- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«H Κάμαλα Χάρις έγινε πρόσφατα μαύρη - Μέχρι τώρα ήταν Ινδή»: Νέα επίθεση Τραμπ
Τι απάντησε ο Λευκός Οίκος
Τραμπ: Αμφισβήτησε ότι η Κάμαλα Χάρις είναι μαύρη - Τι απάντησε ο Λευκός Οίκος
Ο Ντόναλντ Τραμπ αμφισβήτησε αν η Δημοκρατική αντίπαλός του Κάμαλα Χάρις είναι «μαύρη» σε μια εριστική εμφάνισή του στο μεγαλύτερο ετήσιο συνέδριο μαύρων δημοσιογράφων των ΗΠΑ, στο Σικάγο.
«Είναι Ινδή ή είναι μαύρη;» ρώτησε ο Τραμπ για την αντίπαλό του, προκαλώντας χλευαστικά σχόλια από τους παριστάμενους. «Ήταν Ινδή μέχρι τώρα και ξαφνικά έκανε στροφή και έγινε μαύρη», πρόσθεσε.
Η Χάρις, η μητέρα της οποίας ήταν Ινδή και ο πατέρας της μαύρος Τζαμαϊκανός, είναι η πρώτη μαύρη αντιπρόεδρος και η πρώτη ασιατικής καταγωγής. Αφού ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία της για τον Λευκό Οίκο, αντιμετωπίζει μπαράζ σεξιστικών και ρατσιστικών επιθέσεων στο διαδίκτυο, μολονότι η ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού κόμματος προέτρεψε τους βουλευτές και τους γερουσιαστές να αποφεύγουν τα προσωπικά σχόλια και να επικεντρώνονται σε θέματα πολιτικής.
Λευκός Οίκος: «Προσβλητικά» τα σχόλια του Τραμπ για τη φυλετική ταυτότητα της Χάρις
Σε μια πρώτη αντίδραση, ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε «προσβλητικά» τα σχόλια του Τραμπ για τη φυλετική ταυτότητα της Χάρις.
Η συνέντευξη, ενώπιον περίπου 1.000 δημοσιογράφων, ξεκίνησε σε τεταμένο κλίμα, όταν η δημοσιογράφος του ABC News Ρέιτσελ Σκοτ ζήτησε από τον Τραμπ να εξηγήσει γιατί πρέπει να τον στηρίξουν οι μαύροι ψηφοφόροι παρά το ιστορικό των ρατσιστικών σχολίων του. Απαντώντας, ο Τραμπ χαρακτήρισε την ερώτηση «φρικτή», «εχθρική» και «ντροπιαστική» και αποκάλεσε fake το δίκτυο ABC. «Ήμουν ο καλύτερος πρόεδρος για τον μαύρο πληθυσμό μετά τον Αβραάμ Λίνκολν», υποστήριξε.
Η πρώτη εμφάνιση του Τραμπ στο ετήσιο συνέδριο της Εθνικής Ένωσης Μαύρων Δημοσιογράφων προκάλεσε αντιδράσεις και ένας από τους συμπροέδρους του συνεδρίου παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Μιλώντας στους συνέδρους, ο Τραμπ είπε ότι, μολονότι εξασφάλισε την υποστήριξη του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη της εταιρείας Tesla Ίλον Μασκ, τάσσεται κατά του να έχουν όλοι ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Είπε επίσης ότι εφόσον εκλεγεί θα δώσει χάρη στους «διαδηλωτές της 6ης Ιανουαρίου» που εισέβαλαν στο Κογκρέσο προσπαθώντας να εμποδίσουν την επικύρωση της εκλογής του Τζο Μπάιντεν, επειδή «καταδικάστηκαν από ένα πολύ σκληρό σύστημα».
Όσον αφορά τη μετανάστευση, είπε ότι το μήνυμά του είναι ότι θα σταματήσει εκείνους που εισβάλλουν στη χώρα και ότι την πρώτη ημέρα της προεδρίας του θα κλείσει τα σύνορα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eίχαν αρνηθεί να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο σε αγώνα ποδοσφαίρου και θεωρήθηκαν «προδότριες»
Δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Τραμπ θα στήριζε εξόντωση του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Μία ώρα διήρκεσε η συνομιλία Τραμπ - Πούτιν για τον πόλεμο στο Ιράν και τη διπλωματική λύση
Οι κασέτες αποκάλυψαν τον ρόλο του Νίξον στην προσπάθεια συγκάλυψης
Yποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται πολύ μπροστά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Την ίδια ώρα ο τραγουδιστής βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση
Ιδιαίτερα επικίνδυνες θεωρούνται οι λεγόμενες «υγρές» BBL
Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε την Τεχεράνη για τις «λανθασμένες και προκλητικές ενέργειες»
Παρέμβαση Τραμπ για τις Ιρανές ποδοσφαιρίστριες - Καλεί την Αυστραλία να τους δώσει άσυλο
Δύο 16χρονοι άφησαν κατά λάθος την τσάντα - Συνελήφθησαν όταν επέστρεψαν πανικόβλητοι να τη βρουν
Φιλοζωικές οργανώσεις καταγγέλλουν κύμα εγκατάλειψης
Οι υπουργοί Οικονομικών εξετάζουν χρήση στρατηγικών αποθεμάτων για σταθεροποίηση της αγοράς ενέργειας
Το θέμα έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις μετά από αναφορές ότι πέντε παίκτριες της ιρανικής ομάδας ζήτησαν προστασία
Η Άγκυρα κατέρριψε δεύτερο ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο - Ανάπτυξη έξι F-16 στη βόρεια Κύπρο
Λίγες ημέρες μετά από σοβαρό τροχαίο
Στα Χανιά ο Γάλλος πρόεδρος: Με ελικόπτερο στο «Charles de Gaulle» μετά την τριμερή στην Κύπρο
Ο επικεφαλής Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν απαντά στη γαλλική πρόταση για αποστολή προστασίας στο Ορμούζ
Τηλεδιάσκεψη με 13 ηγέτες για ενεργειακή ασφάλεια, αποτροπή κλιμάκωσης και στήριξη στον Λίβανο
Συνολικά πλέον εννέα άτομα βρίσκονται υπό έρευνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.