- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 - Γαλλία: Σαμποτάζ στα δίκτυα οπτικών ινών - Έχουν πληγεί έξι περιφέρειες
«Σαμποτάζ» σε δίκτυα οπτικών ινών αναφέρουν οι αστυνομικές αρχές της Γαλλίας ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 στο Παρίσι.
Το «σαμποτάζ» φέρεται να έχει πλήξει έξι περιφέρειες της Γαλλίας, αλλά όχι το Παρίσι, όπου πραγματοποιούνται οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024. Οι περιφέρειες που επλήγησαν βρίσκονται στη νοτιοανατολική, τη νοτιοδυτική, την ανατολική και τη βόρεια Γαλλία, σύμφωνα με την αστυνομία.
Γαλλία: Τι εκτιμούν οι αρχές για τη δολιοφθορά στο σιδηροδρομικό δίκτυο
Σαμποτέρ έπληξαν το δίκτυο τρένων υψηλής ταχύτητας της Γαλλίας την Παρασκευή, επιτιθέμενοι πριν από την αυγή σε σημαντικά σημεία του δικτύου, με αποτέλεσμα να προκληθεί χάος στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις λίγες ώρες πριν από την τελετή έναρξης.
«Ταυτοποιήσαμε το προφίλ διαφόρων ανθρώπων», δήλωσε ο Νταρμανέν στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2 TV όσον αφορά την έρευνα για τους δολιοφθορείς. «Ο τρόπος που έδρασαν αυτοί φέρει τα χαρακτηριστικά ακροαριστερών εξτρεμιστών», σημείωσε, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.
Όλα τα τρένα κινούνται σήμερα κανονικά μετά τις εργασίες των συνεργείων όλο το 24ωρο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για την αποκατάσταση των ζημιών, δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Μεταφορών Πατρίς Βεργκριέτ στον ραδιοσταθμό RTL. Περίπου 800.000 άνθρωποι αντιμετώπισαν πρόβλημα στις μετακινήσεις τους λόγω των κακόβουλων αυτών ενεργειών, μεταξύ των οποίων 100.000 που χρειάστηκε να ακυρωθούν άμεσα τα δρομολόγια των τρένων τους, πρόσθεσε ο Βεργκριέτ, σημειώνοντας ότι το κόστος για την κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF θα είναι σημαντικό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τέλος ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, ανοίγουν άμεσα τα Στενά του Ορμούζ
Xρειάστηκε να ζητήσουν έκτακτες προμήθειες
Απροσδόκητη στροφή υπέρ της Ουκρανίας από τον πρόεδρο των ΗΠΑ στη Σύνοδο των G7
Στα 7 εκατομμύρια ευρώ η ζημία - 95 συλλήψεις σε 15 τοποθεσίες
Δέσμευση και από τις δύο πλευρές ότι θα απέχουν από την απειλή ή τη χρήση βίας μεταξύ τους
Mια αντιπαράθεση με πολλά επεισόδια
Εν αναμονή καταστροφικών πλημυρών οι νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ
Ιδιαίτερη σημασία έχουν οι προβλέψεις για τα Στενά του Ορμούζ
Yποβλήθηκαν 626 αιτήσεις για μόλις 27 θέσεις
Παρά τη συμφωνία, η δικαστική διαμάχη με την κλινική συνεχίζεται
Μόνο ο ανώτατος ηγέτης των Ταλιμπάν μπορεί να επιτρέψει εξαιρέσεις
106 νίκες σε Grand Prix της Formula 1 μετρά πλέον ο Λιούις Χάμιλτον, μετά τη νίκη του στο Circuit de Barcelona
«Η ισορροπία δυνάμεων έχει μετατοπιστεί υπέρ της Ουκρανίας», δηλώνουν οι ηγέτες της G7
Πώς ξεκίνησε αυτή η φήμη για το παρασιτικό γατόψαρο του γλυκού νερού και τι ισχύει
Με το νέο νομοσχέδιο ενισχύεται η στρατηγική θέση του ΝΑΤΟ έναντι της Μόσχας
Η συμφωνία ΗΠΑ–Ιράν αποκαλύπτει τα όρια της ισχύος όλων των πρωταγωνιστών της περιοχής
Στη Σύνοδο G7 στο Εβιάν της Γαλλίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα μέτρα αναμένεται να εξοικονομήσουν 185 εκατ. ευρώ στον ραδιοτηλεοπτικό όμιλο
Προειδοποιεί η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία
Τι ισχύει για λιπάσματα και ετικέτες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.