- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Ακτιβιστές για το κλίμα απέκλεισαν το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης - Ακυρώθηκαν 140 πτήσεις
Μέλη της οργάνωσης «Τελευταία Γενιά» - Κόλλησαν τις παλάμες τους στο οδόστρωμα
Γερμανία: Ακτιβιστές για το κλίμα απέκλεισαν το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης - Παρέλυσε η κίνηση και στο αεροδρόμιο Βόννης-Κολωνίας.
Περισσότερες από 140 πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης ακυρώθηκαν σήμερα έως τις 07:00 (τοπική ώρα), καθώς ακτιβιστές για το κλίμα βρέθηκαν στον χώρο στάθμευσης των αεροσκαφών και κόλλησαν τις παλάμες τους στο οδόστρωμα. Η εναέρια κυκλοφορία διεξάγεται πλέον κανονικά.
Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, οι ακτιβιστές της οργάνωσης «Τελευταία Γενιά» (Letzte Generation) εισέβαλαν στις 05:00 στον χώρο του αεροδρομίου ανοίγοντας τρύπες σε φράχτη και απέκλεισαν σε δύο σημεία τους διαδρόμους του αεροδρομίου.
Ακτιβιστές για το κλίμα απέκλεισαν το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης
Εκπρόσωπος του διεθνούς διαμετακομιστικού κόμβου και ενός από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης, δήλωσε στο Reuters ότι περίπου 140 πτήσεις ακυρώθηκαν από τις 1.400 οι οποίες ήταν προγραμματισμένες για την Πέμπτη.
Αντίστοιχη ήταν η κατάσταση χθες στο αεροδρόμιο Βόννης-Κολωνίας, το οποίο παρέλυσε για τουλάχιστον δύο ώρες, με αποτέλεσμα πολλές πτήσεις είτε να ακυρωθούν είτε να καθυστερήσουν. Από τα δύο αεροδρόμια ανακοινώθηκε ότι οι διοικήσεις θα προχωρήσουν στις προβλεπόμενες νομικές ενέργειες.
✈️ Heute: Flughafen Frankfurt. Die weitere Förderung und Verbrennung von Öl, Gas und Kohle ist eine Bedrohung unserer...
Posted by Letzte Generation on Wednesday, July 24, 2024
«Είναι παράλογο αυτό που συμβαίνει εδώ! Χθες στην Βόννη-Κολωνία, σήμερα στη Φρανκφούρτη. Οι φράχτες στα αεροδρόμια έχουν μήκος χιλιομέτρων. Ως εκ τούτου, δεν είναι φυσικά εύκολο να παρακολουθεί κανείς αυτή την περιοχή απρόσκοπτα και με συνέπεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του συνδικάτου της αστυνομίας Αντρέας Ρόσκοπφ, τόνισε ωστόσο ότι «οι φορείς εκμετάλλευσης των αεροδρομίων πρέπει να υποχρεούνται από το νόμο να επικαιροποιούν τα πρότυπα ασφαλείας τους».
Όλα τα αεροδρόμια, εξήγησε, πρέπει να εφαρμόζουν ενιαίο πρότυπο ασφαλείας προσαρμοσμένο στην εποχή: Τεχνολογία κάμερας, ανιχνευτές κίνησης, φράχτες που είναι δύσκολο να παραβιαστούν.
«Απευθύνουμε έκκληση στους αρμόδιους πολιτικούς να αυστηροποιήσουν άμεσα τον νόμο για την ασφάλεια της αεροπορίας. Εδώ μιλάμε για υποδομές ζωτικής σημασίας», σημείωσε ο κ. Ρόσκοπφ.
Ζητείται λήψη αυστηρότερων μέτρων
Μετά και το σημερινό περιστατικό, ο ομοσπονδιακός υπουργός Μεταφορών Φόλκερ Βίσινγκ ζήτησε την λήψη αυστηρών προληπτικών μέτρων και την επιβολή μεγαλύτερων ποινών για τους δράστες.
«Ο νομοθέτης πρέπει να απαντήσει με την μέγιστη δυνατή αυστηρότητα», δήλωσε ο κ. Βίσινγκ και έκανε λόγο για ποινές φυλάκισης που θα φθάνουν έως και τα πέντε χρόνια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με όλες τις σημαντικές ιδιαιτερότητες κάθε χώρας, καλλιεργείται η αίσθηση ότι όλοι λίγο πολύ στο ίδιο καζάνι βράζουμε
Η συμφωνία βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης για τις θαλάσσιες οριοθετήσεις
367 ημέρες έχει διαρκέσει η θερμική καταιγίδα Vera, που συνεχίζει να επηρεάζει τη Γη
«Στοπ» στις πωλήσεις των βιβλίων της στο Ην. Βασίλειο εξαιτίας της στήριξής της στην οργάνωση Palestine Action
Φόβοι για νέα άγρια επεισόδια και λεηλασίες σε καταστήματα
Ο Αμερικανός ηθοποιός, κωμικός, παραγωγός και σκηνοθέτης έκανε το ντεμπούτο του στην εκπομπή το 1999
Έντονη κινητικότητα στο παρασκήνιο για το ουκρανικό
Πώς βλέπουν την ασφάλεια η ισραηλινή δεξιά και η ισραηλινή κεντροαριστερά
Για να επιβληθούν οι νέοι κανόνες, χρειάζεται το αίσθημα της συλλογικής ανασφάλειας να είναι κυρίαρχο και αναμφισβήτητο
Το πετρελαιοφόρο θα μεταφέρει 40.000 μετρικούς τόνους ντίζελ, ενώ θα ακολουθήσουν επιπλέον φορτία
«Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες που διατυπώθηκαν»
Πώς αποκαλύφθηκε η απίστευτη απάτη
Οι χειρισμοί του Τραμπ δεν σταματούν να προβληματίζουν τους Ευρωπαίους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο Μάικλ Ο'Λίρι προειδοποιεί για κατακόρυφη άνοδο τιμών λόγω του κόστους των καυσίμων
Τι υποστήριξε ο δικηγόρος του δράστη
Αποχωρεί από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
Ποιος κρατά τον διακόπτη για τα ουκρανικά drones
Τι πρέπει να μάθει από αυτές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.