- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι εργαζόμενοι στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου απαγορεύεται να φέρουν εμφανή τατουάζ
Ισχύει για τους περίπου 170 λαϊκούς εργαζόμενους της Φάμπρικα ντι Σαν Πιέτρο
Βατικανό: Οι εργαζόμενοι στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου απαγορεύεται να φέρουν εμφανή τατουάζ
Το Βατικανό απαγόρευσε στους εργαζόμενους στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου να φέρουν εμφανή τατουάζ ή body piercing, ώστε να διαφυλάξει την «ευπρέπεια» του χώρου.
Ο νέος κανονισμός, που δημοσιοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο, ισχύει για τους περίπου 170 λαϊκούς εργαζόμενους της Φάμπρικα ντι Σαν Πιέτρο, της υπηρεσίας που είναι αρμόδια για τη λειτουργία της εκκλησίας.
Ο πατήρ Έντσο Φορτουνάτο, ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Βασιλικής, είπε στο πρακτορείο Reuters σήμερα ότι με τον κανονισμό αυτόν κωδικοποιούνται οι κανόνες που ίσχυαν και στο παρελθόν «σε διαφορετική μορφή». Διέψευσε ωστόσο τις πληροφορίες ιταλικών μέσων ενημέρωσης σύμφωνα με τις οποίες θα απαγορευτεί να εργάζονται στη Φάμπρικα ντι Σαν Πιέτρο οι λαϊκοί που διατηρούν ερωτικό δεσμό χωρίς να είναι παντρεμένοι. Χαρακτήρισε μάλιστα «κουτσομπολιά» αυτά τα δημοσιεύματα.
Ο κανονισμός ορίζει ότι το προσωπικό θα πρέπει να διάγει «υποδειγματικό θρησκευτικό και ηθικό βίο», τόσο στην ιδιωτική όσο και στην οικογενειακή ζωή του, «σύμφωνα με το δόγμα της Εκκλησίας».
Με βάση τις διδαχές της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, το σεξ μεταξύ ατόμων που δεν είναι παντρεμένα μεταξύ τους είναι αμαρτία. Ακόμη και τα αρραβωνιασμένα ζευγάρια θα πρέπει να απέχουν από το σεξ.
Ο πάπας Φραγκίσκος εξόργισε ορισμένους συντηρητικούς, αναφέροντας πολλές φορές ότι η Εκκλησία θα πρέπει να επικεντρωθεί στο έλεος και τη συγχώρεση αντί για την αυστηρή τήρηση των κανόνων της.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.