- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σε κατ' οίκον περιορισμό για διαφθορά πρώην δελφίνος του Μπερλουσκόνι
Η έρευνα διήρκεσε δυο χρόνια - Με ποιους τρόπους ευνοούσε επιχειρηματίες
Ιταλία: Σε κατ' οίκον περιορισμό για διαφθορά ο Τζοβάνι Τότι, πρώην «δελφίνος» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι - Πολιτική διαμάχη ενόψει ευρωεκλογών.
Σε κατ' οίκον περιορισμό με κατηγορίες διαφθοράς έχει τεθεί ο περιφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής της Γένοβας, Τζοβάνι Τότι. Πρόκειται για δημοσιογράφο και πρώην «δελφίνο» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος είχε εκλεγεί επανειλημμένα περιφερειάρχης της περιοχής της Λιγουρίας.
Σύμφωνα με τους εισαγγελείς ο Τότι, 55 ετών, ευνόησε επιχειρηματίες που ήθελαν να επεκτείνουν την δράση τους στους τομείς των σούπερ μάρκετ και των οργανωμένων πλαζ λαμβάνοντας, σε αντάλλαγμα, σειρά χρηματοδοτήσεων για τις προεκλογικές του εκστρατείες.
Μεταξύ των άλλων, όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος, δόθηκε «πράσινο φως» για την μετατροπή ελεύθερης παραλίας σε οργανωμένη και για την οικοδόμηση σειράς ακινήτων, αλλά και σε άδειες εκμετάλλευσης σημαντικών τομέων του λιμανιού της Γένοβας.
Η έρευνα διήρκεσε δυο χρόνια και, όπως προέκυψε, βασίζεται σε αναλυτικές τηλεφωνικές παρακολουθήσεις. Η εισαγγελία της Γένοβας, παράλληλα, διέταξε την κατάσχεση 570.000 ευρώ από λογαριασμούς γνωστών επιχειρηματιών της Λιγουρίας.
Η πρώτη ανάκριση του Τζοβάνι Τότι έχει οριστεί για αύριο, ενώ ο ίδιος άφησε να διαρρεύσει μόνον ότι «είναι απόλυτα ήσυχος». Πολλοί σχολιαστές, όμως, διερωτώνται αν, τελικά, θα αποφασίσει να παραιτηθεί από την θέση του περιφερειάρχη.
Μια υπόθεση που έχει αναπόφευκτες συνέπειες στην εκστρατεία των κομμάτων της χώρας για τις ευρωεκλογές. Μεγάλο μέρος της συντηρητικής παράταξης κάνει λόγο για «δικαιοσύνη με ύποπτη, στοχευμένη ωρολογιακή χρήση» ενώ οι δυνάμεις της κεντροαριστεράς απαντούν ότι οι δικαστικές έρευνες προχωρούν αυτόνομα, χωρίς να συνδέονται με τις όποιες, πολιτικές εξελίξεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα
Εξαπέλυσε πυραύλους και drones, στο στόχαστρο και δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ
Η περίπτωση του 17χρονου που συνελήφθη στην Ολλανδία
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.