα ενός αεροσκάφους για κάθε αεροπορικό ταξίδι.
Ωστόσο οι κανόνες αυτοί πρόκειται να τυποποιηθούν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να εισαγάγει μια νέα δέσμη κανόνων με στόχο να καταστήσει τα αεροπορικά ταξίδια απλούστερα και λιγότερο απρόβλεπτα.
Οι αλλαγές που έρχονται στα αεροδρόμια της Ευρώπης
Το γεγονός ότι οι αεροπορικές εταιρείες ήταν ελεύθερες να θέτουν τους δικούς τους όρους όσον αφορά τις διαστάσεις των χειραποσκευών έχει οδηγήσει σε έναν συγκεχυμένο αριθμό κανόνων σχετικά με το επιτρεπόμενο βάρος και το μέγεθος των χειραποσκευών, οι οποίοι συχνά έφερναν σε αμηχανία ακόμη και τους πιο έμπειρους ταξιδιώτες.
Οι κανόνες της ΕΕ:
- Επιτρεπόμενο βάρος: Δεν υπερβαίνει τα 10 κιλά.
- Επιτρεπόμενη χειραποσκευή: 1 χειραποσκευή και 1 μικρό προσωπικό αντικείμενο, όπως τσάντα, σακίδιο ή τσάντα φορητού υπολογιστή, που πρέπει να χωράει κάτω από το κάθισμα μπροστά σας.
- Μέγιστες διαστάσεις: Οι μέγιστες διαστάσεις (συμπεριλαμβανομένων των χειρολαβών και των τροχών), ορίζονται σε 55 x 40 x 20cm, ενώ το προσωπικό αντικείμενο πρέπει να είναι 40 x 30 x 15cm.
Ακόμη μέχρι σήμερα, το σύγχρονο σύστημα σκάνερ C3 standard Explosive Detection System επέτρεπε στο προσωπικό ασφαλείας να ελέγχει το περιεχόμενο των χειραποσκευών- και κυρίως τα υγρά και τις ηλεκτρονικές συσκευές– χωρίς περιορισμό στην ποσότητα και χωρίς οι επιβάτες να χρειάζεται να τα βγάλουν από τις τσάντες τους και να τα τοποθετήσουν στον ιμάντα του σκάνερ.
Το νέο σύστημα πέρασε από δοκιμαστική περίοδο στο αεροδρόμιο της Ρώμης, εγκαινιάστηκε καταρχάς για τους τακτικούς επιβάτες και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε όλα τα σημεία ελέγχου. Οι επιβάτες περνούσαν χωρίς να αδειάζουν τις χειραποσκευές τους, ελαχιστοποιώντας τον χρόνο αναμονής και βοηθώντας το αεροδρόμιο να ανταποκριθεί στην υψηλή κίνηση του φετινού καλοκαιριού. Επίσης μπορούσαν να έχουν στην καμπίνα του αεροσκάφους υγρά άνω των 100 ml.
Όμως, από την 1η Σεπτεμβρίου, το σύστημα αυτό θα καταργηθεί.
Στην απόφαση κατέληξε η Ευρ. Επιτροπή, μετά από τεχνική έκθεση που συμπεραίνει ότι το λογισμικό των νέων σκάνερ «δεν μπορεί να εγγυηθεί την αξιοπιστία του για δοχεία με περιεχόμενο υγρών άνω των 330 ml.»
Με βάση αυτή την έκθεση, η Ε. Επιτροπή επιβάλλει, από την 1η Σεπτεμβρίου, αλλαγή στον Κανονισμό της ΕΕ για την Ασφάλεια των Αερομεταφορών, απαγορεύοντας ουσιαστικά την χρήση των σαρωτών νέας γενιάς στα αεροδρόμια της ΕΕ, καθώς και της Ισλανδίας, της Ελβετίας, του Λιχτενστάιν και της Νορβηγίας.
Η Κομισιόν έχει δηλώσει ότι η απόσυρση των σκάνερ C3 είναι προσωρινή, ωστόσο δεν έχει δοθεί συγεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή τους.
«Η ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτη, βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων για τα αεροδρόμια της Ευρώπης» δήλωσε ο Olivier Jankovec, γενικός διευθυντής της ACI EUROPE. «Ως εκ τούτου, όλα τα αεροδρόμια θα συμμορφωθούν πλήρως με τον νέο κανονισμό».
Το όριο των 100 ml στα υγρά στις καμπίνες των αεροσκαφών εισήχθη για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2006, αφού η Μητροπολιτική Αστυνομία απέτρεψε τρομοκρατικό σχέδιο για την κατάρριψη τουλάχιστον επτά υπερατλαντικών πτήσεων με τη χρήση υγρών εκρηκτικών κρυμμένων σε μπουκάλια αναψυκτικών των 500 ml.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Η καταγγελία 21χρονης για βιασμό
Χρήση βιομετρικής αναγνώρισης με τη βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης για διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τα χτυπήματα
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Εξετάζεται μείωση του ορίου ποινικής ευθύνης σε νέους κάτω των 16 ετών
Η γυναίκα που ξεπέρασε μια οικογενειακή τραγωδία και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξερογλείφονται για ένα κάποιο μπάχαλο –μιας και κάτι τέτοιο θεωρείται γι’ αυτά δίκαιο και αυτονόητο–, που θα ξεβρακώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα λόγω των κινητοποιήσεων
Πόσο θα ακριβύνουν το 2027
Kαθώς οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι με την ακρίβεια
Οι αρχικές πληροφορίες και η διάψευση των Αρχών
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το μνημόνιο του 2019 για τις θαλάσσιες ζώνες
Η γυναίκα υποστηρίζει ότι ο Βρετανός ηθοποιός και κωμικός της επιτέθηκε στα γραφεία του Capital Radio
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.