- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιαπωνία: Οκτώ τραυματίες μετά από σεισμό 6,3 βαθμών Ρίχτερ
Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τσουνάμι
Οκτώ τραυματίες εξαιτίας σεισμού 6,3 βαθμών Ρίχτερ στη δυτική Ιαπωνία - Δεν εκδόθηκε ειδοποίηση για τσουνάμι
Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά εξαιτίας του σεισμού 6,3 βαθμών χθες Τετάρτη σε στενό στη δυτική Ιαπωνία, που δεν προκάλεσε προειδοποίηση για τσουνάμι, σύμφωνα με τις αρχές και ιαπωνικά ΜΜΕ.
A magnitude 6.6 earthquake hit western Japan on Wednesday night. Officials say there was no tsunami. Chief Cabinet Secretary Hayashi Yoshimasa says several people were taken to hospital with minor injuries. https://t.co/bZpiKm94yl pic.twitter.com/uG7LuzfhdJ
— NHK WORLD News (@NHKWORLD_News) April 17, 2024
Σε βάθος 50 χιλιομέτρων ο σεισμός στην Ιαπωνία
Ο αρχικός κάνει λόγο για τραυματισμούς που δεν ήταν ιδιαίτερα σοβαροί, κυρίως λόγω πτώσεων, και μικρές ζημιές.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε κοντά στο λιμάνι Ουάτζιμα, στο στενό Μπούνγκο, που χωρίζει τις νήσους Κιούσου και Σίκοκου, και το εστιακό βάθος ήταν περίπου 25 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών ερευνών USGS.
Η ιαπωνική μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία JMA έκανε λόγο για σεισμό 6,4 βαθμών και εστιακό βάθος 50 χιλιομέτρων.
«Σε τοποθεσίες όπου οι σεισμός έγινε πιο αισθητός, μην πλησιάζετε σε επικίνδυνες ζώνες. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος τσουνάμι», ανέφερε η JMA μέσω X, μετά την κύρια δόνηση, που καταγράφτηκε στις 23:14 (τοπική ώρα· 17:14 ώρα Ελλάδας).
Η ιαπωνική αρχή πυρηνικής ασφάλειας (NRA) ανέφερε από την πλευρά της ότι ο πυρηνικός ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός Ικάτα, που βρίσκεται στην περιοχή, λειτουργεί κανονικά. «Δεν εντοπίστηκε καμιά ανωμαλία» στο εργοστάσιο, καθησύχασε.
Ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν σήμερα πως πάνω από δέκα σωλήνες του συστήματος ύδρευσης έσπασαν στην Ουάτζιμα, στον νομό Εχίμε. Δρόμοι αποκλείστηκαν εναντίον κατολίσθησης και πτώσεων βράχων.
🔔#Earthquake (#地震) M6.3 occurred 16 km W of #Uwajima (#Japan) 7 min ago (local time 23:14:47). More info at:
— EMSC (@LastQuake) April 17, 2024
📱https://t.co/IbUfG7TFOL
🌐https://t.co/VPuwE99UTf
🖥https://t.co/4wJtzJf0tI pic.twitter.com/NXoDpbCqRs
Ιαπωνία: 2.227 σεισμοί το 2023
Η Ιαπωνία, πάνω από το σημείο όπου τέμνονται τεκτονικές πλάκες, κατά μήκους του «δακτυλίου της φωτιάς» στον Ειρηνικό Ωκεανό, συγκαταλέγεται στα κράτη με την πιο έντονη σεισμική δραστηριότητα στην υφήλιο.
Κάπου 2.227 σεισμοί 1 έντασης βαθμού 1 ή υψηλότερης στην ιαπωνική κλίμακα σίντο καταγράφτηκαν στο αρχιπέλαγος το 2023, οι 19 εκ των οποίων είχαν μέγεθος 6 βαθμών ή μεγαλύτερο, σύμφωνα με την JMA.
Η μεγάλη πλειονότητα των σεισμών δεν γίνεται καν αισθητή, κι ακόμη και οι ισχυρότεροι γενικά δεν προκαλούν παρά λίγες ζημιές συγκριτικά, χάρη στην εφαρμογή πολύ αυστηρών αντισεισμικών κανονισμών στην ανέγερση κτιρίων.
Μολαταύτα, πολλά παλιά κτίρια, ειδικά στις επαρχίες, είναι ετοιμόρροπα και ευάλωτα σε ισχυρούς σεισμούς. Γεγονός που επαληθεύτηκε με τραγικό τρόπο όταν έγινε την Πρωτοχρονιά στη χερσόνησο Νότο (κεντρικά) ο σεισμός 7,5 βαθμών ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 240 ανθρώπους και προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές.
Την 3η Απριλίου η Ταϊβάν, νοτιοδυτικά της Ιαπωνίας, επλήγη από τον σφοδρότερο σεισμό των τελευταίων 25 ετών, με τον επίσημο απολογισμό να κάνει λόγο να 16 νεκρούς και πάνω από χίλιους τραυματίες.
Ο ισχυρότερος σεισμός που καταγράφτηκε ποτέ στην Ιαπωνία ήταν αυτός του Μαρτίου του 2011, μεγέθους 9 βαθμών, στα ανοικτά των βορειοανατολικών ακτών του αρχιπελάγους, που ακολουθήθηκε από καταστροφικό τσουνάμι, με τον απολογισμό να φθάνει τους 20.000 νεκρούς και αγνοούμενους. Το τσουνάμι προκάλεσε το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα, το χειρότερο στην παγκόσμια ιστορία έπειτα από αυτό του Τσερνόμπιλ το 1986.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Από τη Σελήνη έως τα εμβόλια: Πώς η παραπληροφόρηση, ο φόβος και η ανάγκη του ανήκειν διαμορφώνουν πεποιθήσεις
Η σατιρική αποδόμηση της εξουσίας, ο λαϊκισμός και οι λόγοι πίσω από τη διαρκή απήχηση του Ντόναλντ Τραμπ στους ψηφοφόρους του
Η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να ανεβαίνει
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.