- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
New York Times: Ο Χαμενεΐ έδωσε εντολή για άμεσο χτύπημα στο Ισραήλ
Τι αποκαλύπτει το αμερικανικό Μέσο σχετικά με την εντολή του ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Ιράν: Έδωσε εντολή για άμεσο χτύπημα στο Ισραήλ - Τι αποκαλύπτει το αμερικανικό Μέσο σχετικά με την εντολή του ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, εξέδωσε εντολή στο Ιράν να χτυπήσει απευθείας το Ισραήλ, ως αντίποινα για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε στην Τεχεράνη, σύμφωνα με τρεις Ιρανούς αξιωματούχους που ενημερώθηκαν για την εντολή.
New York Times: Ο Χαμενεΐ έδωσε εντολή για άμεσο χτύπημα στο Ισραήλ
Ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ έδωσε την εντολή σε έκτακτη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν το πρωί της Τετάρτης, λίγο αφότου το Ιράν ανακοίνωσε ότι ο Ισμαήλ Χανίγια είχε σκοτωθεί, δήλωσαν οι τρεις Ιρανοί αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων και δύο μέλη των Φρουρών της Επανάστασης. Ζήτησαν να μην δημοσιευθούν τα ονόματά τους, διότι δεν είχαν την εξουσιοδότηση να μιλήσουν δημοσίως.
Ιράν: Επικίνδυνο στοίχημα η δολοφονία Χανίγια - «Το Ισραήλ θα πληρώσει βαρύ τίμημα»
Η δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια, πολιτικού ηγέτη της Χαμάς στην Τεχεράνη νωρίς σήμερα το πρωί ήταν «ένα επικίνδυνο στοίχημα με στόχο να υπονομεύσει την αποτρεπτική πολιτική της Τεχεράνης», μετέδωσε το Nournews, δίκτυο που συνδέεται με το ανώτατο όργανο ασφαλείας του Ιράν, το Εθνικό Ανώτατο Συμβούλιο Ασφαλείας.
Το ιρανικό δίκτυο σημείωσε επίσης για τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια: «Η υπέρβαση των κόκκινων γραμμών είχε πάντα κόστος για τον εχθρό».
Παράλληλα ο Μοχζέν Ρεζαϊέ, ένας πρώην διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, προειδοποίησε σήμερα ότι το Ισραήλ θα «πληρώσει βαρύ τίμημα» για τη δολοφονία του Χανίγια στην Τεχεράνη, μετέδωσαν ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα δήλωση του πρώην αξιωματούχου του επίλεκτου σώματος των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Χαμενεΐ: Ορκίστηκε «αυστηρή τιμωρία» του Ισραήλ
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ορκίστηκε «αυστηρή τιμωρία» στο Ισραήλ, που κατηγορείται από την Τεχεράνη για τον θάνατο του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια.
«Με την πράξη αυτή, το σιωνιστικό εγκληματικό και τρομοκρατικό καθεστώς προετοίμασε το έδαφος για μία βαριά τιμωρία για το ίδιο και θεωρούμε ότι αποτελεί υποχρέωσή μας να εκδικηθούμε το αίμα που χύθηκε στο έδαφος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν», αναφέρεται σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna.
Το Ιράν «θα υπερασπιστεί την εδαφική του ακεραιότητα, την αξιοπρέπεια, την τιμή και την υπερηφάνειά του και θα κάνει τις τρομοκρατικές δυνάμεις κατοχής να μετανιώσουν για την άνανδρη αυτή ενέργεια» του φόνου του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη, δήλωσε ο πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν, όπως μετέδωσαν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.
Πηγή: ERT
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όταν ενημερώθηκε για την ύπαρξη του βίντεο λιποθύμησε από το σοκ
Σε μια παραδοσιακά συντηρητική πολιτεία
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 29 Μαΐου και καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας κατοικίας
Έντονη ανησυχία για το νέο ξέσπασμα της επιδημίας στην Αφρική
Σημαντικό χάσμα μεταξύ πληθυσμιακών ομάδων, αλλά και γεωγραφικών περιοχών
Το ζώο περιφερόταν ανάμεσα σε εργοστάσια και σπίτια στη Φουκουσίμα
Η εκστρατεία του θυμίζει Τραμπ
Αντιδράσεις από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Η μητέρα της δημοσιογράφου σε μία εξαιρετικά φορτισμένη αναφορά στην πρόωρα χαμένη δημοσιογράφο
Ποιος είναι ο όρος που θέτει η Τεχεράνη
Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση
Στο τραπέζι η αύξηση των ευρωπαϊκών βάσεων που θα φιλοξενούν αμερικανικά βομβαρδιστικά
Η Κυπριακή Προεδρία συγκαλεί τους υπουργούς Υγείας για τον συντονισμό των κρατών-μελών
Εκπρόσωπος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας δήλωσε ότι στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν και οκτώ υπερηχητικοί πύραυλοι Zircon
Η ειρηνευτική συμφωνία περνά πλέον από τον Λίβανο
Τουλάχιστον δύο από τα θύματα ήταν παιδιά
80 χρόνια αβασίλευτης δημοκρατίας για την Ιταλία
Τι αναφέρει το δημοσίευμα του Axios για την έντονη τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών
Τι προβλέπει το πρόγραμμα της εταιρείας
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.