- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κλιμακώνεται ο «πόλεμος» του «Χάρι Πότερ» με την συγγραφέα των βιβλίων Τζ. Κ Ρόουλινγκ
Για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας
Ντάνιελ Ραντκλιφ: Πόλεμος με την Τζ. Κ Ροουλινγκ, συγγραφέα του «Χάρι Πότερ»
Ο πρωταγωνιστής του «Χάρι Πότερ», Ντάνιελ Ράντκλιφ, χαρακτήρισε τη ρήξη του με την Τζ. Κ Ρόουλινγκ για τα δικαιώματα των τρανς ως «πραγματικά λυπηρή» και ότι παρά το ρόλο της στη ζωή του ως δημιουργού του Πότερ «[αυτό] δεν σημαίνει ότι οφείλεις τα πράγματα που πραγματικά πιστεύεις σε κάποιον άλλον για όλη σου τη ζωή».
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, μίλησε επίσης για την Ρόουλινγκ λέγοντας: «Με κάνει πραγματικά λυπημένο, τελικά, επειδή κοιτάζω το πρόσωπο που γνώρισα, τις στιγμές που συναντηθήκαμε, και τα βιβλία που έγραψε, και τον κόσμο που δημιούργησε, και όλα αυτά είναι για μένα τόσο βαθιά ενσυναισθητικά».
Ράντκλιφ - Ρόουλιγκ: Πώς ξεκίνησε η διαμάχη
Η διαμάχη του χρονολογείται από την παρέμβαση της τελευταίας για τα δικαιώματα των τρανς το 2020. Οι αντιδράσεις προκλήθηκαν έπειτα από tweet που έκανε η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, με τον σύνδεσμο δημοσιεύματος με τίτλο «Δημιουργία ενός πιο ισότιμου κόσμου μετά την COVID-19 για άτομα με εμμηνόρροια». Η συγγραφέας σχολίασε: «"Άτομα με εμμηνόρροια". Είμαι σίγουρη ότι υπήρχε μια λέξη για αυτούς τους ανθρώπους. Κάποιος να με βοηθήσει...Wumben; Wimpund; Woomud;». Έπειτα από τις αντιδράσεις, η Ρόουλινγκ επιχείρησε να υπερασπιστεί την ανάρτησή της, γράφοντας: «Εάν το φύλο δεν είναι πραγματικό, δεν υπάρχει έλξη για το ίδιο φύλο. Εάν το φύλο δεν είναι πραγματικό, η πραγματικότητα των γυναικών παγκοσμίως διαγράφεται. Γνωρίζω και αγαπώ τους τρανς ανθρώπους, αλλά η διαγραφή της έννοιας του φύλου καταργεί την ικανότητα πολλών να συζητούν ουσιαστικά τη ζωή τους. Δεν είναι μίσος να λέμε την αλήθεια».
«Η ιδέα ότι οι γυναίκες σαν εμένα, που δείχνουν κατανόηση για τους trans ανθρώπους εδώ και δεκαετίες επειδή είναι ευάλωτοι με τον ίδιο τρόπο όπως οι γυναίκες στην ανδρική βία -«μισούν» τους trans γιατί πιστεύουν ότι το φύλο είναι πραγματικό και έχει ζωντανές συνέπειες - είναι ανοησία», συνέχισε η Ρόουλινγκ ενώ ανέφερε ότι υποστηρίζει τα δικαιώματα των τρανς.
«Σέβομαι το δικαίωμα κάθε τρανς ατόμου να ζει με οποιονδήποτε τρόπο που νιώθει αυθεντικός και άνετος. Θα έκανα πορεία μαζί σας εάν έκαναν διακρίσεις σε βάρος σας επειδή είστε τρανς. Ταυτόχρονα, η ζωή μου διαμορφώθηκε από το να είμαι γυναίκα. Δεν πιστεύω ότι είναι μίσος να το λέω», έγραψε ακόμη.
«Παρότι η Ρόουλινγκ είναι αναμφισβήτητα υπεύθυνη για την πορεία που πήρε η ζωή μου, ως άνθρωπος αισθάνομαι υποχρεωμένος να πω κάτι αυτή τη στιγμή», ανέφερε ο ηθοποιός, σημειώνοντας πως δεν πρόκειται για μια εσωτερική διαμάχη ανάμεσα στον ίδιο και τη συγγραφέα.
«Οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες. Οποιαδήποτε δήλωση περί του αντιθέτου διαγράφει την ταυτότητα και την αξιοπρέπεια των τρανς ανθρώπων και είναι ενάντια σε όλες τις συμβουλές που δίνουν οι επαγγελματίες υγείας που έχουν πολύ μεγαλύτερη ειδίκευση σε αυτό το θέμα από ότι εγώ ή η Τζο», επεσήμανε ο Ράντκλιφ. «Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να υποστηρίξουμε τους transgender και non-binary ανθρώπους, όχι να ακυρώνουμε την ταυτότητά τους και να τους προκαλέσουμε περισσότερο κακό», επεσήμανε τότε ο Ράντκλιφ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο άνδρας παραδέχτηκε την πράξη του και εξήγησε ότι το έκανε «για πλάκα»
Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν η πληγή θα κλείσει σε περίπου έναν μήνα
Μήνυση από τη μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας
Η χώρα ελπίζει ότι με την ήττα του Όρμπαν τα δεδομένα θα αλλάξουν
Τα μέλη της συμμορίας είναι γεννημένα μεταξύ 2012 - 2015
Σε πλήρη πολεμικό συντονισμό Ισραήλ και ΗΠΑ
Οι κατηγορίες πριν και μετά τον θάνατο του τραγουδιστή
Ο δούκας του Σάσεξ απέτισε φόρο τιμής στα θύματα των σφαγών που αποδίδονται στον ρωσικό στρατό στην Μπούτσα
Ο Τζον Άμπεντσαϊν έβαλε τέλος στη ζωή του, μετά από σύλληψη για υλικό παιδικής πορνογραφίας
Αποκαλύψεις του BBC - Στέγαζε γυναίκες σε πολυτελή διαμερίσματα, ενώ η βρετανική αστυνομία αρνούνταν να τον ερευνήσει
Συνεχίζεται η πίεση των ΗΠΑ προς τους συμμάχους της
Τι κι αν το YouTube τον πετάει από την πλατφόρμα, ο influencer συνεχίζει τα ακραία challenges
Κύμα κυβερνοεπιθέσεων μέσω Signal πλήττει υψηλόβαθμους πολιτικούς και διπλωμάτες
«Κανείς δεν περνάει τα Στενά χωρίς την άδειά μας», δήλωσε ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ
«Η Ελλάδα παίζει ήδη ρόλο σταθεροποιητή και την επόμενη μέρα θα είναι ακόμη πιο κρίσιμη», τόνισε στην ATHENS VOICE o Αμερικανός διπλωμάτης
Ο αποκλεισμός του mobile internet έχει δυσαρεστήσει πολλούς Ρώσους τους τελευταίους μήνες
Όσα άλλαξαν τις τελευταίες ημέρες σε πολλές εταιρείες
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών αναμένεται σήμερα το βράδυ στο Ισλαμαμπάντ, μαζί με μια μικρή ομάδα αντιπροσώπων
Η συγκινητική ιστορία του πιτσιρικά που έκλεψε την παράσταση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.