- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
«Μουδιασμένη» η Βρετανία μετά την επίθεση με μαχαίρι σε μάθημα χορού - Τρία τα νεκρά παιδιά
Έρευνα για τα κίνητρα του δράστη
Βρετανία: Τρία παιδιά νεκρά και έρευνα για τα κίνητρα του δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε μάθημα χορού
«Μουδιασμένο» είναι η Βρετανία μετά την επίθεση με μαχαίρι κατά τη διάρκεια μαθήματος χορού στο Σάουθπορτ της βορειοδυτικής Αγγλίας. Τρία παιδιά έχασαν τη ζωή τους ενώ τραυματίστηκαν ακόμη οκτώ. Οι αρχές αναζητούν απαντήσεις για το κίνητρο της επίθεσης, για την οποία συνελήφθη ένας 17χρονος. Η αστυνομία δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής κανένα στοιχείο που να διαφωτίζει τα κίνητρα του δράστη και επαναλαμβάνει ότι δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.
Στο Σάουθπορτ, την μικρή παραλιακή πόλη της Βρετανίας, οι κάτοικοι είναι σε κατάσταση σοκ: περαστικοί σταματούν για να αφήσουν λουλούδια, κάρτες, λούτρινα ζωάκια στη Χαρτ Στριτ. «Δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό που έγινε εδώ», λέει η Λιν Χασάν. Η κόρη της βρισκόταν σε γειτονικό παιδικό σταθμό την ώρα της επίθεσης. «Τα παιδιά θα έπρεπε να βρίσκονται με ασφάλεια σε καμπ διακοπών...θα έπρεπε να χαίρονται τις διακοπές τους χωρίς να φοβούνται ότι θα τα μαχαιρώσουν».
Τα τρία παιδιά που έχασαν τη ζωή τους ήταν ένα κοριτσάκι 9 ετών και ακόμη δύο κοριτσάκι 6 και 7 ετών.
Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της αστυνομίας, τρία παιδιά είναι νεκρά, οκτώ τραυματίστηκαν. Δύο ενήλικες που τραυματίσθηκαν προσπαθώντας να προστατέψουν τα παιδιά βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Η σύζυγος του ενός από τους τραυματισμένους, του Τζόναθαν Χέις, 63 ετών, δήλωσε στην Daily Telegraph ότι μαχαιρώθηκε στο πόδι στην προσπάθειά του να παρέμβει. «Το γραφείο μας βρίσκεται στο ίδιο κτίριο με το στούντιο του χορού. Ακουσε κραυγές και βγήκε, είδε τον δράστη, είδε ότι είχε τραυματίσει ένα παιδί και προσπάθησε να του πάρει το μαχαίρι».
Η περιοχή παραμένει και σήμερα αποκλεισμένη.
Βρετανία: Πώς περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες την επίθεση με μαχαίρι
Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν σκηνές φρίκης. Αιμόφυρτα παιδιά έβγαιναν στον δρόμο, αλλόφρονες μητέρες αναζητούσαν τα παιδιά τους. Κάποιοι διηγήθηκαν ότι είδαν τον δράστη να βγαίνει από ταξί και ότι αρνήθηκε να πληρώσει την κούρσα. Η υπουργός Εσωτερικών Ιβέτ Κούπερ βρέθηκε στο σημείο το πρωί για να συναντήσει τις δυνάμεις ασφαλείας.
«Ξέρω ότι ολόκληρη η χώρα είναι βαθιά σοκαρισμένη», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ, ενώ ο βασιλιάς Κάρολος απηύθυνε «τα πιο ειλικρινή του συλλυπητήρια, τις προσευχές του και τη βαθειά του συμπάθεια».
Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ έγραψαν στο Χ: «Ως γονείς, δεν μπορούμε να διανοηθούμε αυτό που ζουν οι οικογένειες, οι φίλοι, οι κοντινοί άνθρωποι των νεκρών και των τραυματιών στο Σάουθπορτ».
Το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η οπλοκατοχή είναι αυστηρά περιορισμένη, γνωρίζει αναζωπύρωση των επιθέσεων με μαχαίρι με δράστες πολύ συχνά νέους. Έχουν αυξηθεί κατά 7% (50.000 τον περασμένο χρόνο) και έχουν διπλασιασθεί μέσα σε δέκα χρόνια, σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία.
«Είμαι εντελώς σοκαρισμένη» δηλώνει η Τέιλορ Σουίφτ
Η Τέιλορ Σουίφτ δηλώνει «εντελώς σοκαρισμένη» από την επίθεση με μαχαίρι. «Η φρίκη της χθεσινής επίθεσης στο Σάουθπορτ με κατακλύζει και είμαι εντελώς σοκαρισμένη (...) Δεν ήταν παρά μικρά παιδιά σε μάθημα χορού», έγραψε. «Δεν ξέρω καθόλου πώς να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου σ' αυτές τις οικογένειες».
Οι φαν της Τέιλορ Σουίφτ στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αρχίσει να συγκεντρώνουν χρήματα στο Ιντερνετ. Μέχρι το μεσημέρι είχαν συγκεντρώσει 38.000 λίρες (45.000 ευρώ). «Συνεργαζόμαστε με το παιδιατρικό νοσοκομείο του Alder Hay για να βοηθήσουμε στη συγκέντρωση χρημάτων για τις οικογένειες που χτυπήθηκαν από την τραγωδία στο Σάουθπορτ και για να χρηματοδοτήσουμε τις κηδείες των δύο νεαρών +swifties+ που έχασαν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους», αναγράφεται στη σελίδα της πλατφόρμας JustGiving.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.